"Aviva" se listează la New York

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 9 octombrie 2009

Valoarea de piaţă a companiei de asigurări "Aviva" este de 12,3 miliarde lire sterline, conform preţului acţiunilor la data de 7 octombrie.

Valoarea de piaţă a companiei de asigurări "Aviva" este de 12,3 miliarde lire sterline, conform preţului acţiunilor la data de 7 octombrie.

În prezent, acţiunile "Aviva" sunt prezente doar pe piaţa din Londra, după ce societatea a anulat listarea la Dublin şi Paris

"Aviva" Plc, al doilea asigurator britanic (după valoarea de piaţă), se va lista, până la sfârşitul lunii curente, la Bursa din New York, obţinând în acest sens toate aprobările necesare. "Aviva" anunţă că tranzacţionarea acţiunilor sale va începe la data de 20 octombrie 2009, conform declaraţiei lansate ieri, de compania britanică.

Grupul va continua să fie listat la Bursa din Londra (London Stock Exchange) şi nu va emite acţiuni noi pentru listarea la New York.

Andrew Moss, directorul general al "Aviva", afirmă:

"Statele Unite reprezintă o piaţă strategică importantă pentru . Este cea mai mare piaţă de economii din lume şi reprezintă o oportunitate de creştere semnificativă pentru noi, pe termen lung. Listarea în acest moment este un pas natural pentru , deoarece peste 20% din acţionarii noştri sunt în SUA şi ne aşteptăm ca acest număr să crească".

"Aviva" a intrat pe piaţa americană în 2006, prin preluarea asiguratorului de viaţă "AmerUs".

În acelaşi an, "Aviva" a anulat lis­tarea pe piaţa din Dublin, iar în 2007 - pe cea din Paris. În prezent, acţiunile companiei de asigurări sunt listate doar la Londra.

Săptămâna aceasta, compania britanică a anunţat că vrea să vândă, în luna noiembrie, printr-o ofertă publică iniţială, o parte din participaţia de 92% deţinută la asiguratorul olandez "Delta Lloyd Group", ca să-şi majoreze capitalul.

"Aviva" este cel mai vechi grup de asigurări din lume, datând din 1696. În prezent, grupul numără 57.000 de angajaţi şi 45 de milioane de clienţi în 27 de ţări. "Aviva" este lider în asigurări de viaţă şi pensii în Europa.

În primul semestru din acest an, "Aviva" a revenit la profit, datorită creşterii vânzărilor de poliţe de viaţă. Profitul net al companiei a fost de 675 milioane de lire sterline (1,1 miliarde de dolari), comparativ cu pierderile de 97 de milioane de lire consemnate în perioada similară din 2008. Profitul operaţional al asiguratorului a crescut la 1,69 miliarde de lire, peste aşteptările analiştilor: 1,23 miliarde de lire

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb