Averea deputatului Rizea "dă cu virgulă" pentru ANI

D.N.
Ziarul BURSA #Politică / 30 iunie 2011

Cristian Rizea: "Eu am toate documentele în regulă, abia aştept să merg în instanţă să-mi dovedesc nevinovăţia, să văd ce mai face ANI atunci".

Cristian Rizea: "Eu am toate documentele în regulă, abia aştept să merg în instanţă să-mi dovedesc nevinovăţia, să văd ce mai face ANI atunci".

Inspectorii de integritate au solicitat Comisiei de Cercetare de pe lângă Curtea de Apel Constanţa să verifice veniturile realizate de deputatul PSD Cristian Rizea în timpul mandatului de parlamentar. De asemenea, au fost sesizate Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, pentru a face cercetări cu privire la tranzacţiile bancare suspecte, rezultate în urma activităţii de evaluare a averii deputatului, dar şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală pentru a verifica tranzacţiile comerciale suspecte şi posibila încălcare a obligaţiilor fiscale prevăzute de Legea 571/2003 privind Codul Fiscal. Rizea nu este primul demnitar care are probleme cu justificarea veniturilor.

În cazul său, Agenţia Naţională de Integritate a constatat că apare o diferenţă, greu de ignorat, în cuantum de 1.264.024,83 lei (aproximativ 300.250,56 euro), între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada 19 decembrie 2008 - 31 decembrie 2010. Tot-odată, inspectorii de integritate au mai constatat existenţa unor tranzacţii bancare sus-pecte, în valoare de 3.033.765,7 lei (aproximativ 719.583,73 euro) şi 199.600 de euro, dar şi existenţa unor tranzacţii comerciale care ridică semne de întrebare şi elemente privind posibila încălcare a obligaţiilor fiscale prevăzute de Legea 571/2003 privind Codul Fiscal. Cristian Rizea a fost informat cu privire declanşarea activităţii de evaluare, precum şi cu privire la drepturile sale şi la faptul că au fost identificate diferenţe semnificative între averea dobândită şi veniturile realizate. Deputatul consideră că şi acesta este un dosar politic: "Nu m-au chemat niciodată cei de la ANI şi este o mizerie, o făcătură. Eu am toate documentele în regulă, abia aştept să merg în instanţă să-mi dovedesc nevinovăţia, să văd ce mai face ANI atunci. Totul e o comandă politică doar pentru denigrarea imaginii celor care au fost cei mai acizi critici până în acest moment ca parlamentari din opoziţie la adresa actualului regim. Se încearcă şi cu colegii mei mai tineri pentru că e un grup asupra căruia încearcă să se arunce o pată de imagine". În comunicatul ANI se precizează, printre altele, că veniturile totale obţinute din înstrăinarea proprietăţii, salarii şi cedarea folosinţei bunurilor de către Cristian Rizea, împreună cu soţia sa, Josette Ane-Marie, în perioada 19 decembrie 2008 - 31 decembrie 2010, au fost de 327.911 lei, iar averea deţinută, şi pentru care au fost identificate părţi de natură nejus-tificată, de cei doi conform datelor înscrise în evidenţele fiscale, este de 1.591.935,83 lei, potrivit ANI. În ceea ce priveşte tranzacţiile bancare, cei doi soţi deţin cinci conturi bancare (două în lei şi trei în euro) deschise la Unicredit Ţiriac Bank. Prin intermediul unuia dintre conturile în lei, la data deschiderii aces-tuia, au fost efectuate plăţi către titularii de cont, în cuantum total de 3.033.765,7 lei şi 199.600 euro. Sumele au fost extrase integral în aceeaşi zi de către deputatul Rizea. ANI a mai constatat că în martie 2006, Josette Ane-Marie Rizea a transferat dreptul de proprietate asupra a două apartamente situate în Bucureşti către Jana Sterian, contra sumelor de 210.000 lei şi, respectiv, 186.447,80 euro. Soţii Rizea au obţinut în 2008 venituri în cuantum total de 15.567 lei şi au efectuat cheltuieli care depăşesc veniturile realizate, în valoare de 205.056,7 lei".

Cristian Rizea este învinuit de DNA într-un dosar în care este cercetat pentru deturnare de fonduri europene nerambursabile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb