AUR:  Învăţământul românesc trebuie reorganizat după modelul propus de Spiru Haret

F.D.
Politică / 31 mai 2022

Învăţământul românesc trebuie reorganizat după modelul propus de Spiru Haret

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) critică schimbările majore din învăţământul preuniversitar anunţate de ministrul Sorin Cîmpeanu şi susţine revenirea la sistemul de învăţământ clasic românesc, de inspiraţie Spiru Haret, informează News.ro.

"A lăsa la latitudinea cadrelor didactice modalitatea în care îi vor evalua pe elevi conduce la o serie de riscuri, iar numărul minim de note ar trebui însoţit de o ritmicitate a notării. De asemenea, este greşită eliminarea tezelor, acestea reprezentând sinteza cunoştinţelor dintr-o anumită perioadă de studiu şi măsura competenţelor acumulate la finalul acelei perioade. Cât despre totala autonomie a profesorului în evaluarea ritmică, ea poate da naştere la situaţii în care profesorul poate avantaja sau dezavantaja un elev în funcţie de anumite interese", a declarat preşedintele AUR George Simion, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

"Elevii nu se educă pe internet, iar profesorii nu trebuie să devină "facilitatori" pentru "resurse" de pe internet. Copiii au nevoie de interacţiune umană, de împărtăşirea pe viu a experienţei profesorului, aşa cum se face în toate şcolile prestigioase din Europa. Totodată, atragem atenţia că introducerea de noi discipline în planul de învăţământ înseamnă automat renunţarea la alte discipline, pentru că numărul maxim de ore pe săptămână nu poate depăşi 26 de ore. Nu în ultimul rand, vacanţele mobile introduc diferenţieri inacceptabile între elevi. Ele vor genera discuţii şi probleme greu de soluţionat. De aceea, considerăm că structura anului şcolar ar trebui să fie unitară la nivelul întregii ţări", a precizat Claudiu Târziu, lider al grupului AUR din Senat.

Alianţa pentru Unirea Românilor susţine revenirea la sistemul de învăţământ clasic românesc, de inspiraţie Spiru Haret. Acest sistem a fost probat şi verificat în ultimii 100 de ani şi a dus la educarea poporului, nu doar a elitelor, generând personalităţi marcante inclusiv la nivel mondial, conform sursei citate.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. În rândul profesorilor există un grad de nemulțumire și frustrare cum n-a fost vreodată. Dacă AUR știe să canalizeze furia acestora va câștiga foarte mult electoral.

    1. Profesorii nu sunt masa de manevra si nici prostii vreunui partid.

      In rest, nemultumirile lor sunt absolut justificate.

      Profesorii sunt in continuare bataia de joc a guvernantilor. 

      Sunt proști independenți neafiliați politic din moment ce toți guvernanții îi calcă în picioare. Dacă nu erau proști o țineau în greva după grevă până aveau și ei salarii ca doctorii.

      Ce vrei sa spui ,ca doctorii au tinut-o din greva in greva?Gresit!Au inceput sa se care din tara,mai ales dupa indemnul lui Basescu,ajunsese tara asta doar sa ,,produca,,medici pentru altii!

      Sigur ca nemultumirile profesorilor sunt justificate.

      Insa pe plan financiar, dupa ce Dragnea le-a dat 30% mariri salariale, l-au bagat la puscarie votandu-si calaii: pe Plavan, pe USR si PNL. Asa ca ... si-au facut-o cu propria manuta. Si sincer sa fim, nu putem spune ca au fost destepti. Din contra... 

    Asa este, informatia de pe internet necesita cu cunoatinte prealabile pentru filtrare.

    Reformele din invatamant din ultimii 10-20 de ani au fost de o imbecilitate crasa.

    Iar modelul propus de tovarasul Campeanu ... reprezinta cireasa de pe tortul distrugerii pas cu pas al educatiei si al tinerilor romani.

    Ceea ce propune AUR - revenirea inavatamantului romanesc la fundatia si la modelul propus de Spiru Haret - ar putea inseamna salvarea invatamantului romanesc. Insa e putin probabil ca propunerea respectiva sa fie luata in calcul. Asta pentru ca instructiunile de distrugere vin din exterior, de la oligarhii care ghidoneaza Romania. De la entitatile big tech care ar urma sa profite de pe urma inlocuirii profesorilor cu niste software-uri a caror curicula si agenda se stabileste global. 

    La finalul clasei a 8-a si a liceului, elevii ar trebui sa sustina, un examen a carui subiecte sa fie intocmite de minister, evident in functie de materia parcursa, iar elevii sa traga la sorti subiectele.

    Examenul sa aiba loc cu participarea publicului, sa aiba acces presa si TV, precum toti cei interesati.  

    Cei care nu obtin nota peste 4 sa fie reinscrisi in ultimul an, consideradu-se ca nu au absolvit.

    Si atunci fiecare tanar va fi obligat sa invete asa cum se facea in vremea lui S.H. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb