Şapte companii curtează "Remin" Baia Mare

ALEXANDRA CRĂCIUN
Ziarul BURSA #Companii / 16 septembrie 2013

Şapte companii curtează "Remin" Baia Mare

În timp ce toată atenţia societăţii civile este îndreptată spre proiectul aurifer de la Roşia Montană, la doar câteva sute de kilometri distanţă, la Baia Mare, mai multe perimetre miniere au intrat în vizorul unor investitori străini dar şi autohtoni, care vor să participe fie alături de stat, fie prin privatizare la valorificarea respectivelor resurse.

Pentru a fi posibil un parteneriat la Remin Baia Mare, autorităţile statului, prin Autoritatea de Administrare a Activelor Statului (AAAS), cel mai mare creditor al societăţii miniere maramureşene, au decis să refacă planul de reorganizare al companiei.

Documentul va fi prezentat adunării generale a creditorilor luna aceasta, ne-au declarat surse apropiate proiectului minier din Baia Mare. "Nu este vorba de un nou plan de reorganizare, ci de acelaşi pe care conducerea companiei l-a întocmit cu ceva timp în urmă, în vederea găsirii unei căi pentru a evita falimentul. Acest plan a fost refăcut de AAAS care l-a mai completat cu unele prevederi pe care le-a considerat esenţiale în acest sens", ne-au mai spus sursele noastre.

Potrivit AAAS, în urma analizării vechiului plan de reorganizare al companiei Remin, a rezultat că reluarea activităţii debitoarei, respectiv activitatea de minerit, nu constituie un obiectiv al măsurilor propuse prin respectivul plan, aceste aspecte conducând, de fapt, la lichidarea tuturor bunurilor din averea societăţii.

Ca atare, completările care au fost aduse planului de reorganizare urmăresc revitalizarea activităţii societăţii miniere concomitent cu exploatarea stocului de produs finit aurifer, se mai arată într-o notă de fundamentare a creditorului majoritar de la Remin Baia Mare.

Completările din planul de reorganizare vor permite, astfel, să poată fi reluată exploatarea auriferă din regiune, mai exact de la minele din Cavnic, Baia Sprie şi Şuior.

Compania este curtată de şapte companii din ţară cât şi din străinătate, ne-au relatat surse din piaţă, urmând ca, de îndată ce va fi aprobat planul de reorganizare şi vor fi încheiate şi studiile de fezabilitate, să se analizeze şi posibilele investiţii în relansarea mineritului din respectivele perimetre.

Compania Naţională a Metalelor Preţioase şi Neferoase Remin este în proces de insolvenţă dar cu toate acestea, mai are încă 200 de angajaţi, implicaţi în activităţi de conservare, închidere şi monitorizare post închidere a minelor.

Compania este, în continuare, titulara unor licenţe de exploatare valabile până în 2018. Remin Baia Mare deţine 16 licenţe de concesiune a activităţilor de exploatare şi valorificare a minereurilor polimetalice, aurifere, cuprifere şi de fier-mangan.

În administrarea companiei de stat se mai află şi 118 halde de mină care înmagazinează peste 4,7 milioane metri cubi de steril şi 18 iazuri de decantare a sterilelor de flotaţie. Totodată, societatea Remin Baia Mare mai are în patrimoniu, pe lângă licenţe de exploatare, şi o serie de imobile, construcţii şi terenuri. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb