Pieţele bursiere traversează o perioadă agitată, care este pe cale să se accentueze, spune Morgan Stanley, conform CNN.
Mike Wilson, strateg de acţiuni la grupul financiar american a scris, într-o notă adresată clienţilor: "Investitorii au foarte puţine locuri unde să se ascundă în acest moment, în condiţiile în care până şi acţiunile defensive cedează presiunii, în ultimele zile".
Wilson spune că piaţa este foarte selectivă în clipa de faţă, astfel încât nu este clar care va fi următoarea rotaţie investiţională. "Din experienţa noastră, apariţia unui astfel de fenomen înseamnă de obicei că indicele general este pe cale să scadă puternic, cu aproape toate acţiunile depreciindu-se la unison".
Conform Morgan Stanley, contextul sugerează că indicele S&P 500 va intra într-o piaţă "bear", ceea ce înseamnă o scădere de peste 20% faţă de maximele anterioare. De altfel, vânzările recente pot susţine ideea că pieţele se îndreaptă către "o fază mai amplă a vânzărilor", spune banca, potrivit CNN.
Săptămâna trecută acţiunile americane au avut scăderi consistente, inclusiv o cădere de aproape 1.000 de puncte pentru Dow Jones, vineri, din cauza temerilor privind măsurile agresive pe care Rezerva Federală le va lua pentru a lupta cu inflaţia foarte ridicată. Luni, indicii au avut creşteri uşoare, dar tot se găsesc semnificativ sub maximele din ianuarie, S&P 500 fiind la circa 10% sub recordul istoric din debutul anului. Declinul vine după ce, indicele s-a situat pe o traiectorie ascendentă viguroasă din primăvara anului 2020, imprimată în primul rând de măsurile fiscale şi monetare ale autorităţilor din Statele Unite, implementate pentru susţinerea economiei sever afectată de pandemia Covid-19.
Morgan Stanley spune că investitorii sunt de acord cu naraţiunea Fed-ului cu privire la supraîncălzirea economiei şi descrie acţiunea băncii centrale drept "o înăsprire rapidă a politicii monetare în faţa unei încetiniri (n.r. economice)", conform CNN.
Dar alţii sunt mai optimişti cu privire la riscurile pe care inflaţia le prezintă pentru bursă şi economie, scrie trustul american.
Mark Haefele, director de investiţii la UBS Global Wealth Management, a scris luni într-o notă adresată clienţilor: "Inflaţia ar trebui să scadă de la nivelurile actuale şi nu ne aşteptăm ca ridicarea dobânzilor să ducă la o recesiune".
Şi alţi economişti speră că inflaţia se află în apropierea sau chiar a atins un vârf, opinie pe care o împărtăşeşte şi Morgan Stanley, dar banca nu vede acest lucru ca ceva pozitiv. Conform grupului financiar, scăderea inflaţiei va fi însoţită de o creştere mai lentă a PIB-ului, a vânzărilor şi câştigurilor companiilor - toate negative pentru acţiuni.
"În timp ce alţii folosec asta (n.r. scăderea inflaţiei) drept un argument bullish (n.r. optimist/de creştere), noi am vrea să trimitem un avertisment clar - atenţie la ceea ce vă doriţi", spun cei de la Morgan Stanley, citaţi de CNN.
1. fără titlu
(mesaj trimis de Dinu în data de 27.04.2022, 00:24)
trebuia eu sa las frustrarile cu emitentii de pe AeRo si unii de la BVB,, si sa accept ca nu am procedat bine,si vindeam tot OMV,acceptam atunci o marcare de pierdere,dar nu se mai adancea ca acum,si stateam o perioada departe de extern pe instabilitatea asta,si trebuia sa-mi vad interesul......cumparam FRB acum 2-3 zile in loc sa critic pe altii care marcau profit asa cum trebuia sa cumpar BRK cand era la 0.1000 si a tot crescut dupe aceea.....asa ca acum trebuie schimbata strategia,si in loc sa fiu dezamagit de lichiditate de cateva sute mii lei pe un emitent,ar trebuii sa actionez in loc sa tot monitorizez ca,anii trec si raman cu monitorizarea,si altii cu banii
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Ionu în data de 27.04.2022, 09:43)
Mai bine te-ai duce la scoala sa mai repeti cate ceva (tot) la gramatica.
2. New paradigm
(mesaj trimis de anonim în data de 27.04.2022, 09:45)
Nu Fed sperie investitorii, ci lockdown-ul din China. Nimic nu e mai rău decât întreruperea circuitelor economice deoarece pun presiune pe prețuri. În ceea ce privește inflația, probabil va face vârf în vara odată cu distrugerea cererii. Oamenii vor descoperi ca se poate trai și fără mașină (în București 3/4 mașini transporta doar...șoferul), fără fructe exotice, fără atâtea nimicuri neesențiale din import.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 27.04.2022, 20:32)
" În ceea ce privește inflația, probabil va face vârf în vara odată cu distrugerea cererii. "
varful inflatiei eu il vad undeva prin vara spre toamna 2024 (pentru primul val masiv de inflatie)
al doilea val masiv de inflatie va decurge intre 2026 si 2032
deci... mai e mult pana departe.
sfat: urmareste si captureaza active purtatoare si producatoare (pasiv/activ) de valoare.
banii in depozite... nu mai renteaza!
3. fără titlu
(mesaj trimis de Ban.Cher.Vali în data de 27.04.2022, 20:29)
e deja intr-o piata bear din Dec 2021 ... daca Morgan Stanley dau pe goarna in public asta inseamna ca vom intra in valul 3 descendent (sub teoria elliott a valurilor) - e valul in care toata multimea de oameni constientizeaza miscarea.
succes!
eu tot am zis acste lucruri, fiind luat la misto de toti retardatii ... e diferenta dintre smart money si stupid money ... da unuia informatia efectiva mura-n gura si daca nu o sa fii ignorat, o sa fii injurat. Prea putini au apreciat la momentul respectiv informatia livrata de mine.... Whatever.
Uite ca o zice si morgan stanley... o sa fie si ei luati la misto de retardati si troli frustrati ca nu au reusit nimic in viata si o ard aiurea ca viermii ?
probabil.... retardatul e retardat indiferent de conditii.
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de Om în data de 28.04.2022, 10:07)
Pari a fi un caz patologic, draga mini- Rubini. Eu te invat sa faci gologani si tu: batman, batman...