Aversa Manufacturing a câştigat procesul cu AAAS

A.A.
Ziarul BURSA #Companii / 24 aprilie 2014

Aversa Manufacturing a câştigat procesul cu AAAS

Aversa Manufacturing a câştigat procesul intentat în septembrie anul trecut de către AAAS - Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, potrivit unui comunicat transmis de companie.

AAAS a contestat licitaţia care a dus la privatizarea platformei industriale, în toamna anului trecut, adresându-se instanţei împotriva adjudecatarilor licitaţiei pentru fabrica de pompe "Aversa" - Blue Diamond Estate SRL (actualmente Aversa Manufacturing.

Tribunalul Bucureşti a respins contestaţia AAAS şi a decis continuarea activităţii Aversa Manufacturing, precizând faptul că fabrica a respectat toate cerinţele menţionate în caietul de sarcini al licitaţiei din septembrie 2013, potrivit reprezentanţilor companiei.

Pe timpul procesului, reprezentanţii "Aversa Manufacturing" au susţinut că au fost supuşi unor încercări de intimidare ale AAAS şi ale autorităţilor statului.

Potrivit acestora, AAAS, instituţie condusă atunci de Popa Stan, a impus companiei acceptarea unui partener recomandat de această autoritate, iar refuzarea solicitării de către Aversa Manufacturing a dus la continuarea procesului în instanţă.

În schimb, Gheorghe Matei, numit de AAAS administrator special la "Aversa", pe 29 ianuarie, a întocmit un raport, în care susţine că noii proprietari ar întocmi raportări false pentru a arăta că respectă condiţiile licitaţiei şi că tolerează furturi masive din fabrică. Acuzaţiile au fost respinse de cei de la "Aversa Manufacturing".

După câştigarea procesului, Michael Topolinski, preşedintele Aversa Manufacturing, a declarat: "Compania se poate concentra acum pe dezvoltarea fabricii şi pe investiţii viitoare, inclusiv alocarea a 15 milioane euro pentru dezvoltarea unei noi fabrici în Bucureşti, care va avea 1.250 de locuri de muncă până în 2017. Compania va creşte nivelul forţei de muncă cu 40% în acest an pentru a onora cu succes toate comenzile".

Potrivit reprezentanţilor companiei, valoarea comenzilor fabricii Aversa a depăşit 35 de milioane lei, în doar şase luni de funcţionare, comparativ cu doar 900.000 lei, valoare declarată în perioada de insolvenţă a companiei.

De asemenea, aceasta deţine toate autorizaţiile şi aprobările necesare pentru buna funcţionare a fabricii şi satisfacerea aşteptărilor clienţilor, printre care se numără şi Centrala Nucleară de la Cernavodă, alături de multe alte companii de stat.

"Centrala Nucleară de la Cernavodă are de acum un furnizor de pompe de încredere ce asigură funcţionarea tuturor instalaţiilor nucleare. În decursul acestei săptămâni, Aversa Manufacturing a livrat clientului o pompă de mari dimensiuni în valoare de peste 950 000 RON", a declarat Mihai Dumitru, directorul general al Aversa Manufacturing.

Aversa SA a fost în insolvenţă timp de 7 ani după care a fost privatizată în septembrie 2013.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb