Aurescu salută adoptarea Busolei Strategice a Uniunii Europene

G.D
Politică / 21 martie 2022

Sursa foto: www.facebook.com/ Ministerul Afacerilor Externe

Sursa foto: www.facebook.com/ Ministerul Afacerilor Externe

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a salutat, la reuniunea comună a miniştrilor de externe şi ai apărării din statele membre ale UE, adoptarea Busolei Strategice şi a apreciat caracterul practic al documentului, subliniind contribuţia importantă a Busolei Strategice la consolidarea relaţiei transatlantice şi a complementarităţii dintre UE-NATO, conform News.ro.

Potrivit MAE, reuniunea comună a miniştrilor de externe şi ai apărării din statele membre ale UE, desfăşurată, astăzi, la Bruxelles, a avut drept scop discutarea şi adoptarea textului final al Busolei Strategice a UE, în perspectiva aprobării acesteia la nivel de şefi de stat şi de guvern în cadrul reuniunii Consiliului European, ce se va desfăşura în perioada 24-25 martie, la Bruxelles.

În intervenţia sa, ministrul de externe Bogdan Aurescu a salutat adoptarea Busolei Strategice şi a exprimat aprecierea pentru eforturile Preşedinţiei franceze a Consiliului Uniunii Europene şi ale Serviciului European de Acţiune Externă de finalizare a documentului conform calendarului avut în vedere, mai ales în contextul crizei de securitate generate de agresiunea rusă ilegală împotriva Ucrainei, situaţie care a determinat adaptarea textului la această realitate.

"Ministrul Bogdan Aurescu a apreciat caracterul practic al acestui document şi rolul important al acestuia în implementarea Strategiei Globale a UE din 2016. A subliniat, de asemenea, contribuţia importantă a Busolei Strategice la consolidarea relaţiei transatlantice şi a complementarităţii dintre UE-NATO. Astfel, a apreciat faptul că documentul reflectă în mod clar că principalele ancore ale securităţii europene rămân NATO şi SUA", a arătat MAE.

Totodată, în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, şeful diplomaţiei române a subliniat rolul important al instrumentului în consolidarea sprijinului UE pentru statele din Vecinătatea Estică, inclusiv din regiunea extinsă a Mării Negre, printr-o abordare mai bine structurată la nivel instituţional.

De asemenea, el a evidenţiat contribuţia Busolei la consolidarea capacităţii UE de gestionare a ameninţărilor de tip hibrid şi cibernetic.

În plus, Aurescu a atras atenţia că, în următoarea perioadă, eforturile trebuie să se concentreze pe procesul de implementare a Busolei, care va fi unul complex, în special având în vedere amploarea evoluţiilor curente în contextul securităţii.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Au gasit-o...

    Tocmai o pierdusera 

    Aurescu e un debusolat penibil, căzut victimă a propagadei Vestului.

    Va vedea cu ochii lui cum Rusia va șterge Ucraina de pe hartă în cel mult 3 luni și va rămâne doar cu busola penibilă a Vestului in mână. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb