Privatizarea "SCUT" Giurgiu, amânată

A.G.R.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 octombrie 2008

Semnarea contractului de vânzare a Societăţii Comerciale Uzina Termoelectrica(SCUT) Giurgiu cu firma MECHEL, anunţată pentru vineri, a fost amânată din cauza unor neînţelegeri privind unele detalii din contractul de vânzare. "Vom relua discuţiile pentru săptămâna viitoare (n.r. aceasta), semnarea contractului fiind amânată pentru nişte detalii din contract", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, citat de Agerpres. Faţă de acelaşi subiect, preşedintele organizaţiei judeţene a PD-L Giurgiu, deputatul, Valentin Iliescu, şi-a exprimat îngrijorarea.

"Contractul nu s-a semnat din motive foarte clare pentru că nu s-a tranşat problema terenului de sub SCUT, nu comentez motivele, dar din păcate pentru giurgiuveni se apropie iarna şi această amânare este un semnal de alarmă foarte serios", a declarat deputatul într-o conferinţă de presă.

El crede că autorităţile locale trebuie să facă tot ceea ce este omeneşte posibil pentru ca acest contract să fie semnat şi să se realizeze astfel privatizarea SCUT pentru că centrala este într-o "situaţie dezastruoasă, neavând gram de cărbune, având datorii enorme şi fiind aproape în incapacitatea de a furniza energie termică pentru populaţie în această iarnă".

În cazul în care se va realiza privatizarea SCUT, noii proprietari au promis autorităţilor că vor aproviziona centrala cu cărbune şi vor asigura energia termică pentru populaţia municipiului Giurgiu pentru încă 12 ani, în caz contrar funcţionarea SCUT în această iarnă fiind incertă. SCUT Giurgiu se află în administrarea Consiliului Judeţean şi consilierii judeţeni au fost de acord la ultima şedinţă cu privatizarea acesteia din cauza datoriilor în valoare de aproximativ 15 milioane de euro pe care aceasta le are.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb