ZIARUL BURSA

13 octombrie 2008
Ediţia din 18.09.2024

OPINII Criză de televizor

MAKE Editorial / 13 octombrie 2008

MAKE

Chiar şi preşedintele Traian Băsescu a găsit de cuviinţă să ne încredinţeze că sistemul bancar este solid, după ce premierul Călin Popescu Tăriceanu ne spusese că băncile noastre nu au slăbiciunile celor din alte ţări, după ce guvernatorul BNR amintise, într-o declaraţie, că băncile noastre au oferit instrumente clasice (adică nu pot fi contaminate direct prin criza derivativelor) şi după ce directorul Supravegherii din BNR, Nicolae Cinteză, ne-a liniştit că banii noştri depozitaţi în bănci sunt în siguranţă.

Se prăbuşesc pieţele materiilor prime

Alina VasiescuInternaţional / 13 octombrie 2008

Preţurile materiilor prime au consemnat scăderi puternice săptămâna trecută, investitorii temându-se că adâncirea crizei financiare va duce economia globală în recesiune, iar cererea de pe pieţele de profil va fi redusă simţitor.

S&P: GM, "Ford" şi "Chrysler" ar putea intra în faliment

A.V.Internaţional / 13 octombrie 2008

Cei mai mari constructori auto din SUA, "General Motors" Corp. (GM), "Ford Motor" Co. şi "Chrysler" LLC, ar putea fi forţaţi să intre în faliment din cauza scăderii puternice a vânzărilor de autoturisme, ca urmare a condiţiilor economice actuale, susţine Robert Schulz, analist la "Standard & Poor"s".

Măsuri de austeritate, adoptate de brokeri

VREMURI DE RESTRIŞTE Măsuri de austeritate, adoptate de brokeri

Izabela SîrbuPiaţa de Capital / 13 octombrie 2008

Societăţile de servicii de investiţii financiare au reacţionat diferit la situaţia de criză generală, unele reducând numărul agenţiilor, pentru a-şi minimaliza cheltuielile, altele profitând de situaţia incertă pentru restul companiilor cu scopul de a se concentra asupra îmbunătăţirii serviciilor oferite.

Jaful de la "Domeniile Statului"

Jaful de la "Domeniile Statului"

Cătălin DeacuPolitică / 13 octombrie 2008

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au început, la data de 23 septembrie 2008, urmărirea penală împotriva preşedintelui Agenţiei Domeniilor Statului (ADS), Daniel Drăgan.

Criza de sistem?

Cristian PîrvulescuEditorial / 13 octombrie 2008

Cristian Pîrvulescu

Nimeni nu poate spune cu certitudine astăzi cât de amplă va fi criza şi ce consecinţe va avea. Un lucru e însă cert: o întreagă dezvoltare teoretică, bazată pe excesul de modelare matematică şi care a justificat toate excesele pieţelor financiare, a fost compromisă. Şi cum actuala criză nu va avea doar efecte economice ci şi sociale, politice sau culturale, viitorul ne poate rezerva orice.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Buget suplimentat pentru sectorul viticol

Buget suplimentat pentru sectorul viticol

Cătălin DeacuMaterii Prime / 13 octombrie 2008 /

România a obţinut de la Comisia Europeană o suplimentare a fondurilor în valoare de 9.981.466 euro pentru măsura de restructurare şi reconversie a plantaţiilor viticole din România, anunţă Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Fitch confirmă ratingul BRD

Fitch confirmă ratingul BRD

N.I.Piaţa de Capital / 13 octombrie 2008

Agenţia de evaluare financiară Fitch a confirmat ratingurile băncii BRD-Groupe Société Générale, "A-" pentru credite pe termen lung, "F2" pentru datorii pe termen scurt şi ratingul de susţinere "1", cu perspectivă...

SIF "Banat-Crişana", apel către acţionari

Ştefania CiocîrlanPiaţa de Capital / 13 octombrie 2008

Reprezentanţii societăţii de investiţii financiare "Banat-Crişana" (SIF1 la Bursa de Valori Bucureşti) au lansat, vineri, un apel către acţionari să ia în considerare valoarea companiilor din portofoliul societăţii înainte de a valorifica...

GFR vrea să preia CFR Marfă

GFR vrea să preia CFR Marfă

Ovidiu Vrânceanu,BraşovPiaţa de Capital / 13 octombrie 2008

Adrian Andon, directorul de exploatare al Grupului Feroviar Român, a anunţat că firma în al cărui board de conducere se află este interesată de preluarea CFR Marfă, aceasta urmând să fie scoasă la privatizare în perioada următoare.

Domnul Daniel Guzu, unic acţionar al firmei "Natura" SRL din comuna Ţifeşti-judeţul Vrancea, s-a născut în oraşul Mărăşeşti-Vrancea, în anul 1969. A absolvit Institutul Politehnic Bucureşti-Facultatea de Tehnologie Chimică. Nu este căsătorit şi este pasionat de călătorii şi oenologie.

"Natura" investeşte în viticultură şi pomicultură

Cornelia AngelescuCompanii / 13 octombrie 2008 /

Societatea "Natura" a fost înfiinţată de Daniel Guzu în 2006. Până în acest an, acţionarul unic a făcut investiţii de 4 milioane de euro şi a demarat altele, care se ridică la 7 milioane de euro.

MAN îşi reduce personalul şi producţia

Alina VasiescuInternaţional / 13 octombrie 2008

MAN AG, al treilea producător de camioane din Europa, îşi va reduce forţa de muncă şi producţia, ca urmare a scăderii cererii clienţilor corporatişti, din cauza crizei financiare globale.

Privatizarea "SCUT" Giurgiu, amânată

A.G.R.Piaţa de Capital / 13 octombrie 2008

Semnarea contractului de vânzare a Societăţii Comerciale Uzina Termoelectrica(SCUT) Giurgiu cu firma MECHEL, anunţată pentru vineri, a fost amânată din cauza unor neînţelegeri privind unele detalii din contractul de vânzare.

"Deloitte" îşi va deschide un birou la Iaşi

"Deloitte" îşi va deschide un birou la Iaşi

Doru Mocanu, IaşiCompanii / 13 octombrie 2008 /

Reprezentanţii companiei Deloitte şi-au manifestat intenţia de a deschide un birou la Iaşi, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Iaşi, Sebastian Tătaru.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo