AUR cere retragerea lui Virgil Popescu din funcţia de ministru al Energiei

G.U.
Politică / 8 februarie 2022

Sursă foto: Facebook

Sursă foto: Facebook

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) solicită coaliţiei de guvernare PSD-PNL-UDMR să îl retragă din funcţie pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, înainte de votul la moţiunea simplă împotriva acestuia, potrivit Agerpres.

"Virgil Popescu este principalul responsabil pentru facturile aberante pe care le plătesc astăzi românii şi nu mai poate ocupa nicio clipă această funcţie. De asemenea, asupra sa planează grave suspiciuni de corupţie. În 2021, Popescu a încercat să încredinţeze contracte fără licitaţie în valoare de aproape 600 milioane de euro, prin PNRR, unui cunoscut afacerist apropiat de PNL. Cerem PSD să nu gireze incompetenţa şi corupţia la vârful Guvernului Ciucă şi să susţină retragerea sa din funcţie în şedinţa coaliţiei de astăzi. De asemenea, reiterăm faptul că singura soluţie la criza actuală a preţurilor la energie este revenirea la piaţa reglementată, până când condiţiile concurenţiale vor fi depline", precizează AUR, astăzi, într-un comunicat de presă.

Ieri, în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor în care se dezbătea moţiunea simplă a USR pe tema energiei, ministrul Virgil Popescu a fost întrerupt de copreşedintele AUR George Simion, care a mers la tribună şi l-a agresat, strigându-i că este "hoţ".

Dezbaterea moţiunii a fost întreruptă, apoi reluată, însă fără participarea ministrului Energiei şi a deputaţilor PSD, PNL, UDMR şi minorităţilor.

Virgil Popescu a anunţat luni seară că va depune plângere penală împotriva lui George Simion ca urmare a comportamentului agresiv pe care acesta l-a avut.

Votul final asupra moţiunii simple este programat pentru şedinţa de astăzi.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. ce fata de are...:)

    Inainte de a merge Simion la pupitrul de la care vorbea Popescu, Popescu l-a luat la un misto ieftin pe Simion sa se duca la Putin si sa-i ceara gaz ieftin. Popescu in orice tara normala ar da explicatii in fata procurorilor nu ar face misto de la tribuna parlamentului.

    1. Virgil Popescu e sclav dovedit al corporațiilor din energie care iau pielea de pe români.

      De aceea, orice cap in gura e justificat. 

    Milioane de oamenii au fost jecmaniti la facturile de energie si gaz, acolo toti tac malc. Auzi la el agresat verbal, dar ca el a agresat un popor intreg prin scumpirea energiei electrice si a gazului de mori instantaneu cand vezi factura. Apropo nea Virgile, gazul de la Gazprom este mai ieftin ca cel extras din tara. Cum de sa poate asta, pai trebuie sa faca Petrom OMV banul gros cu redeventa de 3% pe gaz si petrol, pe asta nu sunteti in stare sa o cresteti, doar jecmaniti poporul asta. La puscarie Virgile acolo iti este locul. Bravo Simioane, so pe ei.

    1. Romania e Sahelul Europei, fac oamenii frigul și foamea, la greu, în case

      Mai rau ca pe timpuri, toti in frig, Timisoara, Bucuresti, Giurgiu si mai nou toata populatia ca dupa ce ai pus pe butuci termoficarile, acum primesti factura la gaz si stai instantaneu in frig ca altfel te jupoaie baietii (firmele) din UE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb