Autorităţile au trimis 28.000 RON localnicilor din Ciamurlia de Jos

Isabelle Stan
Ziarul BURSA #Politică / 13 octombrie 2005

Rezultatul cu privire la existenţa virusului aviar în ţara noastră nu este finalizat

Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a dispus despăgubirea de urgenţă a localnicilor din Ceamurlia de Jos, ale căror păsări au fost ucise şi incinerate în totalitate, fiind trimise în cursul zilei de ieri 28.000 RON. "Primele plăţi către cei ale căror animale au fost ucise au început să fie efectuate încă de ieri", a declarat Gheorghe Flutur, ieri, cu ocazia unei conferinţe de presă.

În ceea ce priveşte rezultatele analizelor cu privire la existenţa virusului gripei aviare în ţara noastră, acestea nu au fost încă finalizate. În opinia specialiştilor, virusul este de slabă patogenitate, lucru îmbucurător dat fiind faptul că "cu cît întîrzie izolarea virusului cu atît este mai slab patogen, şi se reduce riscul existenţei gripei", a accentuat domnul Flutur.

În urma recensămîntului realizat de Direcţia Sanitar - Veterinară Tulcea, s-au identificat 45.135 de capete, dintre care 31.500 găini, 4.500 gîşte, 2.850 curci, 5.550 raţe şi 735 bibilici.

Valoarea despăgubirii se ridică la 8 RON/ kilogram de găină sau bibilică în viu, 9 RON/ kilogram de raţă sau gîscă în viu, 10 RON/ kilogram de curcă în viu. Astfel, pentru o găină se vor plăti în medie între 16 şi 20 RON, pentru o raţă între 18 şi 27 RON, pentru o gîscă între 36 şi 45 RON, iar pentru o curcă între 40 şi 50 RON.

Sumele vor fi plătite imediat după întocmirea dosarelor de către primăria din comună. Pe măsură ce acţiunea de ucidere şi incinerare a păsărilor va continua, se va desfăşura şi acţiunea de despăgubire a locuitorilor din Ceamurlia de Jos, a precizat Gheorghe Flutur. Ministerul Agriculturii este în măsură să facă plăţi zilnice către deţinătorii de păsări ucise din Ceamurlia de Jos, Tulcea.

Totodată Ministerul Agriculturii a solicitat Administraţiei Rezervelor de Stat să pună la dispoziţia Ministerului Administraţiei şi Internelor alimente care să fie distribuite locuitorilor din Ceamurlia de Jos, Tulcea. "Cei care pierd o sursă de hrană prin uciderea păsărilor domestice din comună urmează să primească ajutoare alimentare", a spus Gheorghe Flutur. Ieri, au sosit în comună cîte 5,2 tone din următoarele produse: ulei, orez, zahăr, pateu, paste făinoase, conserve de carne. De asemenea, urmează să sosească alte 131 tone de făină de grîu şi 131 de tone de făină de porumb. Autorităţile judeţului Tulcea au pus la dispoziţia localnicilor cantităţi de apă minerală. Distribuţia ajutoarelor se face pe bază de listă la primărie, cu prioritate către locuitorii ale căror păsări au fost deja ucise.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb