Au fost transferate 6% din acţiunile SIF Banat Crişana

A.S.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 septembrie 2013

Au fost transferate 6% din acţiunile SIF Banat Crişana

Update 17:16

Două pachete de acţiuni reprezentând 6,27% din acţiunile SIF Banat-Crişana (SIF1) au fost transferate pentru o sumă de 45,4 milioane lei, la un preţ cu aproximativ 14% peste închiderea de vineri.

Update 10:22

Acţiunile SIF Banat Crişana (simbol SIF1) au deschis, şedinţa de tranzacţionare de astăzi, în scădere cu 5,09%, ajungând la 1,1 lei/titlu.

----

Brokerii nu îşi explică metoda de cumpărare

Acţiunile SIF Banat Crişana (simbol SIF1) au înregistrat o creştere de aproape 12,5% înainte de închiderea şedinţei de tranzacţionare de vineri, în condiţiile unui volum tranzacţionat de patru ori mai mare decât cel din şedinţa precedentă. Astfel, cotaţia SIF1 a ajuns la 1,1590 lei/unitate, la finele săptămânii trecute.

Volumul a urcat, la rândul său, de la 1,3 milioane acţiuni, cât a fost joi, la 4,29 milioane acţiuni vineri.

Evoluţia titlurilor SIF1 a fost determinată de un comportament agresiv de cumpărare manifestat de un actor din piaţă, potrivit brokerilor, care s-au declarat suprinşi de abordarea acestuia. "În ultimele minute, cineva a cumpărat 850.000 acţiuni SIF1, ducând preţul până la 1,1590 lei/unitate. Comportamentul acesta iese din tiparul obişnuit de cumpărare", ne-au declarat surse din piaţă, care au adăugat că vom avea o imagine mai clară asupra intenţiilor cumpărătorului după deschiderea şedinţei de tranzacţionare de astăzi.

SIF Banat-Crişana (SIF1) a raportat pentru primul semestru din acest an venituri totale de 53,54 milioane lei, în scădere cu 60,3% faţă de aceeaşi perioadă din 2012, când societatea a vândut către Erste ultimele acţiuni pe care le mai deţinea la BCR.

Opinia Cititorului ( 19 )

  1. Spectaculoasa a fost si scaderea din aprilie.actiunea sif1 e cea mai subevaluata dintre sif,mai are mult de recuperat...

    1. ca de multe ori opiniile cititorilor sunt mai folositoare decat cele ale ziaristilor!!!

      are cel mai mare discount din cauza faptele penale ale conducerii actuale... aub atenta supraveghere a ASF-ul. actionari mici nu-i mai putem schimba pe penali doar DNA -ul ne mai poate ajuta.

      SIF1 a devenit in ultimele luni o anexa a ROMENERGO si finantatoarea fanteziilor energetico-imobiliare ale duetului Bilteanu - Lakis.

      Cu Balteanu Co subevaluarea se va atenua dar nu prin cresterea cotatiei ci prin reducerea VAN-ului. Asta este problema (iar vineri a fost o cosmetizare a cotatiei avand in vedere ca tranzactia s-a efectuat la inchidere pe Spot. Cel care a scris mai sus ca DNA-ul (de fapt ASF) ar trebui sa se sesizeze are dreptate. Asteptam si noi clarificari din partea ASF si eventual a presei cu privire la inchiderea de viner!!

      ce bine zici Vanatorule...iar povestea asta de vineri prea miroase a manioulare si abuz de piata. ASF are un pachet mare demotive sa suspende administratorii SIF1, dar ce face, ii avizeaza!!!! Mai lipseste doar Najib ElLakis si da-i bataie...banii in Cipru si activele supraevaluate in portofoliul SIF1. Alo ASF se aude!!!

    Atunci cand pe o bursa are loc un fenomen de genul celui de vineri, fie se regleaza niste datorii financiare si procurorii trebuie sa intervina, fie se forteaza cotatia si ASF plus procurorii trebuie sa intervina, fie va avea loc un anunt important referitor la companie ceea ce inseamna tranzactie efectuata de initiati si de asemenea ASF si procuratura trebuie sa intervina. Oricum ar fi, este ceva putred acolo (ca aproape tot ceea ce s-a intamplat sub conducerea lui Balteanu Co). Inclusiv in ceea ce priveste transferul de active pe firme din paradisuri fiscale.

    1. cat timp sistemul il sprijina, ii doare in cot dar sa nu uite ca asa a facut si dinel staicu si acuma e acolo unde merita. bilteanu e tanar si e pacat de el dar cred ca la metode inca are de invatat de la militian care totusi a lasat la sif5 cel mai bun portofoliu dintre sif-uri.

      Ca acolo e o problema... o stie cam toata piata. Adevarata problema cred ca e molipsirea si a celorlalte 2 SIF-uri (SIF4 si SIF2) care intra incet dar sigur in sfera de control al marilor rechini.

      Cel mai bun exemplu este implicarea pe fata de celor trei SIF-uri (1;2 si 4) in realizarea consortiului privind Oltchim. Interesant este ca nimeni din cei indrituiti nu se sesizeaza si nu reactioneaza de frica sa nu deranjeze marii rechini. 

      cat timp sistemul il sprijina, ii doare in cot dar sa nu uite ca asa a facut si dinel staicu si acuma e acolo unde merita. bilteanu e tanar si e pacat de el dar cred ca la metode inca are de invatat de la militian care totusi a lasat la sif5 cel mai bun portofoliu dintre sif-uri.

      Militianu si Chelu au lasat echipa de la SIF5 intacta, in timp ce Bilteanu & Co rade tot de la SIF1 din Arad si isi aduce ciracii si ii angajeaza la Bucuresti.

    Am citit si eu ce s-a scris. Am o varianta mai simpla: SIF1 n-a dat dividende, deci este mult mai capitalizata decat celelalte; la SIF1 am observat ca cineva lichidat cat mai mult din portofoliu, la preturi cu o medie de aproximativ 10% mai mica decat maximul atins vineri; situatia financiara arata cam cu 11,5% mai bine decat cea de luna trecuta; celelalte SIF-uri au fost cumparate si sustinute la pret in ultimele 2 luni, pe cand SIF1 nu. Trag si eu o concluzie de om prost: nu conteaza asa de mult manevrele de culise, daca situatia financiara si oportunitatea detinerii SIF1 este evidenta. Si apoi, daca as fi acel personaj care a vandut acum 3-4 luni, si as vrea sa le recuperez, as fi putut sa o fac si vineri, si azi si poate si maine, la preturi cu cel putin 10% mai jos ca medie. Si ma gandesc si al alte avantaje avute de preluarea a 50% din SAI Muntenia, sau curatenia prin cosmetizare a activului prin separarea activelor imobiliare intr-o entitate separata. Zic si eu ca prostu'. Ca sa nu mai zic despre faptul ca se pare ca in Romania se pare ca au intrat bani straini in piata de capital si tendinta este in continuare in acest sens. Si in ce sa intre bani, daca nu in fondurile de investitii cotate pe BVB, cel putin o mare parte din ei? Eu observ ca sfarsitul anului se apropie, iar daca cineva ar vrea sa investeasca 100 mil.euro pe bursa nu prea ar avea contraparte la vanzare... nimeni nu prea mai vinde serios actiuni acum. Oricum, astea sunt observatii de amator si-mi scuz inoportunarea pe care o produc profesionistilor din piata. Si daca gresesc, va rog sa ma corectati. Dezbaterea face bine, ca si hemoroeasy.

    1. Ai dreptate amatorule!Ca la matematica:q.e.d.

      Toma, inainte de toate vreau sa stiu daca cu hemoroeasy, te-ai referit la hemoragie sau la hemoroizi. Daca era vorba de hemoragie, atunci treba la sif1 este simpla: se scurg masiv bani, adica "sangele", oricaruii fond de investitii. In cazul in care neologismul tau se refera la hemoroizi, atunci treaba-i mai complicata, adica sif1 nu mai poate elimina reziduurile si se umfla si....??? Oricum o dai, simplu sau complicat, la treaba-i urata.

      Domnu' "alintatu", n'ai inteles nik. Era vorba ca "hemoroeasy se tin la cutie". Acu' e clar?

      asa-s io mai prost si nedus la farmacie

      De fapt, ma refeream la reclama de la Hemoroeasy, unde nenea intreba mirat: "Hemoroizi face bine?". Faceam o analogie zicand "Dezbaterea face bine". No si nedus la farmacie tot e bine, ca esti sanatos tun. Ma mir ca esti nedus la televizor, mai degraba. In sfarsit. E-adevarat, SIF1 are "hemoroizi" sai, dar in principiu, ei face bine, ca agita treburile... cine stie, poate mai vine si altora o pofta de SIF1 si ne trezim c-o competitie, mama-mama, sa vezi atunci ce cresteri de preturi, ca la SIF4 inainte de AGA... Ideea e ca deocamdata, SIF1 are niste avantaje, iar cine are actiuni poate controla piata, le vinde cand e sus si le reia cand e jos... pana apare altul si-l concureaza... atunci, cam totul in in sus, doar sa nu ne trezim cu vreo "insolventa" si pe la SIF1, ca la altele, sa vezi atunci ce dispar oamenii iar...

    Manevrele astea reprezinta modul de lucru al stim noi cui...haha!

    1. Al cui?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb