GFR vrea să preia CFR Marfă

Ovidiu Vrânceanu,Braşov
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 octombrie 2008

GFR vrea să preia CFR Marfă

Adrian Andon, directorul de exploatare al Grupului Feroviar Român, a anunţat că firma în al cărui board de conducere se află este interesată de preluarea CFR Marfă, aceasta urmând să fie scoasă la privatizare în perioada următoare. Andon a declarat că este mult mai bine ca CFR Marfă să fie scoasă la privatizare în integralitate, nu pe bucăţi cum se intenţiona până acum.

"GFR îşi face deja socoteli pentru a participa la licitaţie. Noi am mai avut şi alte încercări, peste hotare. Am fost calificaţi în primii cinci care au ofertat preluarea trans­portului feroviar de mărfuri din Ungaria, dar din păcate nu am câştigat", a precizat sursa citată.

GFR a prelungit, recent, în Poiana Braşov, contractul cu societatea de căi ferate din Ucraina, companie cu capital integral de stat, pentru preluarea vagoanelor şi mărfurilor din CSI. Potrivit lui Andon, relaţia cu Ucraina va cântări major la privatizarea CFR Marfă, în contextul în care controlează traficul către Est, România fiind graniţa unde se trece de la ecartamentul îngust la ecartament lat.

Grupul Grampet, care include transportatorul feroviar de marfă Grup Feroviar Român, fabrica de reparaţii vagoane Remar Paşcani, Reva Simeria sau Turist Semenic, va rula în acest an afaceri de 350 de milioane de euro, în creţtere cu 40% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cea mai mare firmă din cadrul Grampet este Grup Feroviar Român, care a înregis­trat anul trecut afaceri de 85 de milioane de euro, iar anul acesta va ajunge la circa 120 de milioane de euro. Grup Feroviar Român este în acelaşi timp cea mai mare companie privată de transport feroviar de marfă de pe o piaţă pe care mai activează Servtrans sau Unifertrans. Cea mai mare cotă de piaţă o deţine CFR Marfă, companie aflată în proprietatea statului. Chiar dacă la nivelul cifrei de afaceri anuale, compania de stat are un avans mai mare de peste şase ori (550 milioane euro în 2007 - cifra de afaceri a CFR Marfă), transportatorul privat a raportat anul trecut un profit net superior, respectiv 10 milioane de euro, faţă de circa 1,4 milioane de euro în cazul CFR Marfă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb