Audieri pentru conducerea ASF - live text

A.I., G.M.
Piaţa de Capital / 18 decembrie 2023

Audieri pentru conducerea ASF - live text

Actualizare - Alexandru Petrescu a fost aprobat ca preşedinte al ASF

---

Actualizare - Comisiile au avizat Consiliul ASF cu 26 voturi pentru şi 7 împotrivă

---

Actualizare : Ioan-Gheorghe Ţară - 26 abţineri

---

Actualizare : Ovidiu Răzvan Wlassopol : 26 pentru, 6 împotrivă

---

Actualizare : Radu Toia: 21 de abţineri, unu împotrivă

---

Actualizare : Aura Socol: 27 pentru, 5 împotrivă, o abţinere

---

Actualizare : Rizoiu Andrei: 16 pentru, 13 împotrivă, 6 abţineri

---

Actualizare : Călin Rangu: 4 pentru, 23 abţineri, 2 împotrivă

---

Actualizare : Alexandru Petrescu: 27 pentru, 7 împotrivă, zero abţineri

---

Actualizare : Mircea Oancea: 30 împotrivă

---

Actualizare : Sorin Mititelu 26 pentru, 6 contra, două abţineri

---

Actualizare : Gabriela Horga: 28 pentru, 8 împotrivă, zero abtineri

---

Actualizare : Sorin Florescu: 30 împotrivă, nu sunt abtineri

---

Actualizare : Birtalan Joszef: 26 voturi pentru, 7 împotrivă, o abţinere

---

Actualizare : Gabriel Avrămescu votat cu 26 voturi pentru, opt împotrivă, o abţinere.

---

Actualizare : Dan Armeanu a fost votat cu 24 voturi pentru, zero abţineri şi 2 împotrivă.

---

Actualizare : Ovidiu Răzvan Wlassopol, candidat pentru un post de membru neexectiv: "Sunt singurul din ASF care, anul trecut, am votat împotriva contractului colectiv de muncă".

"Cred că fondurile acumulate în bugetul ASF pot fi acumlate în fondul de rezoluţie, astfel încât, atunci când apar probleme la o societate, să se poată interveni".

---

Actualizare : Ioan-Gheorghe Ţară, candidat pentru funcţia de membru neexecutiv, a menţionat că doreşte reînnoirea mandatului primit în urmă cu 5 ani.

Domnul Ţară a spus că în activitatea ASF au fost câteva rezultate bune, dar şi că unele lucruri puteau fi făcute mai bine. "Daca voi fi aprobat, în virtutea competenţelor de membru neexecutiv aş urmări câteva aspecte importante de natură a îmbunătăţi activitatea ASF. Pe zona asigurărilor şi pensiilor trebuie măsuri care să reducă riscul de concentrare. E un grad mare de concentrare ce poate duce la fraude. Trebuie să reducem aceste riscuri prin reglementare legislativă", a spus Ioan Ţară.

Deputatul Claudiu Năsui l-a întrebat: "Ce primă de performanţă aţi încasat şi dacă o consideraţi meritată? Ce este alfa unei acţiuni?"

Ioan Ţară a răspuns: "La alfa e vorba de modul în care avem un basic în funcţie de care variază valorează acţiunea. Sunt de acord cu faptul că indemnizaţiile trebuie să fie în concordanţă cu performanţa. Nu aş fi de acord cu reducerea salariilor,ci ele să fie stabilite în raport cu performanţa realizată. Nu ştiu dacă trebuie să spun ce primă am luat. Ea a fost publicată de dumneavoastră".

Claudiu Năsui: "82.000 lei a fost prima respectivă. Şi aţi încasat 419.000 lei pe întregul an".

---

Actualizare : Radu Toia, candidat pentru funcţia de membru neexecutiv, despre sistemul salarial din ASF: "Orice lucru este reformabil"

"Fondurile de investiţii sunt pe o parte ascendentă, avem mare grijă, au o bancă depozitară. În ultimii 20 de ani nu au mai fost emoţii; am depăşit bariera de jumătate de milion de investitori în fondurile de investiţii;.

---

Actualizare : Aura Socol, candidat pentru funcţia de membru neexecutiv, şi-a prezentat CV-ul din care reiese că este de 29 de ani prof univ. dr. la ASE Bucureşti şi că a scris 15 cărţi de specialitate şi a lucrat la zeci de studii în domeniul financiar. Din 2018 a fost implicată în activitatea ASF.

Deputatul Claudiu Năsui a spus: "În urmă cu 5 ani v-am întrebat o chestie tehnică şi nu mi-aţi raspuns. Acum sper să fiţi mai bine pregătită. Ce primă de performanţă aţi încasat anul trecut şi dacă consideraţi că ASF a făcut performanţă pentru aceste prime. Ce înseamnă VAR?"

Aura Socol a răspuns: "Anul trecut nu ştiu care a fost valoarea primei de performanţă încasată, dar anul acesta nu am încasat prima de performanţă. În urmă cu 5 ani v-am asigurat că ştiu exact unde sa caut în caz că am nevoie. În situaţia în care voi avea nevoie să ştiu ce înseamnă VAR, fiţi sigur că voi şti unde să caut. Am făcut la ASF un raport de stabilitate financiară care a fost util, iar recomandările noastre au fost discutate şi în Consiliul de Supraveghere Macroprudentiala".

---

Actualizare : Rizoiu Andrei, candidat pentru un post de membru neexecutiv: "Salariile (n.r. din ASF) sunt stabilite de către stat pe baza competenţelor atribuţiilor acestei instituţii".

Conform candidatului, printre priorităţile pe care le va avea în calitate de membru neexecutiv în Consiliul ASF sunt actualizarea cadrului de reglementare, elemente legate de sustenabilitate, colaborarea cu organismele internaţionale (...)".

---

Actualizare : Călin Rangu, candidat pentru funcţiile de vicepreşedinte pentru piaţa de asigurări şi membru neexecutiv al Consiliului ASF şi-a prezentat CV-ul din care reiese că are experienţă în piaţa financiară şi că a fost opt ani director in cadrul ASF.

Domnul Rangu a spus: "Obiectivele ASF în domeniul asigurărilor sunt apărarea drepturilor consumatorilor şi promovarea stabilităţii pieţei. Accentul trebuipus în perioada următoare pe protecţia consumatorilor".

Deputatul Claudiu Năsui l-a întrebat: Vă doriţi să rezolvaţi problema RCA. Care sunt diferenţele în MCR şi SCR in Solvency 2?

Călin Rangu a spus că MCR reprezintă între 25% şi i 45% din SCR şi a spus cum se calculează riscurile operaţionale.

In ceea ce priveşte o soluţie de rezolvare a pieţei RCA, domnul Rangu a spus: "Exista un model în care totul e integrat, inclusiv sistemul de autorizare. Problema e că evaluarea daunelor nu se află în supraveghere conform cadrului legislativ actual. Trebuie creat un ecosistem pentru a se diminua intervenţia umană şi să se folosească tehnologii care să ofere date integrate".

---

Actualizare : Alexandru Petrescu, candidat pentru funcţia de preşedinte al ASF: "Nu puteam să îmi acord prime singur la Poşta Română. A fost o deczie AGA, urmată de un proces la Curtea de Conturi pe care l-am câştigat".

"ASF-ul supravehează şapte fonduri de pensii Pilon II, zece fonduri de pensii Pilon III şi aş vrea ca, în mandatul meu, să văd constituit şi activ cel puţin un fond Pilon IV, de pensie ocupaţională. Este un răspuns la pensiile specile (...). În acest moment, fondurile de pensii au o limită de investiţii de 70% în titluri de stat şi 25% din bani se întorc în piaţa de capital".

"Situaţia din piaţa RCA este foarte sensibilă (...). Este nevoie de regândirea unei supravegheri prudenţiale, care să preveniă degradarea economică a unui actor, degradare care nu se întâmplă peste noapte. Vrem să creăm un climat în care să vină noi jucători în piaţă".

---

Actualizare : Mircea Oancea, candidat pentru funcţia de membru neexecutiv, şi-a prezentat CV-ul din care reţinem că din 1994 lucrează în piaţa de capital şi a fost primul presedinte al Comisiei de Supraveghere pentru pensiile private şi a mai fost membru al Fondului de garantare pentru pensii private.

Domnul Oancea a mai spus: "Rolul ASF rămâne important în comunicarea cu consumatorii de produse financiare nonbancare. Cred că prin prisma CV-ului, în Consiliul ASF mi-aş aduce aportul în decizii şi analize pe baza experienţei".

Deputatul Claudiu Năsui l-a întrebat despre un indicator din piata de asigurări şi dacă are vreo intentie să reformeze sistemul de salarizare din cadrul ASF.

Mircea Oancea a răspuns: "Nu am lucrat în sistemul asigurărilor şi nu cunosc indicatorul respectiv şi din experienţa mea când am ceva de rezolvat mă documentez, mă consult cu specialiştii pentru ca să iau cea mai bună decizie. Dacă aş deveni membru în Consiliul ASF aş opta pentru o salarizare adecvată obiectivrlor ASF şi în ceea ce priveşte competenţele fiecăruia. Optez pentru o salarizare în funcţie de competenţe. Nu optez pentru o salarizare mai redusă faţă de cea actuală".

---

Actualizare : Sorin Mititelu, candidat pentru funcţia de vicepreşedinte - sectorul asigurări-reasigurări: "Piaţa RCA reprezintă circa 50% din piaţa asigurărilor. Prima este un preţ compus obiectiv pe baza elementelor pe care le avem în piaţă. Putem să influenţăm preţul prin asigurarea unei competiţii corecte a participanţlor. Vom face o analiză a modului de formare a preţului şi a modului în care acţionează fiecare companie în parte. Dar prima de asigurare trebuie să fie rezultanta unor elemente obiective".

Actualizare : Cătălin Mancaş, candidat pentru membru neexecutiv şi-a prezentat CV-ul din care reiese că încep din 1997 a lucrat în BCR că director de tranzacţionare, iar în 2002 in BRD, unde a fost emisă prima obligaţiune municipală la Mangalia şi apoi la Predeal. Din 2004 a lucrat ca director de risc şi vânzări la BCR Leasing. Apoi a lucrat la firma de brokeri şi alte societăţi din piata de capital.

Claudiu Năsui: "Aveţi de gând să modificaţi sistemul de salarizare de la ASF? Care e diferenţa între modele interne şi formula standard?"

Cătălin Mancaş: "Nu ştiu să vă răspund la întrebarea respectivă".

---

Actualizare : Gabriela Horga, candidat pentru funcţia de vicepreşedinte - Sectorul instrumente şi investiţii financiare: "Legea pe care am iniţiat-o are un efect de simplificare pentru investitori. Pentru că piaţa de capital se dezvoltă si prin adresarea investitorilor de retail. Legea si-a propus să crească baza de impozitare, numărul de investitori şi simplificarea prin reţinerea la sursă. Conform FCI, nr. de invest în septembrie 2023 era 168.000 faţă de 130.000 atunci când legea a intrat în vigoare. Efectele sunt vizibile, dar nu sunt datorate doar legii, am avut şi listarea Hidroelectrica, care a fost cea mai mare din Europa. De asemenea, a crescut şi numărul de investitori".

---

Actualizare : Reprezentanţii AUR au intrat în dialog contradictoriu cu preşedintele de şedinţă, Bogdan Huţucă, şi cu deputatul liberal Florin Roman, iar unul dintre parlamentarii AUR a părăsit şedinţa considerând audierea o bătaie de joc.

---

Actualizare : Florescu Sorin, candidat pentru membru neexecutiv al ASF, şi-a prezentat CV-ul. A lucrat în CNVM şi ASF şi a coordonat activitatea pentru piata de capital. Consideră că din funcţia de membru neexecutiv poate aduce un aport important.

Claudiu Năsui: "Candidaţi pentru o funcţie remunerată cu 7000 euro pe lună. Care sunt diferenţele majore între Solvency 1 şi Solvency 2, cele două directive europene?"

Sorin Florescu: "Când vorbim despre ASF că şi despre BNR vorbim despre specialişti care supraveghează cele trei pieţe. Iar trierea trebuie să se facă la dumneavoastră aici şi vrem sa fie una exemplară. In privinţa Solvency 2, ea a întărit criteriile de solvabilitate a firmelor de asigurări şi prudentialitatea. Ar fi trebuit să ranforseze prudentialitatea şi să nu se ajungă la exemplele negative din piaţa de asigurări din perioada recentă".

Candidatul a fost întrebat dacă el contradicţie între supraveghere şi autofinanţarea ASF.

Sorin Florescu a spus: "Dacă autofinanţarea ASF generează conflict de interese? Nu suntem singura autoritate care se autofinanţează şi nu consider că autofinanţarea generează conflict de interese pentru că e prevăzută în legea aprobată de Parlament".

---

Actualizare : Gabriel Avrămescu candidat pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al ASF a prezentat în două minute un sumar al CV-ului, din care reiese că a lucrat într-o instituţie bancară timp de un an, cât şi la ANAF timp de şapte ani. Din 2020 e deputat.

Avrămescu a concluzionat: "Având în vedere atribuţiile pentru funcţia de prim-vicepresedinte consider că activitatea anterioară se înscrie acestora".

Deputatul Claudiu Năsui a întrebat: "Care e diferenţa dintre MCR şi SCR?"

Gabriel Avrămescu: "Din păcate nu sunt suficienti specialişti în ASF, dar când vom avea un corp de specialistii vom avea posibilitatea de a aduce modificări pe partea de transparenţă şi digitalizare".

Claudiu Năsui : "Nu a răspuns. Extraordinar. 16 salarii pe an, pentru aşa ceva".

---

Actualizare : Dan Armeanu candidat pentru funcţia de vicepreşedinte, responsabil cu pensiile private: "Sunt profesor universitar de finanţe, în cadrul ASE, titlular al mai multor cursuri, între care asigurări, gestiunea portofoliilor, etc. Sunt conducător de doctoarat în finanţe, gestiunea portofoilului.

Am ambosolvit facultatea de matematică în 1997 din cadrul Univ. Bucureşti şi facultate de finanţe, asigurări, burse de valori din cadrul ASE. Am un master în matematică la univ. Bucureşti şi un master în finanţe ASE. Sunt autor şi coautor a 17 cărţi de finanţe, asigurări, gestiunea portofoliilor. Am lucrat ca actuar în mai multe societăţi de asigurare. Am fost membru neexecutiv în ASF iar din 2018 icepreşedinte, responsabil cu pensiile private".

---

Actualizare : Audierile pentru ASF au debutat cu o contradicţie între reprezentanţii majorităţii parlamentare PSD-PNL şi cei de la USR privind timpul alocat audierii candidaţilor.

Bogdan Huţucă, preşedintele Comisiei de buget, finanţe, bănci din Camera Deputaţilor: "Dat fiind că la ora 12 Avem o altă şedinţă comună, avem doar o oră jumătate pentru audierile ASF Propun 3 - maximum 5 minute de expunere pe candidat şi câte o întrebare de grup parlamentar".

Deputatul Claudiu Năsui (USR): "E bătaie de joc. E o instituţie a statului disfuncţională în care trebuie să lămurim ce să facem şi cum să continue activitatea. E o bătaie de joc să ne daţi doar o întrebare de grup parlamentar".

Propunerea lui Huţucă e supusa la vot.Se supune la vot. Trece cu doar 10 voturi împotrivă şi o abţinere şi audierile au început.

--

Candidaţii pentru Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) vor fi audiaţi, astăzi, în Parlamentul României, pentru un mandat de cinci la conducerea instituţiei ce supraveghează piaţa asigurărilor, a pensiilor private şi piaţa de capital.

Pentru funcţia de preşedinte - membru executiv s-au înscris fostul ministru al Economiei, Alexandru Petrescu, care este susţinut de PSD, şi Alin Chitu, fost secretar de stat în Ministerul Finanţelor, care a demisionat la sfârşitul lunii noiembrie, conform News.ro.

Potrivit agenţiei de ştiri, candidaţii la funcţiile de prim-vicepreşedinte sunt Gabriel Ioan Avrămescu (PNL), Nini Săpunaru, Ioan Gheorghe Ţară, în prezent membru neexecutiv în Consiliul ASF, şi Alin Chitu.

Funcţia de vicepreşedinte - Sectorul instrumente şi investiţii financiare este vizată de Maria Gabriela Horga (PNL), Călin Mihai Rangu, Nini Săpunaru, Sorin Florescu - în prezent şef serviciu în cadrul ASF, şi Alin Chitu, conform News.ro.

Pentru cea de vicepreşedinte - Sectorul sistemului de pensii private şi-au înregistrat candidaturile Ştefan Daniel Armeanu - vicepreşedinte ASF şi Alin Chitu, mai scrie agenţia de ştiri.

Potrivit News.ro, funcţii de membru neexecutiv sunt dorite de Birtalan Joszef, Radu Toia, Aura Gabriela Socol - membru neexecutiv şi în prezent, Andrei Rizoiu - propus de AUR, Ovidiu Răzvan Wlassopol - în prezent membru neexecutiv, Cătălin Mancaş, Mircea Oancea, Ioan Gheorghe Ţară, Sorin Florescu, Alin Chitu.

În prezent, preşedintele Autorităţii este Nicu Marcu, ce conduce un consiliu format din nouă membri, ale căror mandate au expirat luna trecută. În mandatul actualului Consiliu au avut loc cele mai mari falimente din istoria pieţei asigurărilor din ţara noastră, respectiv City Insurance şi Euroins, care erau primele două firme RCA din punctul de vedere al cotei de piaţă. În piaţa de capital au existat acuzaţii că ASF închide ochii la concertări nedeclarate şi favorizează anumiţi jucători.

În prezent, din Consiliul ASF fac parte: preşedintele Nicu Marcu, prim-vicepreşedintele Elena Doina Dascălu, Gabriel Grădinescu - vicepreşedinte, responsabil cu piaţa de capital, Cristian Roşu - vicepreşedinte, responsabil cu piaţa asigurărilor, Ştefan Daniel Armeanu - vicepreşedinte, responsabil cu pensiile private, Josef Birtalan - membru neexecutiv, Ioan Gheorghe Ţara - membru neexecutiv, Aura Gabriela Socol - membru neexecutiv şi Ovidiu Răzvan Wlassopol - membru neexecutiv.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. "Propun 3 - maximum 5 minute de expunere pe candidat şi câte o întrebare de grup parlamentar". Pentru unii care iau salarii de mii de euro lunar! Nete! In timpul ăsta un debutant în orice instituție publică trebuie să știe teoretic 565757 legi, inclusiv Constituția pe care Președintele țării nu este obligat să o știe. Sau pe cineva. Devine bugetar și apoi e înjurat de toți că are un salariu de 2000-3000 de lei. Pe ăștia nu îi înjură nimeni. Publicul habar nu are de ASF. Și ei sunt puțini. Doar 9. Dar restul de șefulețe, șefuțe, amăntuțe stau ascunse sub cearșaf. Sunt în umbra lor. Se ascund după un zid mare: cuvântul "autofinanțat". ASF nu este autofinanțat pt. că nu vinde ciorapi la piață. De-ar știi muritorii ce zace acolo...lasă că înjurăm "bugetarii" și ne descărcăm. Câte salarii le dă Petrescu în anul 2024? 17? 18? Că erau doar 16 până acum. Leo la BNR e ok?

    Bravo, Dănuțe! Cum le arăți tu CV-ul tău și cad toți în moale. Uită toți că ești din 2013 în Consiliul ASF. Longeviv, rezilient, robust, rezistent. 9 vieți. Oare cum reușești??! Că doar ești Prof. Dr. Univ. Ce naiba. Față de contracandidați pari zeu. Dar ai noroc că nu te verifică nimeni dacă mai mergi la ASE pe la cursuri. Treci de 2 ori pe an? Mai știi cum arată Moxa? Cățeaua Nadia mai trăiește? La Artiflexul îl găsești pe hartă fără GPS, profesore?ce noroc ai Dane...sau Ștefane.

    1. e, lasa-l. a fost pus pe linie de partid si asta e.

      ca peste tot, sefii de institutii publice, companii de stat, agentii de stat etc sunt pusi pe pile la partid. nu doar in asf e asa. toata mascarada cu interviul a fost de forma, hotararea era luata deja. psd ul da presedintele. end of story.  

    La sectorul instrumente financiare avem o tanara speranta,acum vreo 20 de ani a facut cateva luni internship la vanguard si egnatia.Dupa ia a realizat ca nu e de ea privatul si mai bine se dedica 'slujirii interesului cetateanului'.

    Taica su si el senator PRM,pe urma deputat PNL,de la Vadim vad ca ne raman multe'valori'. 

    Si el experienta care a lasat urme pe piata de capital,director,sef CA pe la vestita ROLU pe care a dosit-o de pe Rasdaq dupa ce a facut=o praf in beneficiul lui Siminel,care avea o intreaga reteta de rupt in doua minoritarii si facut'imobiliare'.Nenea Horga a fost si recompensat apoi cu post la Broadhurst in conducere.! 

    Acum stam si ne indrebam cam in ce fel se stinge scandalul de la Tradeville cu listarile,mai ales dupa constituirea dosarului penal de la Vivre unde cica e necesar un punct de vedere al ASF.Ce legatura o fi intre desemnarea triumfala de azi si viitorul punct de vedere nu putem banui.Si la SIF a fost nevoie de un destoinic gradinar sa ingroape semintele de scandal si sa le ude cu acid sulfuric,sa fie sigur ca incoltesc la sfantu asteapta.

    Tineti aproape ca o sa bubuie ce contracte a luat asta cu ta-su pe la tot felul de primarii si altele de stat! 

    1. in loc de audieri serioase la parchet avem monolog de doua minute la parlament!!!

      pupila lui 'taticu'Chitoiu de la anaf si a lui tata horga,ambii trimis in judecata pentru ucidere din culpa,accidente auto 

      Lasa ca nu o sa mai aiba nevoie de contracte cu statul madama asta, o sa-si merite salariul de la asfeu, e o somitate in materie de piata de capital, a dat parlamentul pe spate azi, oare cum au mers treburile in tara asta fara ea si tacsu?

    pina la urma vor canta toti , in genunche da te de giani morandi si-l vor rechema pe Dl Nicu Marcu , un profesionist desavarsit , farul asf-ului !

    Ce face acum V Ionescu va fi concediat? Cine știe? Cine spera? Cine îmi confirma?

    in franta… rasistii au anuntat ca includ in scoli cursuri de empatie… oau… pe o directie buna…

    ps: francezii nu sunt rasisti cu “turistii” sunt rasisit cu …” altii…” 

    s c c r e t 

    La 5 saptamani dupa ce mai multi comentatori au scris aici despre erorile grosolane din raportul q3,BNET da erata cu un pomelnic de greseli.

    Asta dupa ce rastimp a facut un plasament,un IPO obligatiuni si alte cele,cu prospect aprobat de ASF. 

    Stim,numai 'hate gratuit in comentarii'

    Cum se cheama asta protejata de ASF cu pretul libertatii?! 

    1. o fi ceva real in tot ce e ambalat cu eticheta Bittnet sau acolo totul e fake,sute de mesaje impotriva lor si se confirma tot ce se spune dupa mai mult timp,toate minciunile lor busted

      administratorii si directorii pot fi trasi la raspundere pentru prezentarea de date financiare inexacte.

      legea exista si e foarte clara in privinta asta. 

      Degeaba daca amicii asefisti il protejeaza pe Anghel Lucian Claudiu.

      Nimeni nu a mai facut abuz de piata cu atata tupeu, sa prezinte date false pentru a ridica bani si sa le corecteze dupa 40 de zile, ca la pomeni.Desi erau cunoscute din start in tot spatiul public.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb