Austria confirmă că sprijină Croaţia pentru Schengen, dar va fi foarte critică faţă de România şi Bulgaria

F.D.
Internaţional / 23 noiembrie 2022

Austria confirmă că sprijină Croaţia pentru Schengen, dar va fi foarte critică faţă de România şi Bulgaria

Cancelarul austriac Karl Nehammer a dat asigurări miercuri, în timpul unei vizite oficiale în Croaţia, că va susţine aderarea acestei ţări la spaţiul Schengen, însă s-ar putea opune prin veto la aderarea României şi Bulgariei, întrucât acestea nu fac suficiente eforturi pentru a opri migranţii ilegali, relatează EFE, potrivit Agerpres.

''Croaţia şi-a îndeplinit angajamentele corect. Vom sprijini intrarea Croaţiei în Schengen, dar vom fi foarte critici faţă de eforturile Bulgariei şi României'', a spus Nehammer la o conferinţă de presă la Zagreb.

El a reafirmat că, dintre cei aproximativ 100.000 de migranţi ilegali care au intrat anul acesta în Austria, circa 75.000 nu au fost înregistraţi în niciuna dintre ţările UE prin care au trecut înainte de a ajunge pe teritoriul austriac.

Investigaţiile efectuate de autorităţile austriece au relevat că majoritatea acestor migranţi au trecut prin Bulgaria şi România, ţări aflate la frontiera externă a UE, a subliniat cancelarul austriac, potrivit agenţiei EFE.

Prin urmare, ''este evident că Schengen nu funcţionează'' şi este nevoie de noi măsuri, a remarcat el. Spaţiul Schengen are sens dacă frontierele externe sunt bine protejate, astfel încât să nu avem probleme în interiorul Schengen, a argumentat cancelarul austriac.

În ce priveşte Croaţia, a mai spus el, aceasta şi-a ''îndeplinit toate obligaţiile, întrucât vedem de unde vin migranţii ilegali, iar România şi Bulgaria au probleme în a-şi proteja frontierele''.

La aceeaşi conferinţă de presă, premierul croat Andrej Plenkovic a amintit că ţara sa doreşte să intre în spaţiul Schengen cu frontierele terestre la 1 ianuarie 2023, iar apoi la 26 martie şi cu aeroporturile.

Un vot asupra extinderii spaţiului Schengen este programat la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) din 8-9 decembrie.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Trebuie indemnati toti salariatii PETROM si fostii salariati , sa vorbeasca , sa furnizeze date ( online sau oricum) care sa arate ca OMV a facut ilegalitati majore in Romania .

    Sa aiba in vedere , contracte oneroase, ascudere de date , vanzari terenuri si mijloace fixe cu destionatie ante stabilita , afaceri cu fier vechi din taiere utilaje, colectare sui transport bani ptr conducere , vezi statii , vanzari bulk , atribuiri statii , cadouri . 

    Toate sunt documentate si vor exploda rapid in ian 2023.  

    Asa ca , ptr suferintele indurate , TREBUIE sa ajute la clarificari. 

    In Austria salariul lediu a crescut la 2850 euro din 1998 pana azi .  

    La noi este 804 euro. 

    La ei , au intrat banii furati din PETROM , care le-a salvat economia.  

    La noi au ramas gaurile dupa ce au taiat ei si au luat ei.

    Deci , dati date , cu nume , oameni , romani sau austrieci sau unguri , facturi ( inclusiv taxa de management), trasee financiare, contracte de import etc. 

    Nu prea inteleg pozitia austriacului, mai ales ca ei sunt o natie de corcituri, izvorati din "fugarii" tarilor vecine cu cateva sute de ani inainte!

    Întrebarea este dacă trec sau nu masiv imigranți ilegali prin România și cine prezintă încredere pentru a da un răspuns.

    nu mai dati plocoane fratilor , ca de asta va dispretuiesc si-si bat joc toti de noi . cu neamul prost nu functioneaza intoarcerea si al celuilalt obraz , noi l-am intors de 10 ani si uite unde sintem !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb