AVAS a solicitat date suplimentare din partea "Aero Vodochody" şi "Marcovici Capital"

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 octombrie 2008

AVAS a solicitat date suplimentare din partea "Aero Vodochody" şi "Marcovici Capital"

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) verifică ofertele depuse de Aero Vodochody şi Marcovici Capital pentru IAR Ghimbav şi le-a solicitat acestora date suplimentare, a declarat, vineri, preşedintele AVAS, Teodor Atanasiu, potrivit NewsIn.

"Suntem în faza de verificare a ofertelor. După cum ştiţi, conform procedurii legale pe metoda pe care o folosim, după deschiderea documentaţiei putem să le mai cerem să depună acele documente care ni se par neclare sau care sunt relevante pentru a ne forma o opinie asupra capacităţii investiţionale a societăţii şi apoi începem negocierea pe oferta financiară. Suntem doar în faza în care le-am mai cerut să vină cu anumite date, mai ales că una dintre societăţi a avut o mică încurcătură cu băncile privind garantarea, deoarece, din cauza activităţii intense din ultimele săptămâni din mediul bancar, s-au mai petrecut întârzieri în transferul banilor de la o bancă la alta", a afirmat Atanasiu, citat de NewsIn.

Aero Vodochody şi Marcovici Capital sunt singurele companii interesate pentru achiziţionarea celor 64,89% din acţiunile IAR Ghimbav.

Autoritatea română a inclus în contractul de vânzare-cumpărare clauze obligatorii şi nenegociabile în ceea ce priveşte industria de apărare şi celelalte acte normative referitoare la pregătirea economiei naţionale şi a teritoriului pentru apărare.

IAR Ghimbav are ca activitate principală construcţia şi repararea de aeronave şi nave. Ceilalţi acţionari ai societăţii sunt: Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, cu 7,35% din capitalul social, SIF Transilvania, cu 4,57%, alte persoa­ne fizice (17,25%) şi juridice (5,98%).

AVAS a publicat în aprilie anunţul de vânzare a pachetului de 12.250.488 acţiuni, reprezentând 64,89% din capitalul social al constructorului de aeronave IAR SA Ghimbav. AVAS a prelungit de două ori termenul de depunere a ofertelor pentru IAR Ghimbav (23 iulie şi 15 septembrie) deoarece mai multe companii au dorit să efectueze propriul audit asupra societăţii braşovene.

În 2006, singurul ofertant interesat de IAR SA Ghimbav a fost Eurocopter SAS Franţa. Atunci, comisia de negociere a solicitat, permanent, ofertantului Eurocopter îmbunătăţirea ofertei depuse şi a prelungit succesiv, cu perioade de 30 de zile, termenul de valabilitate a ofertei până la data de 21 octombrie 2007.

Aceasta a fost ultima prelungire a ofertei permisă de legislaţia în vigoare. Până la acea dată, ofertantul nu a depus oferta finală îmbunătăţită şi irevocabilă la sediul AVAS, iar contractul de privatizare nu a putut fi încheiat.

Compania din Cehia, Aero Vodochody a.s., a participat şi la depunerea ofertelor pentru privatizatrrea Avioane Craiova.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb