Venezuela a expropriat sediul local al "Pepsi Cola"

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 septembrie 2013

Venezuela a expropriat sediul local al "Pepsi Cola"

O echipă îmbrăcată în uniforme kaki a intrat joi seara în sediul fabricii de îmbuteliere "Pepsi Cola" din statul Vargas, situat pe litoralul venezuelean, preluând instalaţiile unităţii. Potrivit anunţului companiei multinaţionale, echipa a confiscat camioane întregi de băuturi răcoritoare.

"Este un abuz care pune în pericol aprovizionarea cu produsele noastre, precum şi sute de locuri de muncă din statul Vargas", a declarat Carla Hernandez, consilier juridic al companiei, adăugând: "Exproprierile nu se fac prin abuzuri, ci conform Constituţiei şi legilor".

Exproprierea companiei contrazice apelul lansat săptămâna trecută companiilor străine de preşedintele ţării, Nicolas Maduro, în privinţa realizării de investiţii în Venezuela.

Autorităţile din Vargas au emis un decret de expropriere în ianuarie 2013. Dar, la data de 15 mai, "Pepsi Cola" a ajuns la un acord amiabil cu autorităţile locale în privinţa transferului instalaţiilor în altă zonă, arătând că încă nu au fost făcuţi paşii necesari pentru această mutare.

"Dacă nu avem avizul comunităţii şi al adunării localnicilor, nu ne putem muta într-un nou sediu care să ne garanteze o funcţionare sigură şi care să fie prevăzut cu un zid de protecţie, permiţându-ne izolarea fonică a rezidenţilor comunităţii de zgomotul activităţii pe care îl generează activitatea instalaţiilor", a declarat Hernandez.

Domnia sa a precizat că societatea a acceptat şi o evaluare a imobilului care a fost expropriat pentru suma de circa 45 de milioane de bolivari (7,14 milioane dolari).

"Astfel a fost stabilită în mod definitiv valoarea imobilului. Nu mai rămâne decât ca guvernul local să respecte restul condiţiilor convenite între părţi, pentru materializarea acordului definitiv în conformitate cu legea", a arătat compania.

În trimestrul al doilea din 2013, compania americană "PepsiCo" şi-a majorat profitul net cu 35%, la 2,01 miliarde dolari, iar vânzările - cu 2,1%, la 16,81 miliarde dolari.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb