Audierea lui Florian Coldea s-a încheiat după 8 ore

D.I.
Politică / 14 martie 2018

Florian Coldea (Sursa foto: Twitter)

Florian Coldea (Sursa foto: Twitter)

Actualizare 17:00 Într-o postare pe contul personal de Facebook, Victor Ponta a declarat: "Iată lista miniştrilor din 2012 să spună Dragnea Mincinosul care dintre miniştri au fost puşi de SRI şi George Maior, cu nume si prenume!

Poate Rovana Plumb?!?! Ce ziceti?

Dar şi Dragnea Mincinosul a ajuns vicepremier în Decembrie şi pe el l-a pus SRI şi George Maior?

Oamenii din PSD care încă mai cred minciunile lui Dragnea şi girează mizeriile lui sper să se trezească - sau sunt la fel de vinovati ca si el!

M.D

------

Actualizare 12:05 Crin Antonescu: "Victor Ponta mi-a spus că a negociat cu Băsescu numirea lui Kovesi"

Crin Antonescu a confirmat în emisiunea "Previziuni" că Victor Ponta a negociat cu Traian Băsescu numirea Laurei Codruţa Kovesi la şefia DNA.

"Eu nu am de unde să ştiu dacă a fost sau nu impusă. Ministerul Justiţiei fusese asumat în Guvernul USL de PNL. Eu am propus în numele PNL în acord cu domnul Ponta pe doamna Pivniceru, pentru că nu era un om politic, cu prestigiu în lumea justiţiei pentru că mi se părea persoana potrivită care să facă faţă acestei provocări, de numire a noilor şefi de instituţii. Doamna Pivniceru a adoptat anumite principii, pe o anumită procedură, deschizând, scoţând din spaţiul negocierilor politice aceste numiri. În orice caz fără a fi avut nimic cu Kovesi, am pornit explicit şi public de la ideea să se mai schimbe şefii de la Parchetul General şi DNA, pentru că fuseseră ani de suspiciuni cu legătura lor cu Băsescu. Procedura pornise, Mona Pivniceru făcuse câteva drumuri la Bruxelles, şi la un moment dat domnul Ponta mi-a spus că a negociat cu Traian Băsescu numirea lui Kovesi. Mi-a spus că asta e formula de compromis, pe care eu o susţin. Eu nu ştiu dacă domnul Ponta primea o directivă. Până aici Liviu Dragnea spune adevărul şi nici Victor Ponta nu-l contrazice. Ce s-a aflat în spatele deciziei eu nu ştiu", a declarat Antonescu.

M.D

------

Actualizare 11:55 Fostul premier Victor Ponta neagă acuzaţiile liderului PSD, Liviu Dragnea, referitoare la formarea primului guvern USL, relatează Agerpress.

"Am primit de la Traian Băsescu mandatul de a forma Guvernul în seara de vineri 27 Aprilie! Am mers ulterior la Guvern unde am avut o discuţie protocolară cu Mihai Răzvan Ungureanu şi pe urma acasă. Sâmbătă, 28 Aprilie, am plecat împreună cu Crin Antonescu şi Daniel Constantin la Braşov unde am avut un meeting electoral care fusese deja programat! Pe drum le-am spus celor doi că am în minte să păstrăm structura guvernului anterior şi după alegerile din iarnă să schimbăm totul pentru 4 ani! Deci Crin a fost cu mine toată ziua (...). Am stabilit sâmbătă la Braşov cu Crin şi Daniel să ne vedem duminică la casa socrului meu de la Cornu unde aveam condiţii de discreţie! Asta i-am spus şi lui Liviu Dragnea toţi au fost de acord'', a scris Ponta, marţi seară, pe pagina sa de Facebook.

El susţine că la Cornu, unde s-a discutat despre structura guvernului, au fost Crin Antonescu, Eduard Hellvig, Daniel Constantin şi Liviu Dragnea. De asemenea, adaugă fostul premier, au mai asistat Ilie Sârbu şi Sebastian Ghiţă.

"Am discutat multe ore despre structura Guvernului - despre repartizarea portofoliilor între PSD, PNL şi PC / am stabilit doar numele a 3-4 miniştri (cei prezenţi plus Florin Georgescu la Finanţe care a fost singura mea cerere expresă şi nenegociabilă). (...) Crin mi-a spus că după ce stabilim ce ministere primeşte PNL urmează să vorbească la Partid şi să îmi facă propuneri. Nu a fost prezent nici George Maior, nici altcineva în afara de cei menţionaţi mai sus! Liviu Dragnea a stat toată ziua şi a plecat ultimul de la mine! Era foarte supărat că nu am fost de acord să fie Ministru de Interne şi că i-am cerut să rămână la Partid să îl organizeze pentru alegerile locale şi generale din acel an. (...) Dragnea l-a sunat pe George Maior (cred că şi pe Florin Coldea) să îl roage să mă convingă pe mine că el e cel mai bun la Ministerul de Interne - şi a promis că dacă îl sprijină el va face acolo tot ce vrea SRI! Maior i-a explicat că nu se bagă peste alegerile mele, că Parlamentul şi Băsescu vor aproba ce propun eu şi să aibă răbdare! L-am propus pe Ioan Rus pentru această funcţie. Ulterior la CEX PSD Liviu Dragnea a vorbit cu Radu Mazăre să ceară schimbarea lui Rus chiar Dragnea (Radu Mazăre a făcut această propunere dar eu am obţinut majoritatea la vot şi a rămas cum am propus (motiv pentru care mă urăşte Dragnea şi acum)! Suntem 8 martori la aceste momente - toţi în viaţă şi capabili să spunem adevărul! (...) L-am avertizat pe Dragnea Mincinosul că de câte ori el spune o minciună despre mine eu spun 5 adevăruri despre el'', a mai scris Ponta.

M.D

------

Actualizare 11:45 Dragnea a început să vorbească: Hârtia mototolită de la Ponta, lista lui Maior, Coldea şi Oprea

"La un moment dat Victor Ponta mi-a aratat o hartie motolita, astfel incat sa vada ceilalti. Scria Nitu, Bica, Kovesi. Am intrebat ce e cu asta. Mi-a spus sa vorbesc cu doamna Pivniceru (n.red-ministrul justiţiei la aceea vreme). M-a tras deoparte. Si mi-a zis ca asta s-a negociat: Bica la DIICOT, Kovesi la DNA. Mi s-a spus ca s-a negociat cu Maior pentru aceste numiri. Am sunat-o pe doamna Pivniceru: mi-a zis ca eu nu poate face astfel de propuneri si ca isi da demisia. Ceea ce ulterior a si facut. Lista era facută de Maior si Coldea. Numele au fost date de Maior. Au mai fost si alte actiuni in legatura cu acest subiect, dar cred ca e suficient.", a declarat ieri seară la Antena 3 liderul PSD, Liviu Dragnea.

"George Maior mi-a spus ca Guvernul nu este o chestiune asa simpla: tu trebuie sa te ocupi de partid. I-am spus ca nu inteleg de ce noi mergem si vorbim cu oamenii, ca de fapt noi sa fim transformati in papusi. A fost o impunere a lui Ioan Rus la Interne.", a mai spus Dragnea.

"Am fost sunat de Crin ca nu s-a putut face Guvernul pentru ca era oboseala, dar apoi mi s-a arata lista guvern.Pe foarte mutli colegi a deranjat, se spune ca se discuta cum sa se faca, sa se desfaca in partiului. Nu intelegeam cu cine a facut Guvernul. Mi s-a dat de inteles ca a facut Guvernul cu George Maior si cu altii. Am zis ca daca a fost decizia lui, voi sta in banca mea.", a mai spus liderul PSD.

Liviu Dragnea a mai declarat pentru Antena 3 că: "Domnul Oprea a spus ca m-a ajutat pe mine sa ajung presedinte interimar al PSD. Va aduceti aminte, in ziua in care am avut coalitie la PSD, eu imi dadusem demisia la PSD. Urma sa fie ales presedintele executiv. Domnul Oprea mi-a spus ca a inteles de la statul de drept ca Zgonea trebuie sa fie numarul unu, iar eu sa fiu numarul doi. Ca de fapt eu cu tine o sa conducem, dar Gabi o sa fie numarul unu. Eu i-am spus ca voi candida si el spus ca nu se poate,a pus mana pe telefon si a sunat la telefonul de drept. Si a spus ca Liviu nu stie nimic de asta, ca el va candida si ca castiga. Mi-a spus ca a vorbit cu domnul Coldea la telefon. I-am spus ca domnul Coldea sa candideze sau sa-l numeasca el pe Zgonea la PSD. Seara am fost sunat insistent de domnul Oprea sa ma intalnesc cu el la un restaurant, la etaj. Cred ca proprietar acolo este domnul Valeriu Steriu. In separeu era domnul Oprea, ulterior au venit Zgonea si Oprisan. Mi-a zis, dom'le am vorbit la statul de drept si accepta, ca tu sa fii presedinte interimar si Vali Zgonea sa fie numarul doi. I-am spus ca nu stiu de ce ai vorbit, partidul va hotari miercuri.Este doar un exemplu din multe exemple pe care le-am trait."

M.D

------

Actualizare 20:45 Manda: "Probabil că o să discutăm cu Florian Coldea la o altă audiere despre participarea unor persoane publice, între care Dragnea, la evenimentele SRI."

Preşedintele Comisie de control a activităţii SRI, Claudiu Manda, a declarat, astăzi, după audierea fostului prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, că subiectul privind participarea la evenimentele SRI a unor persoane publice, printre care Liviu Dragnea, va fi abordat într-o altă audiere.

Întrebat dacă Florian Coldea a confirmat şi el participarea lui Liviu Dragnea la evenimentele SRI, Claudiu Manda a replicat: "O să abordăm acest subiect".

De asemenea, preşedintele comisiei SRI a spus că subiectul legat de evenimentele SRI a fost discutat şi cu George Maior, şi cu Horia Georgescu şi probabil va fi discutat şi cu Florian Coldea: "(...) Avem foarte multe lucruri de lămurit pe viitor. Subiectul legat de participarea la evenimente e un subiect pe care l-am discutat şi cu domnul Maior, şi cu domnul Horia Georgescu, probabil că o să îl discutăm şi cu domnul Coldea", a spus Claudiu Manda.

M.D

------

Actualizare 20:09 Claudiu Manda recunoaşte că nu i-a pus lui Florian Coldea cea mai importantă întrebare:"Am parcurs doar jumătate din lucrurile pe care voiam."

Claudiu Manda, preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, a spus, după ce l-a audiat timp de 8 ore pe Florian Coldea, fostul prim-adjunct al şefului SRI, că nu a reuşit să îi adreseze cea mai importantă întrebare acestuia. Manda a recunoscut, în faţa presei, că nu l-a întrebat pe Coldea despre relaţia acestuia şi a SRI cu ziariştii.

Claudiu Manda a declarat că: "Nu am vorbit despre relaţia SRI sau a domniei sale cu presa. Sunt multe întrebări de pus, cu domnul Cocoş, cu Adrian Sârbu. Vom finaliza, data viitoare, toate aspectele. Sunt toate în atenţia Comisiei. Am parcurs doar jumătate din lucrurile pe care voiam."

M.D

------

Actualizare 19:58 Florian Coldea avertizează că "totul s-a transformat într-o vânătoare de vrăjitoare."

"Aş vrea să vă spun că în cadrul comisiei s-a discutat şi despre sintagmele cu care este numit sistemul de instituţii astăzi, vă pot spune că nu am înţeles termenul. Eu nu înţeleg sintagma statul paralel, eu ştiam despre statul vertical", a declarat Coldea.

Coldea a mai punctat că: "Vă asigur că la următoarea întâlnire o să revin mai în detaliu pentru a clarifica anumite aspecte deosebit de importante pentru opinia publică."

M.D

------

Actualizare 19:51 Florian Coldea, după 8 ore de audieri: "Am răspuns şi la acuzaţiile unor ziarişti care ne cultivau cu multă insitenţă"

Fostul prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, a fost audiat, marţi, în Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI. După 8 ore de audieri, Coldea a organizat o declaraţie de presă. A venit cu hârtiile scrise, semn că le avea pregătite de acasă.

Florian Coldea a declarat că: "Audierile vor continua la o altă dată. Am reuşit să atingem toate subiectele de pe agenda Comisiei. Mi-am rezervat dreptul, cu care membrii Comisiei au fost de acord, să revin cu alte detalii. Am răspuns la acuzaţiile unor foşti colaboratori, rezervişti, ziarişti care ne cultivau cu multă insitenţă, a unor instituţii. Am făcut din SRI o instituţie modernă în mandatul meu."

M.D

-------

Actualizare 14:55 "Am venit din respect pentru Parlamentul Romaniei si statul roman pentru a raspuns la intrebarile comisiei asa cum am facut de fiecare data," a declarat Coldea la intrare, precizand ca va face declaratii la final.

Presedintele comisiei, senatorul PSD Claudiu Manda, declara ca se asteapta la o sedinta de peste sase ore.

"Mi-am dat seama din experienta cu domnul Maior ca dureaza destul de mult sa clarificam lucrurile discutate in comisie. Cred ca la domnul Coldea vom avea si mai multe lucruri care l-au vizat pe domnul Coldea, deci va fi o intalnire mai mult de sase ore. Atunci am cazut de comun acord ca audierea sa fie pe data de 13 martie, de la ora 11.00. Am mai convenit cu dansul sa ne vedem inainte cu o jumatate de ora la mine la birou", a declarat Manda.

M.D

-------

Fostul prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, va fi audiat astăzi în Comisia de control parlamentar al activităţii SRI, condusă de senatorul PSD Claudiu Manda, informează News.ro.

Potrivit programului de audieri, Coldea trebuia să se prezinte în faţa Comisiei în 6 martie, dar a invocat probleme de sănătate, iar audierea s-a amânat cu o săptămână.

Audierea acestuia va începe la ora 11.00.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, ieri seară, la TVR, că este convins că Florian Coldea "nu va deşerta" în Comisie secrete ale SRI. Întrebat de ce mai merge atunci Coldea la comisia SRI, Băsescu a răspuns: "Fiindcă a fost chemat".

În cadrul comisiei au fost audiaţi până acum preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, fostul şef al SRI, actual ambasador în Statele Unite, George Maior, urmând ca şi Traian Băsescu să fie invitat în faţa comisiei.

Referitor la scopul audierilor, Claudiu Manda declara, luna trecută: "Atât în ceea ce-l priveşte pe domnul Tăriceanu, cât şi pe domnii Coldea, Maior şi Băsescu, sunt aspecte de lămurit, în ceea ce-i priveşte pe domnii Coldea şi Maior - perioada cât au condus SRI, funcţionarea SRI, chestiunile interne, inclusiv elemente punctuale în care invitaţii la Comisie au spus chestiunile acestea punctuale, discuţii avute, de intervenţii avute şi sigur că acest lucru ar trebui verificat - dacă s-au întâmplat şi în ce context s-au întâmplat".

Totodată, Preşedintele Comisiei de control al SRI preciza, la finalul luni octombrie 2017, că Florian Coldea este în prezent ofiţer în rezervă şi angajat cu contract civil la Academia Naţională de Informaţii, el explicând însă că nu este clar în acest moment dacă Florian Coldea a îndeplinit toate criteriile pentru a fi cadru didactic la respectiva instituţie de învăţământ.

De asemenea, USR a cerut săptămâna trecută, în cadrul Comisiei de control al activităţii SRI, ca preşedintele PSD, Liviu Dragnea, să fie audiat în 20 martie, dar cererea a fost respinsă, după ce reprezentanţii PSD-ALDE în comisie au votat împotrivă.

În replică, fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat că, dacă ceea ce poate mărturisi Liviu Dragnea despre întâlnirile, chefurile şi meciurile de tenis de la vilele SRI - la care a participat alături de Maior, Ponta, Coldea, Dîncu, Kovesi, Georgescu, Ghiţă şi alţi înalţi reprezentanţi din magistratură şi servicii secrete - nu prezintă interes pentru majoritatea PSD-ALDE din Comisia SRI, atunci nici el nu are motive să creadă că prezenţa lui la comisie ar fi necesară sau utilă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb