AUGUSTIN LAZĂR: "Dosarul Revoluţiei" - trimis în instanţă

T.T.
Politică / 8 aprilie 2019

Augustin Lazăr (Sursa foto: Twitter)

Augustin Lazăr (Sursa foto: Twitter)

Procurorul general Augustin Lazăr a anunţat, astăzi, că Secţia parchetelor militare a înaintat instanţei rechizitoriul în "Dosarul Revoluţiei".

"Secţia Parchetelor Miltiare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a înaintat instanţei de judecată rechizitoriul în cauza cunoscută generic sub numele de < < Dosarul Revoluţiei > >. Este un moment deosebit pentru justiţia militară şi pentru justiţia română în general, un moment care marchează îndeplinirea unei datorii profesionale, dar şi a unei datorii de onoare faă de istorie şi faţă de patrie. Finalizarea acestei cauze de către procurorii militari reprezintă realizarea unuia dintre cele mai importante obiective din proiectul managerial pe care mi l-a asumat în urmă cu trei ani", a spus Lazăr, decizia intervenind la aproape 30 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989.

El a spus că oameni de cultură, politicieni, cercetători, istorici au exprimat, de-a lungul timpului, diverse teorii, explicaţii, aprecieri în legătură cu momentul decembrie 1989.

"Astăzi, juriştii încheie această provocare, prezentând adevărul judiciar ca parte compornentă a unei investigaţii foarte complexe care a pornit de la ideea că responsabilitatea pentru victimele Revouţiei nu este una instituţională, ci este individuală", a subliniat procurorul general, potrivit News.ro.

Rechizitoriul însumează 12 volume şi dosarul cauzei conţine 3330 de volume.

"Prezint scuzele Ministerului Public pentru durata excesivă a anchetei penale, care a durat aproape 30 de ani", a susţinut Lazăr.

Fostul preşedinte Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus şi Emil (Cico) Dumitrescu au fost inculpaţi, la 21 decembrie 2018, în Dosarul Revoluţiei. Cei patru sunt acuzaţi de crime împotriva umanităţii, procurorii precizând că, după înlăturarea lui Nicolae Ceuşescu, s-a creat în mod intenţionat o "psihoză teroristă" care a dus decesul a peste 800 de persoane şi rănirea a peste 2.100.

După 22 decembrie s-au tras peste 12,6 milioane de cartuşe, anunţa atunci Parchetul General.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Pentru tergiversarea acestor dosare are o parte de vina dar pentru dosarul COLECTIV este personal si singurul vinovat .Mortii de la colectiv nu te iarta domnule procuror general LAZAR

    Procuror torționar face treabă bună. Poate acoperă subiectul, acum clar merită încă un mandat, poate chiar două-trei.

    Dar ceilalti ce-au facut? Au facut mai mult? Sergiu Nicolaescu a murit si tot nu ne-a zis adevarul de la revolutie...Eu zic bravo, asa cum e el, tot a facut ceva ce priveste neamul asa romanesc!

    Foarte interesant acest moment de restauratie deplina a statului securist in Romania. Lazar, tortionarul comunist si unealta sefa a securistilor, trimite in judecata niste revolutionari anticomunisti si antisecuristi. Pentru asta au murit atatia tineri in '89, impuscati de tovarasii securisti ai lui Lazar ?

    Desigur ca cine a savarsit fapte penale trebuie sa plateasca, oricine ar fi! Dar ce castig va fi pentru societate un proces care apartine sfarsitului Epocii de Aur? Societatea vrea vinovatii pentru Epoca de plumb in care ne zbatem de 30 de ani!

    Prea putin, prea tarziu, prea nesincer. Cica patru oameni au facut revolutia la Timisoara si Bucuresti. Rad si curcile de dosarul lui taica Lazar. Lazare, ridica-te si umbla !!!

    Macar pentru modul in care a fost instrumentat acest dosar , gusti trebuie sa plece. E ridicol sa trimiti in judecata cei cativa oameni care , in bataia gloantelor , au avut atunci curajul sa iasa in fata si sa umple vidul de putere creat, in timp ce altii s-au ascuns sub plapuma. Iliescu era disident si era urmarit de securitate. gusti ce facea pe vremea aia ?

    Cred că procurorul general îl va răzbuna pe Ceaușescu. Acest dosar vă aduce moartea lui Iliescu și a lui Gelu Voican. Aceștia vor plăti pentru crima din ziua de Crăciun. Procurorul General va răzbuna moartea soților Ceaușescu. Bravo domnule procuror !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb