VREMURI DE RESTRIŞTE Măsuri de austeritate, adoptate de brokeri

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 octombrie 2008

Măsuri de austeritate, adoptate de brokeri

Societăţile de servicii de investiţii financiare au reacţionat diferit la situaţia de criză generală, unele reducând numărul agenţiilor, pentru a-şi minimaliza cheltuielile, altele profitând de situaţia incertă pentru restul companiilor cu scopul de a se concentra asupra îmbunătăţirii serviciilor oferite. Oricum, toate SSIF-urile s-au mobilizat în gestionarea cât mai eficientă a resurselor pentru a resimţi cât mai puţin efectele negative ale crizei financiare internaţionale.

Marcel Murgoci, director Operaţiuni la SSIF "Estinvest" Focşani, ne-a informat că volumul tranzacţiilor operate de societatea "Estinvest" s-a redus faţă de anul trecut, pe fondul avalanşei de deprecieri de pe pieţele mondiale, adăugând că, pentru diminuarea cheltuielilor, compania a restrâns câteva puncte de lucru. Cu toate acestea, domnia sa ne-a asigurat că volumul de activitate a rămas acelaşi, cu toate că numărul de agenţi de servicii de investiţii financiare ai companiei a scăzut uşor în ultima perioadă.

Şi Petru Prunea, preşedintele SSIF "Broker" Cluj-Napoca, ne-a confirmat că a mai redus activitatea la anumite sedii, transformându-le în agenţi delegaţi, adăugând că această măsură a fost luată pentru reducerea cheltuielilor destul de mari pe care le presupune un sediu, spre deosebire de un agent delegat. "Dacă nu am putut creşte veniturile, am încercat să mai reducem din cheltuielile cu sediile", a mai subliniat domnia sa.

Răzvan Paşol, preşedintele "Intercapital Invest", ne-a spus că şi-a luat din timp măsurile necesare să evite o eventuală criză financiară, prin majorarea capitalului social de peste patru ori şi intrarea Fondului Româno-American pentru Investiţii (RAEF) ca acţionar majoritar direct al firmei. Domnia sa a adăugat că, "deşi nimeni nu se aştepta la o criză de asemenea amploare, toţi trebuiau să fie pregătiţi", subliniind că societatea pe care o conduce a urmărit de la început o dezvoltare prudentă a agenţiilor.

Domnia sa ne-a spus că această criză financiară a însemnat pentru compania sa o oportunitate de a oferi servicii noi pe piaţă şi că, în prezent, principalele obiective ale societăţii "Intercapital Invest" sunt lansarea de proiecte noi, precum afişarea cotaţiilor în timp real şi urmărirea planului de investiţii iniţial.

Doamna Rodica Mateian, directorul general adjunct al "Nova Invest", ne-a spus că societatea a fost afectată într-o mare măsură de criza financiară internaţională şi că reprezentanţii companiei încearcă să găsească, în perioada următoare, o modalitate de gestionare a situaţiei, concentrându-se mai ales pe păstrarea fidelităţii clienţilor.

Mulţi dintre brokerii cu care am discutat în această perioadă sunt îngrijoraţi de soarta companiilor pentru care lucrează, deşi şefii lor încearcă să ne liniştească. După cum reiese din declaraţiile de mai sus, intermediarii au reacţionat diferit la condiţiile de criză. De, vremuri de restrişte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb