Avocat, cercetat de DNA sub control judiciar

Laura Boico
Anticorupţie / 6 iulie 2016

Avocatul din cadrul Baroului Bucureşti, Ion Predonu a fost pus sub controlul judiciar de către procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă după ce a fost prins în flagrant, potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) remis redacţiei.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 05.07.2016, a inculpatului PREDONU ION, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, cu privire la săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă".

Procurorii susţin că pe 1 iulie Ion Predonu, în calitate de avocat în cadrul Baroului Bucureşti, a pretins de la două persoane (denunţători în cauză) suma de 1.000 euro, în schimbul influenţei pe care a lăsat să se creadă că o are asupra administratorului şi preşedintelui unei asociaţii de proprietari.

"În schimbul banilor respectivi, inculpatul a promis că îi va determina pe aceştia să elibereze o adeverinţă care să ateste împrejurarea că unul dintre denunţători nu înregistrează debite către asociaţia respectivă de proprietari. Acţiunile de pretindere au fost reluate de inculpatul Predonu Ion la data de 05 iulie 2016, când a primit de la unul dintre denunţători suma de 1.000 euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante", se arată în sursa citată.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Predonu Ion trebuie să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor judiciare, să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme, se menţionează în comunicat.

Inculpatului i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Inculpatului Predonu Ion i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb