Aviva plc anunţă vânzarea operaţiunilor din Cehia, Ungaria şi România

F. A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 30 ianuarie 2012

Aviva plc anunţă vânzarea operaţiunilor din Cehia, Ungaria şi România

Aviva plc a anunţat astăzi vânzarea operaţiunilor sale din Europa Centrală şi de Est: Aviva Cehia, Aviva Ungaria şi Aviva România (Aviva Asigurări de Viaţă şi Aviva Pensii Private - Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private SP) către MetLife Inc, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.

Această decizie este în conformitate cu strategia anunţată de Aviva plc în noiembrie 2010, de a se concentra pe acele pieţe de mari dimensiuni.

Tranzacţia urmează să fie supusă procesului de autorizare de către autorităţile competente din fiecare ţară şi se aşteaptă să fie finalizată până la finalul anului 2012. Capitalurile proprii ale celor trei operaţiuni la data de 30 iunie 2011 aveau o valoare de aproximativ 57 milioane de euro.

Andrew Moss, Group Chief Executive al Aviva plc a declarat: "Suntem mulţumiţi că am convenit vânzarea operaţiunilor noastre din Cehia, Ungaria şi România către MetLife. Este încă un pas către angajamentul nostru de a ne concentra pe pieţele prioritare. "

Deşi operaţiunile Aviva din Cehia, Ungaria şi România nu fac parte din priorităţile strategice, acestea sunt businessuri solide şi bine gestionate, cu angajaţi capabili şi reţele de distribuţie ce susţin baze de clienţi solide. Aceste operaţiuni se vor integra perfect în strategia MetLife şi împreună vor ţinti vârful ierarhiei, în fiecare dintre cele trei pieţe.

"MetLife intenţionează să investească pentru a creşte în pieţe cu potenţial ridicat", a declarat Michel Khalaf, Preşedintele MetLife pentru Regiunea Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA), adăugând: "Iar această tranzacţie creează o oportunitate excelentă de a oferi unui număr mai mare de clienţi produse şi servicii mai diversificate, precum şi de a creşte beneficiile din economii de scală pentru operaţiunile locale, deja existente".

"Acesta reprezintă încă un pas în realizarea viziunii MetLife de a fi liderul global în asigurări de viaţă, de accidente şi sănătate, precum şi în planuri de pensii şi beneficii pentru angajaţi, ilustrând consecvenţa cu care acţionăm în vederea atingerii acestui obiectiv şi capacitatea noastră de a aduce o infuzie de capital în aceste pieţe aflate în dezvoltare", a mai precizat Khalaf.

Această tranzacţie va completa capacitatea MetLife cu o reţea de distribuţie vastă şi diversificată, va extinde paleta de produse şi va consolida şi mai mult poziţia companiei pe aceste pieţe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb