Avem sau nu nevoie de Agenţia Naţională de Integritate?

Andreea Ştefan
Ziarul BURSA #Politică / 30 august 2006

Controlul averilor, cercetarea conflictelor de interese şi constatarea incompatibilităţilor în exercitarea funcţiei, precum şi Proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate au fost principalele subiecte discutate la simpozionul cu tema "Agenţia Naţională de Integritate". Coordonat de preşedintele OADO, Florentin Scaleţchi, simpozionul a avut loc în condiţiile apropierii datei de prezentare a raportului de ţară de către Comisia Europeană.

Deşi iniţial îşi anunţaseră prezenţa preşedintele Băses-cu, premierul Tăriceanu, ministrul Justiţiei, Monica Macovei, dezbaterea s-a purtat doar cu câţiva parlamentari care şi-au întrerupt vacanţa pentru a participa la acest simpozion. Părerea majorităţii privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Integritate a fost că aceasta vine prea târziu şi există destul de multe instituţii ale statului cu rol în combaterea corupţiei, pentru a mai fi înfiinţată încă una.

Secretarul general adjunct al Partidului Conservator, Codrin Ştefănescu, spune că Agenţia Naţională de Integritate (ANI) vine să arunce praf în ochii opiniei publice care şi-a pierdut încrederea în clasa politică. Ştefănescu consideră că Agenţia nu va fi altceva decât o instanţă politică care va rezolva sarcinile după anumite comenzi, venite tot din sfera politicului.

O părere asemănătoare a expus şi deputatul Nicolae Păun. Acesta afirmă că înfiinţarea ANI cade ca un trăznet asupra instituţiilor statului şi este ca şi cum am recunoaşte existenţa corupţiei la nivelul statului: "Agenţia nu îşi are rostul. Exis-tă instituţii ale statului care şi-au făcut mai mult sau mai puţin treaba, dar ele există", a precizat deputatul Nicolae Păun.

Proiectul privind Agenţia Naţională de Integritate a atras critici şi în ceea ce priveşte textul şi prevederile legii. Magistratul Mihai Eftimescu consideră că procedura referitoare la verificarea averilor are un caracter judiciar iar în articolele legii există multe elemente de neclaritate. "Prevederile legii sunt o dovadă de amatorism juridic", a afirmat Eftimescu.

Legea privind Agenţia Naţională de Integritate va intra în dezbaterea Parlamentului în această sesiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb