Primăria Municipiului Tulcea mai are de vânzare, la preţuri avantajoase pentru chiriaşi, 230 de case naţionalizate, cunoscute sub numele de "case bulgăreşti". Directorul Direcţiei de Întreţinere şi Administrare a Patrimoniului (DIAP) din cadrul Primăriei, Dan Pohariu, a declarat că niciuna din aceste case nu reprezintă o problemă din punct de vedere juridic, decizia de scoatere la vânzare fiind luată de Consiliul local la cererea celor care le locuiesc. Domnia sa a explicat: "Sunt persoane care locuiesc în ele din anii "40. Există, însă, şi case bulgăreşti în care stau câte două familii care solicită micşorarea chiriei plătită la bugetul local, din cauză că nu au venituri, dar asta în condiţiile în care ei au în curte maşini de lux. Sunt puţine cazuri, este adevărat, dar cererea lor poate fi aprobată, conform legii în vigoare".
Potrivit Agerpres, începând din 2005, în oraşul Tulcea, s-au vândut 170 de case bulgăreşti, majoritatea fiind achiziţionate de pensionari cu ajutorul copiilor lor. Preţurile la care sunt scoase la vânzare aceste locuinţe sunt avantajoase atât pentru pensionari, cât şi pentru tinerii cu vârste mai mici de 30 de ani, aceştia putând plăti un avans de doar 10% din valoarea totală a casei, restul sumei urmând să fie achitat în 20 de ani.
Celelalte categorii de persoane care doresc să cumpere casele bulgăreşti trebuie să plătească un avans de 30% din valoarea locuinţei, restul sumei urmând să fie achitat în rate pe parcursul următorilor 15 ani.