Avans de 132 milioane de euro pentru execuţia Autostrăzii Transilvania în 2008

R.P.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 28 ianuarie 2008

Compania "Bechtel" SUA, care construieşte Autostrada Transilvania (Braşov - Borş), va primi circa 132 milioane de euro, reprezentând avansul de 30% din valoarea totală a lucrărilor pe care le vor efectua în acest an. Aceasta a fost estimată la circa 468 milioane euro, a precizat Dorin Debucean, director general adjunct în cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Româ­nia (CNADNR). "Conform contractului, poate primi o treime din valoarea anuală a lucrărilor la începutul anului, în baza unei analize a constructorului. Avansul pe care compania îl va primi din ianuarie este de circa 132 milioane euro", a mai spus domnia sa.

Potrivit Rompres, sumele vor fi utilizate pentru actualele tronsoane pe care se lucrea­ză, cât şi pentru pregătirea lucrărilor la alte două tronsoa­ne la care vor începe execuţia în acest an. Ministerul Transporturilor va aloca circa 520 milioane de euro, în 2008, pentru lucrări şi alte cheltuieli la Autostrada Transilvania. "Bechtel" va primi circa 500 milioane de euro, restul sumei urmând să fie utilizată pentru exproprieri şi utilităţi.

În 2007, compania americană a primit 185 milioane de euro de la Ministerul Trans­porturilor. Suma se va majora în acest an deoarece lucrările la cele două tronsoane aflate în execuţie, Câmpia Turzii - Gilău ( 52 km) şi Suplacu de Barcău - Borş ( 64 km), sunt avansate.

Contractul prevede ca aces­te tronsoane să fie finalizate în 2009, urmate de porţiunea Cluj - Suplacu de Barcău, care trebuie finalizată în 2010, pentru a se face legătura cu frontiera româ­no-ungară. Sumele alocate în 2008 vor fi utilizate pentru demararea lucrărilor pe alte două tronsoane până la sfârşitul anului, tronsonul Cluj - Mihăileşti şi tronsonul Mihăileşti - Suplacu de Barcău.

Costurile de construcţie pentru Autostrada Transilvania s-ar putea dubla, de la 2,2 miliarde euro la peste patru miliarde euro, deoarece preţul materialelor de construcţii a crescut considerabil. Autostrada va avea 415 km, din care peste 55 km de poduri şi viaducte, 94 de pasarele, 58 de pasaje peste autostradă şi 16 noduri rutiere, termenul de punere în funcţiune fiind anul 2013.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb