ZIARUL BURSA

16 septembrie 2013
Ediţia din 18.09.2024
Au fost transferate 6% din acţiunile SIF Banat Crişana

Au fost transferate 6% din acţiunile SIF Banat Crişana

A.S.Piaţa de Capital / 16 septembrie 2013

Update 17:16 

Două pachete de acţiuni reprezentând 6,27% din acţiunile SIF Banat-Crişana (SIF1) au fost transferate pentru o sumă de 45,4 milioane lei, la un preţ cu aproximativ 14% peste închiderea de vineri.

Update 10:22

Acţiunile SIF Banat Crişana (simbol SIF1) au deschis, şedinţa de tranzacţionare de astăzi, în scădere cu 5,09%, ajungând la 1,1 lei/titlu.

----

Acţiunile SIF Banat Crişana (simbol SIF1) au înregistrat o creştere de aproape 12,5% înainte de închiderea şedinţei de tranzacţionare de vineri, în condiţiile unui volum tranzacţionat de patru ori mai mare decât cel din şedinţa precedentă.

Mai multă austeritate pentru cetăţeni, mai mulţi bani pentru bănci

NOUL GUVERN AL AUSTRIEI VA AVEA DOAR DOUĂ PUNCTE PE AGENDA SA DE LUCRU Mai multă austeritate pentru cetăţeni, mai mulţi bani pentru bănci

CĂLIN RECHEAInternaţional / 16 septembrie 2013

CĂLIN RECHEA

Una dintre puţinele oaze de stabilitate din Europa este gata să-şi piardă liniştea în viitorul apropiat. Austria se pregăteşte pentru alegeri generale în 29 septembrie 2013, la doar o săptămână după cele din Germania.

Actualul guvern, numit în decembrie 2008, a lansat un program masiv de stimulare fiscală în 2009, care a dus la creşterea datoriei publice cu peste cinci puncte procentuale în acel an, până aproape de 70% din PIB (n.a. din 1993 datoria publică a Austriei s-a situat constant peste pragul de 60% din PIB prevăzut în Tratatul de la Maastricht).

Acţiunile Fondului Proprietatea au închis în scădere cu 0,07%

UPDATE Acţiunile Fondului Proprietatea au închis în scădere cu 0,07%

OCTAVIAN RADUPiaţa de Capital / 16 septembrie 2013

Update 17:31 

Titlurile Fondului Proprietatea (FP) au închis şedinţa de tranzacţionare de astăzi la preţul de 0,7075 lei/unitate, în scădere cu 0,07%.

Update 11:02

Acţiunile Fondului Proprietatea (FP) au atins, astăzi, un nou maxim istoric, preţul urcând pentru câteva momente la 0,7120 lei. În jurul orei 10:40, titlurile Fondului erau cotate la 0,7105 lei, preţ în creştere cu 0,35% faţă de şedinţa precedentă.

Dolarul, în primul declin din ultimele cinci săptămâni

RAPORTAT LA EURO Dolarul, în primul declin din ultimele cinci săptămâni

Alina VasiescuInternaţional / 16 septembrie 2013

Dolarul a consemnat, în intervalul 9-13 septembrie, pe pieţele externe, primul declin din ultimele cinci săptămâni, faţă de euro, în condiţiile în care publicarea unor date sub aşteptări privind economia SUA a determinat investitorii să-şi reducă pariurile pe o reducere agresivă a stimulentelor monetare de către Federal Reserve în reuniunea de săptămâ­na aceasta.

Kostas Hagiemanuel, primarul insulei Thassos, este stomatolog de profesie, iar în timpul liber scrie piese de teatru, ultima sa operă fiind "Colecţionarul de somn".

PRIMARUL INSULEI THASSOS: "Majoritatea turiştilor care ne vin sunt români"

EMILIA OLESCU, Corespondenţă din insula Thassos, GreciaCompanii / 16 septembrie 2013

Peste jumătate din turiştii care-şi petrec concediile în insula Thassos, respectiv în jur de 60%, sunt români, potrivit lui Kostas Hagiemanuel, primarul insulei, care s-a întâlnit cu un grup de jurnalişti din Bucureşti, la sfârşitul săptămânii trecute.

Viermii de mătase supravieţuiesc şi în timpul insolvenţei

Viermii de mătase supravieţuiesc şi în timpul insolvenţei

ALEXANDRA OANCĂ Companii / 16 septembrie 2013

"Sericarom", singura unitate din ţara noastră care produce şi distribuie ouă de viermi de mătase şi efectuează cercetare ştiinţifică în domeniul sericiculturii, se află în insolvenţă de la sfârşitul lunii mai a acestui an şi aşteptă un plan de reorganizare.

"Acţiunile întreprinse pe finalul anului trecut şi la începutul acestui an pentru repoziţionarea băncii dau rezultate", a precizat Traian Halalai."

"Sistemul bancar traversează acum o perioadă de însănătoşire"

A consemnat Alexandru SârbuBănci-Asigurări / 16 septembrie 2013

Reporter: Cum aţi caracteriza evoluţia sistemului bancar în lunile care au trecut din 2013? Vă aşteptaţi ca acesta să revină pe profit în acest an?

Traian Halalai: Consider că sistemul bancar traversează acum o perioadă de însănătoşire, de refacere după criza economică.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Caietul de sarcini de la Cupru Min, aprobat în CA

Caietul de sarcini de la Cupru Min, aprobat în CA

ALEXANDRA CRĂCIUNCompanii / 16 septembrie 2013

Membrii Consiliului de Administraţie de la compania de stat, Cupru Min Abrud au întocmit şi au avizat, la finalul săptămânii trecute, caietul de sarcini cu privire la procedura de vânzare a minereului cuprifer, urmând ca acesta să fie supus...

Şapte companii curtează "Remin" Baia Mare

Şapte companii curtează "Remin" Baia Mare

ALEXANDRA CRĂCIUNCompanii / 16 septembrie 2013

În timp ce toată atenţia societăţii civile este îndreptată spre proiectul aurifer de la Roşia Montană, la doar câteva sute de kilometri distanţă, la Baia Mare, mai multe perimetre miniere au intrat în vizorul unor investitori străini dar şi...

Scad efectivele de porcine în ţara noastră

A.O.Companii / 16 septembrie 2013 /

Numărul efectivelor de porcine din România era, la 1 mai 2013, de aproape 4,52 milioane de exemplare, în scădere cu 1,4%, faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, relevă datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate la sfârşitul...

Orange România are un nou director financiar

V.P.Companii / 16 septembrie 2013

Orange România a anunţat că, începând cu luna septembrie a anului curent, postul de director financiar al companiei va fi ocupat de Diego Martinez Lopez, care l-a înlocuit pe Ludovic Pech, noul director financiar al Mobistar (Belgia).

Preţul RCA a crescut spectaculos în acest an

Preţul RCA a crescut spectaculos în acest an

VLAD PÎRVUBănci-Asigurări / 16 septembrie 2013 /

Tarifele poliţelor obligatorii de răspundere civilă a autovehiculelor (RCA) au crescut spectaculos anul acesta, comparativ cu anul trecut, conform unei analize a ziarului BURSA asupra datelor publicate pe site-ul oficial de Uniunea Naţională a...

Preţul aurului, influenţat de politica monetară

Preţul aurului, influenţat de politica monetară

OCTAVIAN RADUInternaţional / 16 septembrie 2013

După doisprezece ani consecutivi de creştere, preţul aurului a scăzut, în anul 2013, pe piaţa americană, cu 21%, de la 1675 dolari/uncie, până la 1312 dolari/uncie (cotaţia de vineri, 13 septembrie 2013, la Bursa din New York).

MACRONEWSLETTER - 16 septembrie 2013

MACRONEWSLETTER - 16 septembrie 2013

Internaţional / 16 septembrie 2013

Preţurile de consum din Italia şi-au menţinut creşterea anuală la 1,2% în august 2013, pe fondul unei creşteri lunare peste aşteptări, de 0,4%, după o creştere de 0,1% în luna precedentă.

Raiduri la biroul "Bayer" din China

Alina VasiescuInternaţional / 16 septembrie 2013

Autorităţile din China au efectuat raiduri la un birou local al producătorului german de medicamente "Bayer" AG, la sfârşitul lunii august, în cadrul unei investigaţii privind un posibil caz de concurenţă neloială.

Obama speră că Siria îşi va respecta angajamentele

Obama speră că Siria îşi va respecta angajamentele

Internaţional / 16 septembrie 2013

Acordul la care au ajuns, la finele săptămânii trecute, Statele Unite şi Rusia cu privire la distrugerea arsenalului chimic sirian constituie "un progres", după cum consideră preşedintele american Barack Obama, care şi-a exprimat speranţa...

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 16.09.2013

V.R.Revista Presei / 16 septembrie 2013

FINANCIAL TIMES

"Chrysler" se listează în ultimă instanţă

Compania americană Chrysler plănuieşte să depună documentele pentru oferta publică iniţială în această săptămână, după ce acţionarul majoritar Fiat şi fondul care deţine...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo