Autorităţile au datorii la Agenţia Spaţială Europeană

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 17 mai 2022

Sursa foto: facebook.com/EU4Space

Sursa foto: facebook.com/EU4Space

Autorităţile sunt, din când în când, cu capul foarte în nori şi uită să-şi achite datoriile. Cel puţin asta preferăm să credem şi să nu vorbim direct de rea credinţă.

Ţara noastră trebuie să achite "minim 60 de milioane de euro" din datoria pe care o are la Agenţia Spaţială Europeană, Anunţul a fost făcut de ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Sebastian Burduja: "România are o situaţie dificilă, pentru că în perioada 2017 - 2019 nu şi-a achitat cotizaţia la Agenţia Spaţială Europeană, devenind singura ţară care, din păcate, nu a făcut asta. Ulterior, din 2019 încolo, noi am început să plătim (...) din aceste sume restante care în acest moment ajung la aproape 100 de milioane de euro, deci o sumă substanţială şi, în contextul actual economic, căutăm să găsim o cale de mijloc în care să plătim cât mai mult din această sumă, fără să periclităm echilibrul fiscal bugetar al ţării". Declaraţia a fost făcută în cadrul conferinţei "Space and Security for Eastern Europe - Romania, 10 years in the European Space Agency", organizată de Agenţia Spaţială Română.

Ministrul a adăugat că această cotizaţie reprezintă de fapt o investiţie extrem de rentabilă pentru România: "Noi trebuie să plătim această datorie în cât mai scurt timp, astfel încât să redevenim membri cu drepturi depline ai European Space Agency (ESA). Noi trebuie să dăm până în luna octombrie minim 60 - 60 şi ceva de milioane de euro. Este o sumă importantă, pentru a putea să reglăm lucrurile cu Agenţia Spaţială Europeană".

Burduja a mărturisit că găseşte decizia de a nu mai plăti cotizaţia României la ESA "inexplicabilă". În acest context, ministrul a menţionat că dreptul de vot al României la ESA este suspendat, ţara noastră fiind singura în această situaţie. Totuşi, în această perioadă, experţii români au acces la programele ESA.

Jenantă situaţie!

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Prezidentul ESA s-a intalnit cu Johannis acum cred trei ani. Prim ministru era maretul clocotitor Orban, iar la educatie celebra Ppsigals. S-a rezolvat cu dddaaa, da da, platim. Dar la Sfantul Asteapta. Sper ca don Burduja asta sa fie corect. Pentru ca prima actiune a fostului sau sef, Orban, a fost sa plateasca aproape jumatate de miliard de euro fratilor chimici Micula. Si ilegal si imoral.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb