Australia i-a anulat viza lui Novak Djokovic

Internaţional / 14 - 15 ianuarie 2022

Australia i-a anulat viza lui Novak Djokovic

Actualizare - MINISTRUL AUSTRALIAN AL IMIGRAŢIEI: ''Prezenţa lui Novak Djokovic poate stimula sentimentul de anti-vaccinare şi de nerespectare a regulilor anti-Covid-19''

Alex Hawke, ministrul Imigraţiei, a decis să anuleze viza lui Novak Djokovic, deoarece prezenţa liderului ATP în Australia poate stimula Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Preşedintele Serbiei, mesaj pentru premierul australian: "Vă bateţi joc de Novak Djokovic şi de întreaga noastră naţie"

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a postat, ieri, un mesaj în care îşi arată sprijinul pentru Novak Djokovic şi îl acuză pe premierul australian Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Novak Djokovic a fost reţinut de autorităţile de frontieră australiene, sâmbătă dimineaţă, înainte ca dosarul său să fie examinat din nou în instanţă, notează Digi24.

Măsura a fost luată în urma deciziei ministrului australian al Imigraţiei, Alex Hawke, de a revoca viza tenismenului. Djokovic este acuzat că a furnizat informaţii false în declaraţia pentru viza australiană, călătorind în străinătate în cele 14 zile dinaintea sosirii sale în ţară.

Avocaţii lui Djokovic au contestat din nou această decizie, iar cazul său urmează să fie adus sâmbătă în faţa Curţii Federale australiene.

Dacă apelul lui Djokovic este respins, el ar putea fi deportat.

"Novak Djokovic împotriva ministrului pentru imigraţie", numele sub care este cunoscut dosarul, a fost transferat oficial de la Curtea Federală de Circumscripţie la Curtea Federală a Australiei, vineri seara târziu (ora locală). Judecătorul David O'Callaghan se va ocupa acum de caz, audierea iniţială fiind programată pentru sâmbătă la ora locală 10:15 (sâmbătă, ora 1:15 ora României).

Conform procedurilor, Novak Djokovic a intrat în custodia autorităţilor australiene, după ce a fost audiat de către forţele de frontieră australiene. El a fost reţinut oficial de doi oficiali ai forţelor de frontieră şi escortat la biroul avocaţilor săi, în timpul în care dosarul său va fi examinat la tribunalul federal.

---

Actualizare - Apelul lui Novak Djokovic va fi judecat duminică, de un tribunal federal australian

Apelul tenismanului sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, împotriva anulării vizei sale de Australia va fi judecat, duminică, de un tribunal federal, Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Judecătorul Kelly a ordonat agenţilor de frontieră să nu-l scoată pe Novak Djokovic din Australia în timp ce se află în curs de soluţionare a contestaţiei sale din justiţie, informează HotNews.ro.

De asemenea, a decis că Djokovic va fi dus în detenţia pentru imigranţi după ce va fi intervievat de oficialii de frontieră mâine dimineaţă.

I se va permite să stea alături avocaţii săi în timp ce aceştia pregătesc pledoariile de mâine şi să se prezinte la o altă audiere duminică dimineaţă.

---

Actualizare - Judecătorul Anthony Kelly a decis ca dosarul să fie transferat la Curtea Federală, ceea ce reprezintă un dezavantaj pentru Novak Djokovic, ai cărui avocaţi îl îndemnaseră să rămână la această instanţă (Circuitul Federal), pentru a accelera lucrurile.

---

Actualizare - Judecătorul Kelly a declarat că pandemia a avut un impact enorm asupra vieţii oamenilor din Australia şi din întreaga lume (în ceea ce priveşte sănătatea, economia, sănătatea mintală), iar regula vaccinării este o problemă de politici publice, transmite HotNews.ro.

Această declaraţie ar putea indica faptul că ar putea să paseze cazul la o instanţă federală, spune jurnalista australiană Sarah Danckert.

Kelly ar putea lua o decizie în acest sens în această noapte şi ar putea da şi dispoziţii privind posibila punere în detenţie a lui Novak Djokovic.

Avocaţii guvernului nu renunţă la solicitarea de reţinere a jucătorului mâine, la 08:00 dimineaţa, urmând să i se permită să meargă la biroul avocaţilor săi în cursul zilei de sâmbătă, dar să fie plasat în detenţie sâmbătă noapte. Avocaţii lui Novak Djokovic cer însă ca acesta să nu fie reţinut mâine dimineaţă pentru că totul se va transforma într-un circ mediatic.

---

Actualizare - Nick Wood a trecut de argumentele procedurale şi a ajuns să susţină că ideea centrală a cazului este că ministrul a avut o decizie "binară": fie rămânerea lui Djokovic la Melbourne, ceea ce ar putea provoca "entuziasm" în comunitatea anti-vaccinistă, fie îndepărtarea forţată a unui om de bună reputaţie care are o contraindicaţie medicală, informează HotNews.ro.

Wood spune că există o "clară eroare jurisdicţională" de "iraţionalitate", în sensul că motivul de "accentuare a sentimentului anti-vaccinist" are ca premisă faptul că Djokovic va avea acest impact doar dacă rămâne în Australia.

"El nu are nicio bază raţională pentru a spune" că rămânerea lui Djokovic ar provoca mai mult sentiment anti-vaccinist, a susţinut Wood.

Judecătorul Anthony Kelly, cel care a dat jucătorului dreptate la prima anulare de viză, a condus o audiere în acest caz vineri seară, în Australia (orele prânzului în România).

---

Actualizare - Avocatul lui Novak Djokovic, Nick Wood, a declarat în faţa judecătorului că doreşte să ceară o măsură reparatorie în ceea ce priveşte decizia de anulare a vizei liderului ATP, un ordin judecătoresc care să împiedice scoaterea sa din Australia şi un ordin obligatoriu care să solicite eliberarea sa din detenţia pentru imigranţi.

Totodată, Nick Wood a precizat în faţa instanţei că Novak Djokovic nu a fost încă plasat în detenţie pentru imigranţi, şi că un avocat din partea guvernului australian l-a informat că nu intenţionează să-l reţină pe liderul mondial în această seară.

Nick Wood a solicitat un ordin care să împiedice ca acesta să fie intervievat de către oficialii de imigrare sâmbătă dimineaţa. El a susţinut că ar fi mai bine să petreacă timp cu echipa sa de avocaţi pentru a-şi pregăti contestaţia legală urgentă.

Acesta a declarat că "timpul este preţios", având în vedere că Australian Open începe luni.

"Înţelegem că instanţa se află sub o presiune considerabilă, nu vreau să adaug la asta, dar, după cum stau lucrurile, Novak Djokovic ar putea fi programat să joace luni seara sau marţi seara. Suntem foarte preocupaţi de faptul că timpul trece", a mai adăugat avocatul.

De asemenea, Nicholas Wood a afirmat, astăzi, că decizia ministrului Alex Hawke de a-i anula viza jucătorului sârb este una ''iraţională'', acuzând autorităţile australiene că au luat această decizie bazându-se pe faptul că Djokovic ar putea produce un val de reacţii ''anti-vaccinare'', având în vedere că acesta nu s-a vaccinat.

---

Actualizare - Judecătorul Anthony Kelly a precizat că există posibilitatea ca acest caz să fie transferat de la Curtea Federală a Circuitului şi Familiei din Australia la Tribunalul Federal.

"Deşi am ceea ce pare a fi o putere inapelabilă de a transfera această chestiune către o altă instanţă, aceasta este calificată de cerinţa ca ordinul pe care îl fac să fie confirmat de Curtea Federală din Australia", a declarat Anthony Kelly.

De asemenea, acesta a precizat că acest lucru ar trebui să fie decis acum, iar instrucţiunile vor fi luate de Curtea Federală.

---

Actualizare - În această seară, la ora 20:45 (11:45 ora României) va avea loc o audiere în faţa judecătorului Anthony Kelly. Audierea, transmisă în direct pe YouTube.

---

Actualizare - Novak Djokovic a fost rugat să se prezinte mâine la un interviu cu oficialii de imigrare, informează The Guardian. Departamentul de Afaceri Interne discută în prezent cu avocaţii jucătorului. Pentru moment, acesta va rămâne unde se află până la interviu şi până la orice acţiune judiciară.

---

Actualizare - Australian Lawyers Alliance a lansat o declaraţie în care spune că decizia guvernului evidenţiază "politicile arbitrare şi neloiale de frontieră" ale Australiei, notează The Guardian.

Greg Barns, purtătorul de cuvânt al alianţei, a declarat că decizia a demonstrat modul în care deciziile politice privind graniţele şi migraţia se desfăşoară în Australia.

"Discreţia largă acordată ministrului înseamnă că toate considerentele politice conduc la decizii care pot afecta grav viaţa oamenilor. Este uimitor că am permis unei persoane să aibă acest nivel de putere extraordinară. Competenţele acordate ministrului imigraţiei şi oficialilor noştri de frontieră au crescut de-a lungul timpului, fără o creştere corespunzătoare a transparenţei sau a răspunderii. În multe cazuri, nu există drepturi de a contesta decizia ministrului sau orice control semnificativ al acestor decizii. Majoritatea oamenilor nu au resursele pe care le are Novak Djokovic pentru a angaja echipe juridice pentru a îi apăra. Obsesia acestui guvern pentru politicile dure la frontieră, combinată cu abordarea sa arbitrară a anulării vizelor şi a detenţiei, a creat o dezamăgire în această săptămână, dar, mai important, a distrus vieţile a mii de oameni timp de mulţi ani", a declarat Greg Barns.

---

Actualizare - Premierul australian Scott Morrison şi-a exprimat părerea despre anularea pentru a doua oară a vizei lui Novak Djokovic, susţinându-şi ministrul imigraţiei şi spunând că decizia acestuia a fost luată pentru a "proteja" sacrificiile făcute de australieni în timpul pandemiei.

"Am luat notă de decizia ministrului pentru imigraţie în legătură cu viza domnului Novak Djokovic. Înţeleg că, în urma unei analize atente, ministrul a luat măsura de a anula viza deţinută de dl Djokovic din motive de sănătate şi de ordine publică, pe baza faptului că a fost în interesul public să facă acest lucru. Această pandemie a fost incredibil de dificilă pentru fiecare australian, dar am rămas uniţi şi am salvat vieţi şi mijloace de trai. Împreună am obţinut una dintre cele mai scăzute rate de mortalitate, cele mai puternice economii şi cele mai ridicate rate de vaccinare din lume. Australienii au făcut multe sacrificii în timpul acestei pandemii şi se aşteaptă, pe bună dreptate, ca rezultatul acestor sacrificii să fie protejat.

Aceasta este ceea ce a făcut ministrul prin această acţiune de astăzi. Politicile noastre dure de protecţie a frontierelor au menţinut australienii în siguranţă, atât înainte de COVID, cât şi acum, în timpul pandemiei. Din cauza procedurilor legale în curs de desfăşurare, nu voi face niciun alt comentariu", a transmis Scott Morrison.

---

Actualizare - Abul Rizvi, fost secretar adjunct al Departamentului de Imigrare din Australia, a explicat pentru postul de televiziune ABC ce crede că se va întâmpla în continuare după ce viza lui Novak Djokovic a fost anulată iar, inclusiv readucerea jucătorului în detenţie, scrie The Guardian.

"Decizia înseamnă că acum Novak Djokovic trebuie să fie reţinut. Presupun că se va întoarce în acelaşi hotel de detenţie în care a fost anterior.De asemenea, presupun că avocaţii săi vor solicita o revizuire judiciară a acestei decizii. Şi, instanţa va trebui să ia în considerare orice cerere pe care avocaţii dlui Djokovic o vor face", a spus fostul oficial din departamentul de Imigrare.

"Presupun că solicitările vor fi pentru ca Novak Djokovic să fie eliberat într-un fel sau altul, probabil ca judecătorul să-l oblige pe ministru să îl elibereze pe dl Djokovic cu o viză provizorie care să îi permită să joace la Australian Open. Judecătorul va lua în considerare acest lucru şi va lua o decizie", a precizat Abul Rizvi.

---

Ministrul de Interne al Australiei, Alex Hawke, i-a anulat, vineri, viza lui Novak Djokovic, transmite The Guardian. În acest moment, tenismenul nu mai poate participa la Australian Open. Însă Novak Djokovic poate contesta decizia în instanţă. Cu toate acestea, participarea lui Djokovic la turnelul Australian Open este puţin probabilă, având în vedere că decizia autorităţilor a venit vineri seară (ora Australiei), ceea ce face dificilă atacarea în justiţie până la startul competiţiei din 17 ianuarie, conform G4media.

Novak Djokovic a recunoscut, miercuri, că s-a întâlnit cu un jurnalist când ştia că are Covid-19, descriind acest fapt drept o "eroare de judecată". Însă el a afimat că nu ştia că este pozitiv atunci când a premiat copiii de la academia lui din Belgrad, la o zi după data testului său PCR. Cât priveşte declaraţia prezentată autorităţilor australiene înainte de sosirea în ţară, referitoare la faptul că nu călătorise în afara Serbiei anterior, aceasta a fost completată greşit de agentul său, a adăugat Djokovic.

Liderul ATP a recunoscut că, după ce a primit rezultatul pozitiv, a participat, totuşi, la centrul său de tenis din Belgrad, 18 decembrie, la un interviu pentru L'Equipe", deoarece "s-a simţit obligat" şi "nu a vrut să-l dezamăgească pe jurnalist". Djokovic spune că s-a distanţat social şi a purtat o mască, cu excepţia momentelor în care au fost făcute fotografii.

Djokovic a mai spus că declaraţia incorectă completată la 1 ianuarie, înainte de călătoria în Australia, a fost depusă de echipa lui în numele lui".

În acelaşi timp, el a insistat că alte informaţii apărute în presă, despre faptul că el ar fi apărut în public în urma testării pozitive pentru Covid-19, reprezintă o "dezinformare".

Novak Djkovic a câştigat apelul la decizia autorităţilor federale australiene de a-i anula viza de intrare în ţară.

Opinia Cititorului ( 74 )

  1. Pacat, fiind vorba de sport si nu de COVID19. La ce s-a ajuns, doar la restrangerea de drepturi in numele COVID19.

    1. Australia decide ca un nevaccinat SANATOS sa nu intre into-o tara de oameni bolnavi care sunt vaccinati in proportie de 90% si au stat 300 de zile din 365 in lock down. Nikos Kyrgios, australian , vaccinat este infectat cu COVID va pierde poate si el Australia Open. Asat nu mai este despre COVID ci despre un stat abuziv si niste oportunisti fie ca sunt politicieni, colegi tenismeni sau multimi furibunde de australieni de rand. Cica s-a facut sondaj daca sa il expulzeze sau nu... Asa functioneaza justitia anglo saxona :) In oportunismul lor, australienii au uitat ca era vorba despre protejarea populatiei impotriva COVID nu despre regulile pentru protejare. Australienii nu inteleg esentialul.

      Ne aflam in pandemie! Daca autoritatile au decis ca trebuie sa respectam niste reguli ai sa ne vaccinam pentru binele tuturor,de cce sa nu o facem? De ce sa ne luam dupa propaganda pe care o fac unii? Propaganda impotriva vaccinurilor si a masurilor de protectie impotriva virusului,aduce beneficii unor tari precum Rusia sau China care practica zi de zi propaganda impotriva Occidentului! Mai sunt si partide politice,precum "aur",care au de castigat de pe urma propagandei! Exista si in randul bisericii unii care fac propaganda impotriva vaccinurilor si neaga existenta virusului! O mica parte a populatiei crede aceasta propaganda! Majoritatea oamenilor insa,gandesc logic! Cat despre Novak Djokovici,eu zic ca primeste ceea ce merita! Lasati justitia si autoritatile australiene sa-si faca treaba si sa aplice legea! Consider ca acordam prea multa importanta acestui subiect in timp ce exista alte probleme si teme care-i preocupa pe romani! Eu sper ca australienii sa-l pedepseasca exemplar pe Novak si pe oricare altcineva care sfideaza legile si regulile de bun simt,in primul rand! S-au revoltat unii de felul in care este tratat celebrul tenisman sarb,in Australia! Conditiile in care traieste sunt totusi destul de bune si vad ca-i sunt respectate drepturile democratice! Lucru pe care nu pot sa-l spun si despre tara sa natala,despre Serbia! Eu,ca si multi alti cetateni romani,am fost refuzat de a intra pe teritoriul Serbiei,desi aveam dreptul de a merge si sta pe teritoriul acestei tari timp de o luna de zile! Asta s-a intaplat cu 15 ani in urma! Atunci, noi romani mergeam la munca in Serbia! Cand ne prezentam la punctul de trecere al frontierei,politistul de frontiera sarb ne punea fara motiv stampila de refuz si ne arunca cu pasaportul romanesc in nas! Daca le dadeam spaga de rigoare,atunci acceptau sa ne puna stampila de intrare! Asa ca nu-i mai plangeti de mila multimilionarului sarb,pentru ca este tratat destul de bine de catre Australia! Si la urma urmei,la cati bani are,putea sa se duca pe o insula exotica si sa-si petreaca sarbatorile de iarna alaturi de cei dragi lui,in loc sa minta si sa sfideze niste reguli de bun simt,in primul rand!

      - Propaganda impotriva vaccinurilor beneficii unor tari precum Rusia sau China - ce beneficii?

      - in randul bisericii unii care fac propaganda impotriva vaccinurilor si existenta virusului - asta cu negarea virusului e rasuflata. Abureala asta se baga prin 2020. Limbri, Jurma si restul au evoluat. 

      - O mica parte a populatiei crede aceasta propaganda! - Adica o mica parte nu vrea sa se intepe. Invata sa respecti minoritatile. Pe gay ai invatat sa-i respecti.  

      - Lasati justitia si autoritatile australiene. Autoritatile, ca justitia nu conteaza dupa cum se vede. 

      - Eu sper ca australienii sa-l pedepseasca exemplar pe Novak - 25 de ani ca sa fie exemplu pentru cei care nu vor sa se intepe. 

      - vad ca-i sunt respectate drepturile democratice - care? 

      - deci Serbia este vinovata impreuna cu rusia, china, dracnia si aur.

      Super! 

      Toți jucătorii de tenis care participă în prezent la turneul profesionist de tenis din Australia au fost complet vaccinați. Totuși, numărul 22 mondial a fost văzut părăsind terenul și abandonând meciul în timp ce părea sî aibă dificultăți respiratorii. Nikoloz Basilashvili a declarat echipei sale că la fiecare lovitură îi lipsește aerul.

      Colin Fleming, comentator pentru Stan Sport, a descris simptomele lui Basilashvili ca fiind "foarte îngrijorătoare" și a adăugat: "Dacă simți că nu poți respira adânc la acest nivel și la această intensitate, este o problemă" 

      Another Brick in the Wall” (Pink Floyd) in 2022 este Another Sheep in the Mall cu versurile:

      We Don't Need No Vaccination! Hey, Doctor, leave my health alone!  

      Asta e ideea. Hey, stupid! Stay with your health alone!

      Nu am vazut nimic sportiv in atitudinea lui Djokovici in afara de faptul ca a incercat sa triseze in cel mai pur stil balcanic si cu o mare nerusinare (a fost infectat, dar de fapt nu a fost, sau a fost dar nu a stat izolat si a iesit in public ca sa-i infecteze si pe altii).

      Are un caracter marunt si imi este sila de astfel de oameni care au impresia ca sunt dumnezei pe pamant si ca lor li se cuvin mai multe decat altora, inclusiv sa incalce drepturile altora chiar si in privinta sigurantei sanitare.

      Guvernul australian a fost prea bland iar guvernul sarb este la fel de circar si de penibil precum marele tenismen si micul om Djokovici. 

      Daca asculti minciuni de la CNN si de la UM Digi esti dezinformat.

      BBC macar incearca sa urmareasca obiect situatia. 

      14 December: Attends basketball game 

      Mr Djokovic attended a Euroleague basketball game in the Serbian capital, Belgrade, between Red Star Belgrade and Barcelona. 

      After the game, numerous people who attended tested positive for Covid-19, so it is possible this is whe reMr Djokovic became infected. 

      16 December: Positive Covid test 

      Mr Djokovic says he took a lateral flow test on 16 December following the Covid outbreak at the basketball game. 

      He says this came back negative, but that he also took a PCR test "out an abundance of caution". 

      In court documents, Mr Djokovic's lawyers submitted evidence that confirms he took a PCR test just after 13:00 on 16 December. 

      The document fr om the Institute of Public Health of Serbia states the result came back positive seven hours later, at about 20:00 on the same day. 

      Mr Djokovic says he wasn't notified about his positive PCR result until the following day. 

      Mr Djokovic attended a panel discussion and a ceremony for the unveiling of a stamp in his honour in Belgrade on 16 December (before 20:00), which he posted about on Twitter the next day 

      17 December: Award ceremony 

      On the morning of 17 December, the Tennis Association of Belgrade posted on Facebook about an award ceremony at the Novak Tennis Center in Belgrade which was happening later that day. 

      They said the trophies would be "handed over to the young talent by the favourite tennis player of this region, and beyond". 

      A series of pictures was later posted on the same Facebook page of Mr Djokovic presenting awards without a mask. 

      Before attending the event Mr Djokovic says he produced another negative lateral flow test, and he was "asymptomatic and felt good". 

      It was after this event that Mr Djokovic says he received notification that his PCR test was positive. At this point he should have began 14 days of isolation. 

       

      18 December: Interview and photo shoot 

      It has been reported by French newspaper L'Equipe that Mr Djokovic attended an interview and photo shoot with their paper in Belgrade on 18 December. 

      He has since admitted attending this engagement, which he says was "an error of judgement and I accept I should have rescheduled". 

      Serbian Prime Minister Ana Brnabic told the BBC that it was "a clear breach of the rules" if Mr Djokovic continued with public events, knowing he had Covid. 

      The paper says he wore a face mask during the interview, but removed it for the photo shoot. 

      Si apoi s-a autoizolat pana cand testul PCR a iesit negativ pana pe 25 dec. 

    Scrieți fraților și despre motivul invocat de ministrul australian pentru aceasta a doua expulzare a lui Novakx, cititorii Bursei fiind probabil mai inteligenți decât cei ai ziarelor de can can.

    Motivul anularii vizei?  

    Cică pentru sănătate, ordine și interes public și pentru apararea granițelor tarii împotriva pandemiei. 

    Asta îmi aduce aminte de o savuroasa schiță a lui Bacalbasa despre epizootia la vaci și cum a ordonat Moș Teaca soldaților săi să apere granița cu arma în mana de vacile bolnave. 

    Novakx este o vita sănătoasă tun:)) 

    MOTIV ABERANT! 

    Evident pentru orice om vaccinat sau nu care incearcă sa treacă prin filtrul gandirii toate informațiile oficiale din lume cu privire la Covid Omicron. Inclusiv Bourla - tartorul șef al Pfizer a declarat ca actualele vaccinuri nu sunt eficiente.

    Așa ca pentru cei care mai au încredere în dezgustătoarea propaganda oficiala nu rămâne sa le spun decât Vaccinare plăcută în continuare! 

    1. Informarea completa trebuie completata cu faptul ca dupa cum reiese in modul cel mai evident, Djokovic este un mincinos care a incercat sa induca in eroare autoritatile australiene.

      Imi amintesc de acum doua zile ca era un comentator care sustinea ca la australieni, legile sunt facute de militieni si ce se bucura el ca Djokovic a castigat in instanta. Acun, cand este clar ca legile nu sunt facute de militieni si ca Djokovic va fi din nou carantinat, cred ca comentatorul acela traieste cea mai neagra depresie. Omul nu intelege.

      Incomplet ce zici si tu. Nu este doar mincinos. Gasca de 'ziaristi' si influenceri de bine au o lista mai mare de 'calitati' pe care le atribuie lui Djokovici.

      Mama, xe palma peste ochi a primit ala!

      Legile sunt facute de militieni. Djokovici a primit viza insa niste militieni l-au pedepsit. Apoi un judecator a stabilit ca trebuie sa fie liber iar acum, un australopitec care nu este judecator, a stabilit ca hotararea judecatorului este pistol cu apa si a decis sa-i retraga viza. Vine acum Abdul Rizvi care zice: "Presupun că solicitările vor fi pentru ca Novak Djokovic să fie eliberat într-un fel sau altul, probabil ca judecătorul să-l oblige pe ministru să îl elibereze pe dl Djokovic cu o viză provizorie care să îi permită să joace la Australian Open" Deci gagiul presupune ca judecatorul iar o sa contrazica hotararea politrucului. Sunt convins ca e prea greu sa pricepi. In neagra depresie au fost aia care il injura pe Djokovici si care, tot ei au spus des ca se bucura cand oameni nevaccinati se imbolnavesc sau mor.

      Ciripesti? Mai, pasarica mica, nu te-ai mai vindecat de aberatii? De ce nu accepti ca nu cunosti sistemul judiciar australian si felul in care poate lua decizii ministrul emigratiei, ca sa nu mai vorbim despre faptul ca tu nu intelegi cuvinte?

      Dragă ţonconel, povestea cu Djokovici ne arata foarte bine cum este sistemul 'judiciar' australopitec. Judecatorul zice una, politrucul zice ala. Mai simplu, poate pricepi, deciziile nu le ia judecatorul. La fel ca in Belarus. Si totul pentru binele cetatenilor, pentru apararea sanatatii.

      Politrucul sef a zis: “Înţeleg că după o analiză atentă, ministrul Imigraţiei a decis să anuleze viza domnului Djokovici pe motive de sănătate şi ordine, în baza faptului că a fost în interesul public să procedeze astfel. 

      Australienii au făcut multe sacrificii în pandemie şi ei se aşteaptă în mod corect ca rezultatul acestor sacrificii să fie protejat"

      Rogi pe unul inteligent sa-ti arate cati infectati sunt in Australia si nu tragi concluzii ca este greu. Mai bine te duci sa-ti mai faci o doza.  

      Australia ieri: 130.598 infectati. 80,6% prima doza, 77,7% doua doze si 17% trei doze. Stau rau la 3 doze. Poate un nou lockdown sa fie potrivit si ceva masuri ca oamenii sa fie obligati sa faca 3 doze pentru ca astfel pot trece la etapa urmatoare cu 4 doze.

      Asa, si?! Da si tu o concluzie. Ah, am uitat ca nu poti sa faci un rationament.

      Totul este politic,

      "Poate un nou lockdown sa fie potrivit si ceva masuri ca oamenii sa fie obligati sa faca 3 doze pentru ca astfel pot trece la etapa urmatoare cu 4 doze"

      Nu prea intelegi. Este o propunere nu o concluzie. Doar fraierii ca tine trag 'concluzii'. 

      Dragă ţonconel, pana sa te apuci tu sa judeci regimul din australia cu ce ai tu drept creier, noi vedem (tu nu, tu nu vezi, n-auzi) ca eroul tau Djokovic este un mincinos. Tenisul a ajuns rusinnea sportului mondial, in frunte cu liderul sau, mincinosul Djokovic. Pupa-ti-l!

      Dragă cloacă, nu judec pe nimeni iar Djokovici nu este eroul meu. Nici nu ma mai uit la tenis. Nu intelegi ce am scris si nici nu mai repet, este inutil pentru tine. Daca ma iau dupa oamenii de stiinta, ca sa te linistesti mai ai nevoie de inca o îngăurire.

      Dragă ţonconel, te-ai suparat? Ai pus buza? Djokovici nu mai este eroul tau? Pai nu ti-am zis ca v-ati compromis? Ce palma ai luat peste ochi!

      Mai spune ţonconel o data, cum e aia cu legea facuta de militieni? Hai ca te-ai facut de rusine!

      Ce bucuros esti ca un dictator politician tortureza si violeaza pe cineva pentru a "satisface interesul public". Ce mai.... tortionar.

      Tortureaza si violeaza?

      Tu stii ce-i aia tortureza si violeaza? 

      Nici macar nu l-a scuipat.

      I-a dat reject. 

      Trebuie ca esti dintre imbecilii cu "nazistii. fascistii si hitleristii". Sau idiotul ala cu Fiara, imperialistii si omul sarac.

      Ideea este ca Djokovic este sanatos,nu are Covid 19,nici Covid 20,21,22 ,etc. si nu este lasat sa joace.Daca regula era aceea ca nevaccinatii nu au voie sa intre in Australia trebuia respectata de la bun-inceput,de catre toata lumea,fara exceptii.Djokovic a fost primit in Australia tocmai datorita exceptiilor.Acum totul se invarte in jurul orgoliilor,in plus Djokovic nu este nici el nevinovat, a mintit si a fost prins cu mata-n sac,dar ca idee generala el este sanatos,daca avea Covid iesea pozitiv pana acum sau avea simptomatologie,cred ca sunt vreo opt zile de cand e in Australia,asa ca, nu reprezinta un pericol d.p.d.v epidemiologic.

      Ideea este ca spre deosebire de ceea ce spui tu, Djokovic nu a fost primit in Australia nici pana acum. Exceptia pe care o invoca este de la autoritatile de tenis care nu au nici o autoritate la frontiera, unde autoritatile sunt politia care nu stie nici ping-pong.

      Da, regula este sa fie vaccinat iar el nu este si nu este clar daca a avut Covid, pentru ca Djokovic este un mincinos.

      Asa arata democratia, ca in Australia, nu cu furturi, nu cu minciuni,ca in Romania, ci cu cinste si cu respectarea regulilor, fi-v-ar rusine tuturor nemerniclori care credeti ca democratia inseamna faradelegea! 

      Ce ai ,coane,de te apuci si injuri?Chiar nu mai este niciun psihiatru disponibil in tara asta pentru a te trata?Djokovic nu s-a dus el de nebun in Australia,vorbesti de parca aia ar fi tamaia din cadelnita.Unii nu i-au dat viza,altii i-au dat,stai sa vedem ce se intampla pana la sfarsit!

      Multi redusi mintali

      Unde ai vazut injuraturile? Unde? Unde?

      Dobi de la 2.20 si alte cateva vome crede ca el poate sa jigneasca pe oricine are alte opinii. Este stricat rau de tot.

      Tu poti...?

      Nu trebuie bagat in seama este un rezistent care posteaza cum i se dicteza

      Daca in 89 Romani aveau mentalitatea ta eram in comunism si acum deoarece si Ceausescu facea totul pe lege,

    Cand ma gandesc ca australienii ne dadeau lectii de democratie ,Dragnea este de vina

    1. Australienii nu stiu exact unde-i in Romania. Nu dau lectzii nimanui de democratzie, ei au o politica de imigratzie bazata pe experientza de peste 200 de ani. Vezi ca Irina nu mai e amanta lui Dragnea cel iubit de tine, postu-i liber....

      Daca nu stiu unde este Romania inseamna ca sunt prosti. La fel ca cei care 'stiu' ca Beethoven este numele unui catel dintr-un film american destinat celor cu mai putini neuroni. Vezi ca ghinea nu mai este sef pe la partid, acum castiga bani din consultanta. Pentru postul lui de la partid sunt multi ciumeci care se lupta.

    Din păcate Australia a devenit o țară de lumea de 3-a.

    În loc de "rule of law" avem "rule of my ass" impusă de orice politician. 

    1. Mda, confunzi cu Rusia lui Putin. No problem, du-te ia medicamentele. Sau alocatzia lunara in ruble pt. samogon shi paine...

    vreau sa-l lase aia sa joace!! Abia astept sa-l vad plangand ca la US Open!!

    1. Nu poate sa mai castige. La hotel i-au bagat bromura in ceai.

      Cu bromura nu sunt probleme. Mai rau era daca il intepau.

    " Judecătorul Kelly a declarat că pandemia a avut un impact enorm asupra vieţii oamenilor din Australia şi din întreaga lume (în ceea ce priveşte sănătatea, economia, sănătatea mintală)", prin urmare, pentru a satisface interesul public, un pulitician expulzeaza un strain care nu a suferit la fel de mult ca australienii.....

    Deci suedezii care nu au avut lockdown, nu vor fi niciodata primiti in Australia, nici japonezii, nici alte natii mai inteligente decat australienii. 

    1. Ranking of Countries by Quality of Democracy:

      - Australia, locul 13 

      - Romania, locul 46.

      Voi habar n-aveti ce-i aia democratie. Democratie este exact retragerea vizei mincinosului de Djokovic. 

      Da, extrapoland pandemia la nr. de zile de lockdown, australienîi au suferit cel mai mult mental.

      Sănătatea lor mintala la care făcea referire judecătorul este probabil cea mai afectata din lumea asta panicata și isterizata sistematic prin propagarea oficiala a unui pericol mult exagerat și reclama desantata la vaccinuri ineficiente, ba chiar cu efecte adverse. 

      La câți sanghilai or fi acum în Australia din cauza claustrarii, îmi pare rău că nu sunt psihiatru.

      As emigra acolo:) dar nu îndeplinesc conditia:) vax. 

      Sanghilai ca ala de la 2.12, 2.14?

      Constat totuși în jurul meu o groaza de oameni care au ales de bună voie calea vaccinării de la început și cu care nu mai poți purta o discuție rezonabila pe tema asta.

      Sunt plini de ura și frustrare și îi considera in continuare vinovați pe cei antivaxx de aceasta pandemie infinita, deși toate informațiile la zi ar trebui sa îi facă sa revină la gânduri mai bune. 

      În frica lor nebuna de virus și de moarte parcă si-au pierdut mintile:) 

      Bineînțeles exista și vaccinați de toată stima care au înțeles că în definitiv este vorba de dreptul de a alege al fiecăruia. De libertate în definitiv. 

      Si fereasca Dumnezeu de o revolta a vaccinatilor!  

      Uite ce se întâmplă în Occident. 

      E vremea lui Ceausescu nu aveai voie sa intri su sa iesi di tara,curata democratie in Australia,

      Dreptul de a alege sa ma infectezi?

      Este rezonabil ceea ce spui? 

      Scuza-ma, dar nu cred ca ești la zi cu informațiile oficiale și medicale.

      Virusul se poate lua în mod egal și de la vaccinați. 

      Acum doar se spune ca vaccinatii fac o forma mai usoara de boala. La inceput se zicea ca asigura imunitate de la primul vaccin și din păcate s-a ajuns la nr. 3 și 4. 

      Nu fac nicio propaganda antivaccin! 

      Fiecare e liber sa facă cum crede. 

      Dar mie mi-a ajuns sa fiu cetățean de rangul 2 fiindu-mi luate în continuare niște drepturi în condițiile astea. 

      Acum spre ex.la mall sau la hotel au dreptul numai cei cu certificat. Așa ca ai grija dacă ti-e teama. Virusul se poate lua oricum și de acolo. 

      Sănătate tuturor!

      Gata. Am scris și așa prea mult. 

      Daca esti intepat nu ai probleme. Vaccinul este sigur si eficient. Vrei sa-ti spun care specialisti au facut aceste declaratii care se bazeaza pe stiinta? Un specialist important se numeste jurma.

      Probabil insa gagiul (6.6) nu se prinde.

      Eu sunt gagiul de la 6.6. Nu, nu ma primd. Nu stiu cine este Jurma. Voi stiti cine este Mironescu? Voi va prindeti? Ha,ha! Ce-am ras!

      Sunteti ca in bancul cu balamucul, unul spune un nume si ceilalti izbucnesc in ras. 

      Iar domnului Oarecare trebuie sa-i explic ca este lipsit de judecata: virusul este purtat de vaccinati si nevaccinati, in mod egal, doar ca un nevaccinat are o probabilitate mai ridicata sa fie infectat si ca infectat, are o probabilitate foarte ridicata sa infecteze.

      Ha,ha! Ati auzit de Mironescu? 

      Moaama ce tare esti, chiar peste jurma. Ce bine le explici, clar, stiintific. Vezi sa nu-ti dea sangele pe nas cand te agiti. Spune cu cat este mai 'probabil' ca un nevaccinat sa se infecteze fata de un vaccinat, in Franta si apoi care este probabilitatea sa te infectezi in Ghana, Ruanda sau Malawi in procent fata de rata de vaccinare din aceste tari s cu cat sunt mai tari Italia, Spania, Olanda si mai ales Franta in comparatie cu 4 tari din Africa, care vrei tu. Mai tari la infectari si vaccinare.

      Deja cred ca te recunosc dupa incapacitatea de argumentare. Nu esti tu ţonconel?

      Vezi youtube. Pentru tine!

      ...

    In mod normal,Djokovic ar trebui sa fie lasat sa joace fiindca o fi el un mincinos dar e un mincinos sanatos,nu constituie un pericol pentru sanatatea publica.Cu aceasta ocazie as avea deosebita placere de a vedea ce istericale mai face CTP care s-a basicat rau de tot,ii ies ochii din cap cand vorbeste de Djokovic(mutra nu i-o vad ca e acoperita de masca,nicio paguba),se crede justitiarul suprem,considera ca numai el are dreptate in tot si in toate.Si inca ceva,toti cei care s-au vaccinat s-au vaccinat pentru ei insisi(inclusiv eu),dupa cum nu poti manca si bea pentru altul, tot asa nu te poti vaccina pentru altul.Astea sunt bancuri,ipocrizii,oamenii sunt in general egoisti,e mai greu sa recunosti acest lucru.

    1. Legea e lege.

    2. Intr-un stat de drept judecatorul e legea. 

    3. Daca judecatorul spune ca Novax Djokovic a intrat legal in Australia, succes Novak la AQ! 

    4. Daca judecatorul spune ca a incalcat legea... Dura lex, sed lex!

    ...

    1. ...

    Nu este vorba de sanatate sau boala sau declarații birocratice false.

    Prezenta lui Novaxx în Australia ar duce, potrivit ministrului emigrației, la sporirea sentimentului antivaccinare.  

    Ăsta este interesul public la care făcea referire decizia de expulzare. 

    Mai pe șleau spus, sa nu gândească australienii ... fraților, ne-am vaccinat degeaba!  

    Atunci Pe ei pe mama lor ... 

    Împăratul e gol ca în povestea lui Andersen, dar trebuie sa defileze în continuare în fata mulțimilor și sa le spuna: Tovarăși, stați liniștiți la locurile voastre ...

    1. Da, acesta este un motiv valid sa nu-i permita accesul in Australia. Dar nu este singurul, ci o multime de alte motive, intre care straluceste faptul ca Djokovic a incercat sa induca autoritatile in eroare, cu minciuni si subterfugii, pe care nu stiu de ce le excluzi, spunand: "Nu este vorba de sanatate sau boala sau declarații birocratice false." Ba da, este vorba si de astea. Ce faceti, va incurajati unul pe altul spunand crocodili?

      Doar încerc sa pun cap la cap copacii ca sa se vadă pădurea. E o nebunie ce se întâmplă. Sper sa nu am dreptate. Lumea a intrat deja într o noua paradigma și cred ca cea pe pe care o știm s-a dus de râpă

      Le urez succes generațiilor care vin după noi! 

      Ce minciuni, mai mincinosule?

    ...

    Purtătorul de cuvânt al Alianței Avocaților din Australia, Greg Barns SC, un avocat cu experiență în cazuri de migrație, a declarat că Novak Djokovic simte acum toată puterea legilor privind migrația menite să îndepărteze suspecții terorişti din Australia, nu jucătorii de tenis, relatează publicația australiană The Age.

    „Unul dintre cele mai periculoase aspecte ale chestiunii Djokovic este pretenția guvernului federal de a considera pe cineva un risc pentru ordinea publică pur și simplu pe baza a ceea ce percepe că ar putea fi părerile acelei persoane”, a spus Barns. 

    „Acesta este orwellian și este profund îngrijorător într-o societate care se presupune că s-a angajat în libertatea de exprimare și libertatea de gândire”, a menționat avocatul. 

     

    Exact asta credeam si eu. Ca orice stat are dreptul sa considere un cetatean strain ca persoana non-grata si il poate expulza. Romania a facut asta mereu cu cetateni straini rezidenti dar suspectati de radicalizare terorista. 

    Dar sa expulzezi un om pentru ca nu este incantat sa se supuna unui experiment medical de altfel VOLUNTAR?

    Cei care tipa "legea, sa se aplice legea".... Djokovici nu a incalcat nicio lege australiana. CAZ INCHIS. Nu mai tipati ca descreieratii..... Djokovic este persona non-grata pentru ceea ce crede si care nu are legatura cu terorismul. 

    1. Exact iar daca a avut Covid si nu a stat in izolare a incalcat legile din Serbia,nu din Australia.In Australia este pedepsit in calitate de formator de opinie,opinie aflata in neconcordanta cu aceea a autoritatilor.

      Saracii de voi! Nu puteti intelege ideea de respectare a legii. Nu puteti si pace!

    "La Media Day de sâmbătă, jucătorii şi jucătoarele de la Australian Open s-au săturat de cazul Novak Djokovic şi au vrut să discute doar despre tenis. Garbine Muguruza, locul 3 WTA, consideră că tot scandalul putea fi evitat, dacă regulile erau respectate. "Nu cred că este atât de greu să respecţi regulile", a spus spaniola.

    Grecul Stefanos Tsitsipás, care în ultimele zile nu şi-a cruţat colegul din circuit, afimând: "Novak vrea să joace după propriile reguli şi noi arătăm ca nişte idioţi că vrem să respectăm regulile", a vrut sâmbătă doar să adauge: "Sunt aici să vorbesc despre tenis. Nu am vorbit suficient despre tenis în ultimele două săptămâni, ceea ce este păcat". 

    "Cred că toţi vrem să mergem mai departe şi să ne concentrăm pe aspectul începerii unui Grand Slam. Cred că toate acestea ar fi putut fi evitate, aşa cum am făcut cu toţii, vaccinându-ne, făcând tot ce trebuia să facem pentru a veni aici în Australia. Toată lumea cunoştea foarte bine regulile. Urmează-le şi gata. Nu cred că este atât de greu...", a spus Garbine Muguruza.

    Germanul Alexander Zverev a fost mai blând: "Crezi că Djokovic a fost maltratat?", a fost întrebat. "Nu cred că ar fi venit aici întâmplător fără să se gândească la faptul că nu ar putea juca, dacă ar fi avut permisiunea să fie în ţară”, a răspuns germanul." 

    1. Muguruza este o sociopata. O spunea singura in 2015.

      "In tennis it's difficult to be friends between women, we are very competitive, we spend all the time travelling and maybe the following day you play against them... for the guys it's different, but the girls... we all hate each other. 

      Literally. And who says the opposite is lying. Even if we think about women's things. We watch each other fr om head to foot and I think: 'I have better fingernails (laughs). It's got to be said. It's incredibly different than the guys who are very friendly. 

      When we take part to the events before the tournaments I do not talk to anyone'." 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb