Atanasiu: "Avioane" Craiova este în proces de reevaluare pentru privatizare

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 octombrie 2008

Atanasiu: "Avioane" Craiova este în proces de reevaluare pentru privatizare

"Avioane" Craiova este în proces de reevaluare iar în momentul terminării acestuia Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va anunţa reluarea procesului de privatizare, a spus, vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele AVAS, Teodor Atanasiu, trans­mite NewsIn. Domnia sa a precizat: "Suntem în proces de reevaluare pentru că ştiţi foarte bine că evaluarea este valabilă şase luni. Reevaluăm societatea, iar în momentul terminării acestui proces vom relua anunţul de privatizare în presă cu noua valoare şi cu caietul de prezentare aferent şi vom aştepta ofertele. Până nu ofertăm noi nu avem ce ofertă să primim".

La sfârşitul lunii septembrie, AVAS a anunţat că va publica oferta de vânzare pentru Avioane Craiova cel mai târziu pe 20 octombrie.

Decizia Autorităţii de a relua privatizarea Avioane Craiova a fost luată ca urmare a expirării termenului de valabilitate a ofertei pentru SC Avioane Craiova SA, fără ca Aero Vodochody să fii acceptat clauzele contractuale propuse de Autoritate, potrivit comunicatului instituţiei, emis săptămâna trecută.

AVAS preciza că toate informaţiile despre starea societăţii precum şi contractul de vânzare - cumpărare au fost parte a caietului de sarcini şi au fost cunoscute şi acceptate de ofertant încă de la înscrierea în cursa pentru privatizare. Potrivit Autorităţii, constructorul ceh de aeronave a dorit inserarea unor clauze contractuale care au excedat cadrul legal existent şi oferta AVAS şi nu au putut fi luate în considere de Autoritate.

Aero Vodochody dorea garantarea de către statul român că, între data semnării contractului şi data transferului dreptului de proprietate, Avioane Craiova SA nu va intra în faliment şi AVAS va realiza, între data semnării şi data finalizării, un program de restructurare, cu disponibilizări colective de personal.

De asemenea, compania cehă dorea despăgubiri pentru ceea ce va găsi în societate care să ajungă până la 50% din preţul oferit.

Reprezentanţii Aero Vodochody au declarat printr-un comunicat de presă că erau interesaţi de prelungirea termenului de valabilitate al ofertei de vânzare a Avioane Craiova , care ar fi reprezentat una dintre posibilităţile pe care AVAS ar fi putut să o ia în consideraţie.

Aceştia susţin că în timpul negocierilor nu au cerut niciodată nimic care să fie în contradicţie cu legile în exerciţiu sau cu procedurile licitaţiei. Reprezentanţii companiei cehe precizează că garanţiile, între data semnării contractului şi data transferului dreptului de proprietate, reprezintă elemente standard în conţinutul unui contract de achiziţii, chiar şi în cazul vânzării unei companii profitabile.

Aceştia mai spun că existenţa contractului, ca parte a caietului de sarcini încă de la începutul licitaţiei, reprezintă o declaraţie incorectă.

Investitorul ceh Aero Vodochody a depus pentru privatizarea Avioane Craiova o ofertă de 16,32 milioane euro, formată din preţul pachetului de acţiuni în valoare de 4,11 milioane euro; investiţii pentru dezvoltarea societăţii în valoare de 8,88 milioane euro pe o perioadă de cinci ani; capital de lucru în valoare de 3,3 milioane euro, în primele şase luni de la transferul dreptului de proprietate şi investiţii de mediu de 30.000 euro în primul an.

Aero Vodochody este de asemenea interesată de licitaţia pentru IAR Ghimbav şi îşi exprimă speranţa că rezultatele negocierilor pentru Avioane Craiova nu vor influenţa participarea la o altă licitaţie în România. Societatea Avioane Craiova (ACV) a fost înfiinţată în anul 1972, având ca principal domeniu de activitate construcţia şi reparaţia de aeronave şi nave. ACV este unicul producător de aeronave de tip militar din sis­temul industriei aeronautice româneşti şi al avionului de şcoală şi antrenament IAR 99 ŞOIM, compatibil cu standardele NATO, destinat Forţelor Armate Române.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb