AVOCATUL BURADA, DUPĂ CE A OBŢINUT ÎN PREMIERĂ ÎMPĂRŢIREA EGALĂ A POVERII ÎNTRE DEBITOR ŞI BANCĂ: "Procesele pe împărţirea echitabilă a riscului valutar au mai multe şanse în instanţă"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 24 mai 2016

Procesele din justiţie în care clienţii solicită împărţirea în mod egal a riscului valutar între bancă şi debitor au mai multe şanse de câştig, consideră avocatul Alexandra Burada, care tocmai a câştigat în premieră un astfel de proces.

Domnia sa a reprezentat-o în acest dosar pe Andreea Cristoforidis, unul dintre administratorii Grupului Clienţilor cu Credite în franci elveţieni (CHF), îndreptându-se împotriva Băncii Româneşti.

Alexandra Burada ne-a declarat: "Este prima acţiune în care se cere şi se câştigă împărţirea poverii riscului valutar în mod egal între debitor şi creditor. În opinia mea, astfel de solicitări ar avea mult mai repede câştig de cauză din partea instanţelor. Argumentul pe care l-am folosit este cel utilizat de justiţie când respinge procesele în care se cere îngheţare de curs, menţionând că o îngheţare a cursului la valoarea istorică ar dezechilibra contractul în sens contrar.

Noi am cerut împărţirea riscului valutar pentru trecut, fiecare dintre cele două părţi suportând 50% din suma cu care s-a apreciat francul de la valoarea pe care acesta o avea la data încheierii contractului, dar şi pentru viitor, indiferent dacă moneda elveţiană se apreciază sau se depreciază.

Capetele de cerere sunt mai multe - am pornit de la stabilizarea cursului la valoarea istorică şi am mai solicitat împărţirea poverii şi plata ratelor în lei, fără ca împrumutul să fie convertit.

Acest tip de acţiuni ar putea constitui, în mod categoric, un precedent pentru acţiuni similare viitoare, decizia instanţei fiind de o importanţă majoră".

Alexandra Burada ne-a spus că, în această săptămână, va prelua alte cazuri de acest tip, circa cinci persoane împrumutate la bănci diferite fiind interesate în acest sens.

Andreea Cristoforidis estimează că până la sfârşitul anului în curs ar putea exista o decizie definitivă în cazul său împotriva Băncii Româneşti: "Încă de la început mi-am dorit ca relaţia cu banca să fie un parteneriat corect, lucru de care nu am avut parte niciodată, fiind chiar discriminată faţă de alţi clienţi. Încă din 2011 am cerut împărţirea riscului valutar în mod egal, dar nu am obţinut acest lucru. Aşteptăm motivarea, după care banca mai mult ca sigur va face Apel şi sperăm să avem şi o decizie finală până la sfârşitul anului".

Conform datelor de pe site-ul Tribunalului Ilfov, instanţa "admite în parte cererea de chemare în judecată" şi decide: "Constată caracterul abuziv al clauzei prevăzute la art. 8 pct. 1 din contractul de credit bancar ipotecar (...), precum şi al clauzei prevăzute la art.I pct.1 lit.t din actul adiţional la contract şi declară nulitatea absolută a acestor clauze. Stabilizează (îngheaţă) cursul de schimb CHF-LEU la momentul semnării contractului, pentru toată perioada de derulare a contractului, plata ratelor lunare urmând a se face în moneda LEU, cu suportarea riscului valutar în cote egale între reclamantă şi pârâtă. Obligă pârâta la restituirea către reclamantă a 50% din sumele încasate cu titlu de diferenţă între cursul valutar de la data fiecărei plăţi şi cursul valutar de la data încheierii contractului. Constată caracterul abuziv al clauzei prevăzute la art. 5 pct.1 lit.a din contract şi declară nulitatea absolută a acesteia. Obligă pârâta să plătească reclamantei suma de 2.384,56 CHF, echivalent în lei la data plăţii efective. Obligă pârâta la modificarea graficului de rambursare. Respinge în rest cererea de chemare în judecată ca neîntemeiată. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Ilfov".

Reprezentanţii băncii nu au răspuns, până la închiderea ediţiei, la întrebările ziarului BURSA pe acest subiect.

Opinia Cititorului ( 69 )

  1. Alooo, don'soara Olescu, va propun sa cititi mai cu atentie cum stau lucrurile in realitate, nu doar sa dati copy-paste la textele trimise de Voevozeanu si Teodorescu.

    Doamna cu pricina nu a obtinut nimic. Mai sunt cai de atac, "iete" ce zice legiuitoru':

    "Cu apel in termen de 30 de zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul ****. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 19.05.2016". Hai sa vorbim dupa apel, ce zici? Sa vedem cum vor sta lucrurile cu acest contract de credit pentru o VILA, ca si asta e important de stiut. Pana atunci, vorbe! Tovarasa din proces a mai pierdut unul in care avea niste pretentii tot la apel, acum vreo 3 ani, asa ca s-o lasam moarta pana cand se epuizeaza toate caile de atac.  

    1. Bravo pt comentariu

      O intrebare pentru don'soara Olescu: cum se face ca toti cei implicati in promovarea legii au proprietati in aceeasi zona? Voluntari. Deputatul ZamFUR, 40.000 mp, fosta bancherita luptatoare, ditamai vila, "Marele Alb" sef peste AURSF alte zeci de mii de mp de teren. Poate folositi dvs. talentul de jurnalist si faceti o investigatie intransigenta si lamuriti misterul.

      Ce frash esti!

      De ce nu doresti sa discutam despre fiecare cale de atac la timp ?

      Decizia definitiva si irevocabila o constatam mai incolo. 

      Stimate cititor,

      In primul rand va rog sa va exprimati politicos, pentru ca, altfel, va pierdeti credibilitatea si nu dati dovada de buna credinta! 

      In al doilea rand, nu eu sunt cea care nu citeste cu atentie, ci se pare ca dumneavoastra. 

      In text apare in clar, fiind citate informatiile de pe site-ul instantei: "Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Ilfov". 

      De asemenea, clientul spune, tot in text: "Aşteptăm motivarea, după care banca mai mult ca sigur va face Apel şi sperăm să avem şi o decizie finală până la sfârşitul anului".

      Multumesc! 

      Emilia, profesionalismul si curajul tau, precum si cel al sefilor de redactie nu poate fi tagaduit. Ati demonstrat o verticalitate mai rar intalnita in presa din zilele noastre, precum si o o rezistenta la santajul financiar (si nu numai) prestat de banci.

      Nu va lasati nici distrasi din drumul vostru de lasi care se ascund in spatele anonimitatii si, suprinzator, care functioneaza dupa ore de program. De parca ar fi la job ;) 

      Domnisoara Olescu, stiti bine ce am vrut sa spun, degeaba incercati sa rastalmaciti cuvinte. Tonul si titlul articolului sunt ceva de genul "a obtinut in premiera impartirea egala a poverii". In realitate nu a obtinut nimic, pana la epuizarea cailor de atac ceea ce prezentati dvs. in articol este egal cu zero!

      Nu ma intelegeti gresit, am un mare respect pentru dvs., de aceea si astept ancheta in legatura cu ceea ce am scris la comentariul 1.2. Numai bine. 

      vrei sa vorbim despre "un mare barbat" care se ascunde in spatele unor conturi false de gen: Dan Dacul, Client Bancar sau Nicu Nichifor, de pe care profereaza numai amenintari si jigniri si pe care voi l-ati ridicat la rang de erou si sef? ;)

      Bine spus

      Citind mesajele voastre pline de venin si ura,in care va dati aere de superioritate intelectuala nu gasesc decat un raspuns la intrebarea- cum a fost posibila aparitia nazismului?Au existat niste fiinte ca voi.

      Comunismul a aparut din cauza unora ca cei din clubul chf.

      Parca nu doreai comunism.La analiza dosarelor nu-i intrebati pe clienti cat de capitalisti vor sa devina.Acum ii invidiezi?

      :))) Se vede ca au plecat din grup finantatorii babani ca Voevozeanu, Teodorescu, Theodor Zamfir sau Josan, acum sunt mai putini bani si mai putini postaci, script-uri mai slabe. Spagara de la RAR, fonful din Berceni nu prea mai au armate de postaci, asa cum era altadata, au ramas numai harburi ca voi care lucreaza si pe cateva gioarse vechi primite donatie de la biserica adventista unde e pastor Dan. :)))))))

      In capitalism se plateste impozite pe orice castig-erga omnes, bai sustinatorilor de legi erga omnes

      Sa ne detaliezi ce impozit au platit bancile cand au externalizat neperformantele.

      LDP e in vigoare, n-aveti decat sa va rostogoliti in chinuri. :)))))))))))

      Studiaza istoria recenta a ING.

      ofticatule

    Bai, nu-i mai satura Dumnezeu pe astia de case, terenuri, bani, scutiri, dobanzi mici? Vila Cristoforidis,,, luata cu bani primiti de la banca RBS de catre o banchereasa cu guler alb. Ma gandesc sa fac un tur turistic al vilelor luate cu CHF sa castig si eu niste banisori. Cristo, Voe, poate chiar si Hada..

    "Impartirea "echitabila" a riscului valutar" are sens doar daca si gusata de Fanar o sa plateasca bancii parte din eventuala intarire a CHF si din posibila crestere a valorii VILEI. Sper ca tot Burada o sa pledeze in procesul impotriva grecoaicei HRAPARETE ca pare ca stie ce si cum cu riscurile. 

    Atentie la Crystian Dac CA A INTRAT IN DEPRESIE SI II VA impinge pe altii la gesturi disperate ca sa oripileze opinia publica. Pana acum doar ii incuraja sa faca circ si sa planga dar cred ca trece la indemnuri voalate la sinucidere. Nu va lasati manipulati! Cei necajiti isi vor afla dreptatea, cei IMBUIBATI cu gulere negre isi vor afla PUSCARIA> 

    In ceea ce priveste autoarea, toate articolele ei se termina cu "Reprezentanţii bănci nu au răspuns, până la închiderea ediţiei, la întrebările ziarului BURSA pe acest subiect." 

    De ce oare? 

    1. Cu Hada...te umpli de bani ca asta are 2 dintre cele 3 case in zona de munte, aer curat, oameni ospitalieri, zona turistica, ce mai...? Poate dai o fuga si prin Herastrau pe la borfasul Stanescu, sa iti explice cum impusca el peste 1500 euro lunar din chiria pe un apartament de lux luat tot in CHF sau pe la Bejan la vila, la un gratar in curtea de peste 2000 mp, sau pe la Bucur sa iti spuna la ce ora vine Ciolos la serviciu, ca doar Bucur are apartamentul la Piata Victoria, cu balconul in curtea guvernului.

      Cat despre pishwasser-ul de la Cisnadie, mai lasa-l vreun an. Sa vezi pe urma ce da din colt in colt cand or incepe tinerii sa faca scandal ca nu isi mai pot lua case din cauza lui si a puchinosilor lui. Deja pe Softpedia, pe forumurile altor ziare, pe Facebook au cam inceput tinerii sa il injure pe Zamfur si pe astia cu legea. Degeaba disloca spagara de la RAR si fonfaitul din Berceni postaci sa ameninte si sa injure ca mai rau fac.Uite-i si pe aici cat de penibili sunt cu milogeala lor. Pe Softpedia a inceput sa ii blocheze, la fel si Noriel pe Elita Finantei, incet, incet se trezeste lumea. Nici adunatura lui nu prea mai e inchegata, mai sunt vreo 20-30 care dau like si posteaza, in rest s-a cam lamurit lumea ce e si pe acolo.

      Esti dereglat la suroafe.

      De cand sunt nu am auzit nu am citit de "indemnuri ... la sinucidere".

      Isis e printre noi? Nici un european nu poate sa faca ce fac arabi cu sinuciderile in locuri bine stabilite. Aceia in loc sa se joace cu pusca de jucarie testeaza pusca adevarata 

      Poate pentru ca bancile nu raspund niciodata la intrebarile jurnalistilor?????

      O sa va lamuresc de ce majoritatea articolelor mele legate de banci (nu toate!!) se termina cu "Reprezentanţii băncii nu au răspuns, până la închiderea ediţiei, la întrebările ziarului BURSA pe acest subiect".

      Pentru ca reprezentanţii băncilor nu răspund, aproape niciodata, la întrebările ziarului BURSA. Acum ati inteles? Faptul ca mentionez in articole acest lucru nu ar trebui sa demonstreze decat buna noastra credinta, echilibrul si profesionalismul ziarului, pentru ca niciodata nu am scris un articol fara sa solicitam opiniile tuturor partilor. Pacat ca nu toate aceste parti sunt interesate sa si raspunda...

      Multumesc! 

      Ai ocazia sa le iei tu pe toate.

    2384 chf a FURAT banca de la client !?!

    Banca trebuia sa dea o parere ziarului sau macar Arb-ul. 

    "parteneriat corect" cu un sistem bancar care nu a eliminat " clauzele abuzive" din contracte?

    1. Nu ai dreptate

      De ce ?

      riscul nu se imparte decat daca se imparte si castigul, adica aprecierea activului - ce iti este greu sa pricepi asta? banca are un profit fix - marja

      Cum sa se aprecieze un imobil?

      In contabilitate lui ii tot scade pretul. Daca esti in NY si ai teren da. Imobilul se degradeaza in timp. 

      mi se pare corect su pornit de la 2 lei au ajuns la 4 lei si cad la invoiala la 3 lei. 

      ." Profit fix" cu dobanda variabila ?

      Profit fix se numeste 10 ron + 2 ron comision/ luna. Si acolo trebuie sa aju ga sistemul bancar. Eurobor , libor s-a demonstrat ca e tentant de manipulat pro banci de catre banci ca ele le fac. 

      Zi zau! Acum doua luni un apartament de 2 camere in Drumul Taberei facea vreo 45.000, acum costa vreo 50.000. Asta nu e apreciere?

      bai nenicule, hai sa iti explicam pe intelesul tau. contabilitatea si amortizarea activelor este doar o chestiune "contabila"; in limba romana, expresia asta inseamna "de forma", "o facem sa fie scrisa undeva", "ca sa fie facuta".

      amortizarea la zero a unor active nu inseamna demolarea lor, topirea, la terminarea perioadei de amortizare. ar fi ilegal sa vinzi un activ amortizat. se amortizeaza niste active in contabilitate doar pentru a da un sens financiar rentabilitatii lor in procesul de productie. 

      ai idee de cati ani s-a amortizat podul de la cernavoda? dar canalul dunare marea-neagra? este valoarea lor pe piata ZERO? nu. Este valoarea lor mai mare decat cea initiala? Nu. Dar nu din vina lor ci din cea a Romaniei care nu a putut face ceva mai productiv cu ele decat in perioada initiala. 

      nu intelegi nimic nici chiar din libor

      Si nu e garantie apartamentul?

      Apartamentul e al banci pana la ultima rata, omul e in chirie la banca. 

      Nu demult s-a schimbat contabilitatea pentru banci sa dea bine in poze.

      Isarescu nu stie cate dosare are la executari silite, cate dosare sunt afara.

      Adica contabili ii platim degeaba? 

    Asa au inceput si Comunistii.

    Mai intai au luat de la bogati, pentru cei amarati si exploatati. 

    Acum au luat de la bancile veroce, in economia de piata libera. 

    Au inceput sa ia si de la stat, de la grosul cetatenilor vramd sa nu plateasca taxe. 

    Si intram pe echitabil, ca asa e " corect " cum spune liberalul Zamfir. 

    Si usor usor intram in comunism, dar cu avocati si deputati si lipiti pe langa stat.

    Pao e corect ? 

    1. Ne-a trebuit democratie ( parca ne-a intrebat cineva) traim democratic.

      Uni au " succesuri " uni nu. 

      Discursul era prin ianuarie si impotriva tinerilor. Lepre, betivi, nenorociti care vor case desi nu inteleg ca nu au dreptul. Urdoarea de la Cisnadie indreptase mizeriile umane de pe pagina lui in zona discursului de inceputul anilor '50, cu chiaburi tineri, sangele si sudoarea furata a poporului, hidra burgheza si altele.

      Delirul e la el acasa :)

      Ce disperati sunteti mai postaci bancari !!!!!!Sunteti in sevraj.

      La asenenea abordare(a se citi gandire)meritati tomberonul de gunoi al societatii.In mod cert acolo o sa ajungeti.Cred ca nu stiti cu cine va puneti.De integritate morala ati auzit?Nu cred,n-aveti cum,la cum va exprimati.Tineti-va bine de scaune,se clatina zdravan!Mai puteti?A,nu,uite ca ai cazut.Daca nu te astamperi!

      Prietene, vrei sa iti dau cateva mesaje din "imensa" voastra intelepciune. Ceea ce am scris in mesajul 4.2 este perfect real, sau ai tupeul sa spui ca mint? De CRISTINA METEA ai uitat? O tanara de 21 de ani amenintata cu violul, cu bataia, dupa ce seful vostru i-a postat poza si link-ul catre profilul de FB pentru ca indraznise sa il contrazica pe Piperea? Ma mir ca mai aveti tupeu, dar hotii au mereu tupeu, face parte din meserie ;)

      P.S., Stiu perfect cu cine ma pun: cu niste escroci de cursa lunga. 

      Și de unde știm că mesajele de amenințare nu au fost postate de către bancarzi doar pentru a incrimina grupul de escrocați de către bănci?

      Pentru ca erau postate pe GCCC chiar de administratorii sai si de membri sai, unii dintre ei "mari revolutionari", Pavel Lucian Vasile, nu mai face pe niznaiul ca stii perfect despre ce vorbesc ;)

      Demonstreaza

      Vorbeste cu administratorii Bursa sa permita publicarea de print screen-uri in aria de comentarii si iti demonstrez cu placere, am 2 fisiere pline ochi cu golaniile sektarilor, inca din octombrie anul trecut.

      Așa cum l-ai identificat pe Pavel Lucian Vasile, cam tot atât de aproape ești și cu povestea amenințărilor.

      Băncile au postaci plătiți, dedicați și perseverenți, dar cam reduși mintali. 

      Mi se pare mie sau s-au cam terminat rezervele de curaj ale frankalailor. Asta micu incearca sa traga de limba ca sa sondeze dovezile si nici macar eu, nervosul Nicu Nechifor, nu prea mai am curaj sa bat din gura. Ba chiar avocatii m-au sfatuit sa ma dau la fund ca ma paste puscaria.

      Grecoaica cu gusa s-a reactivat pentru ca plangea Dacul Dan, facea pe el ca il baga la zdup si raman 3 copii pe drumuri. 

      Carje si Hadarenii nici pas nu mai au tupeu sa zica. Hai coaie, nu va mai plateste Zamfur sa va deversati mizeriile de tantalai prosti sau ce sunteti asa palizi?  

      Anton, macar tu nu te dai pe dupa secte, scoate degetul din nas! 

      TREMURA CAMESA PE VOI??? Of, Dunare daca n-aveeeeeeam, Jiul Dunare-l faceam! Hai libi!!!! 

      Pavel Lucian Vasile(Make Don) lasa vrajeala ca nu mai prinde la nimeni,[...]!

      Cel mai mult mi-a placut regia ieftina de la Antena 3 la emisiunea Topeascai, cand a intrat prin telefon carcaletele din Cisnadie. Cum intra el sa ceara sfaturi marelui avocat Piperel Limbutul, cum intervenea pentru aia carora le cere 2% din impozit, cum era el curios sa afle ce se intampla din gura marelui hartogar. Regie de 3 lei, pai, stoarfa de la Cisnadie vorbeste in fiecare cu Piparush, ca primeste dispozitii, trimite jurnale cu postaci, bilanturi de incasari, sta ghiocel in fata contopistului. Cum suni tu sa pui intrebari si te faci ca-ti tremura budigaii pe tine de bucurie ca stai de vorba cu marele gurist cand tu in fiecare zi ii "faci pantofii".O fi uitat lumea cand l-a dat afara Piperanesh prin noiembrie cu balacareala si cum l-a primit inapoi dupa ce s-a rugat pokaitul de el plangand in hohote? Rusine Antena 3!

      Bălăcărește-l cât vrei, neuronul tău stingher nu-ți va da niciun indiciu de ce nu-mi pasă. :)))))))))

      Bursa are adresa, le poti lista, Bursa a spus ca le publica.

    Pentru toti cretinei care sunt fani banci pe aici.

    Lasand la o parte comentariile despre casele altora la care nu le inteleg rationamentul, ati avut vreo firma in viata voastra si ati fost la banca sa incercati un inprumut ? Ca tot o dati cu comunism vis a vis de impartirea egala a cursului. In opinia voastra un business inseamna NUMAI castig pentru banca. Comisioane, cresteri de curs, etc sunt pierderi numai pentru cealalta parte. Adica mergem egali doar la castig la pierdere pierde doar unul. Pai asa afaceri vrea sa faca ORICINE, FARA RISC.  

    Le-a tras unul frana cu legea asta cu DIP. Ii plangeti pe tineri de cretite ca o sa ramana fara case. Dar cine a crescut preturile la case nu bancile? Ca tot casele alea comuniste se tranzactioneaza, iar prin 2000 erau 10.000 de $ nu 100.000 de euro cum era in 2007. Sau ati uitat ? O sa scada pretul la case ca si asa e mare si o sa mai lase si bancile din avansul de 40 % daca vor sa mai dea credite. In rest numai vorbe si idioti. Care se simt.

    1. Vis-a-vis de avans am mai explicat, a mai explicat si Cristi C. cum stau lucrurile, cu date concrete si am aratat si de ce acest avans nu va scadea asa cum spuneti voi. Ti-as mai explica odata dar imi pierd timpul, chiar daca ai intelege script-ul primit de pe grup nu te lasa sa recunosti asta.

      Un raspuns scurt si la obiect.

      Boane ne explica " specialisti" din banci cum se poate ca acelasi apartament sa creasca in 25 de ani de la10 000$ vro 5000 marci care era moneda Germaniai echivalent euro acum si sa ajunga la 100 000. 

      Banca daca cumperi o masina in leasing valoarea ei tot scade, doar daca ai scos-o pe poarta fabrici pica 1000euro. 

      Contabilitarea, amortizare valoarea imobilului scade. 

      Atunci cum se explica ca creste domnilor bancheri daca nu ati construit mare lucru cu investitorii imobiliari? 

      Se numeste specula? 

      Prostirea prostilor ? 

      Cat au crescut imobilele in Austri in 26 de ani? Sau poate au scazut.

      Parca noi ne pisam impotriva vantului. 

      postacule, daca ai ajuns sa compari un imobil cu un produs perisabil precum masina sau un kil de morcovi, ai mintea dusa cu sorcova

      Nu te joci cu cărămida! E nevoie de talent, inspirație și perseverență.

      In 30 de ani imobilul nu e perisabil?

      Se muta centru altundeva. 

      Expira termopanul.

      Igrasie, tencuiala cazuta, i-a foc, cade acoperisul ... 30 de ani e mult. 

      In 30 de ani zici tu postacule? :))))))) Sunt blocuri de beton monolit de peste 45 de ani mai solide decat tot ce se face azi, trotinache:))))) Greu de cap esti, cred ca pe tine te platesc in sticle de bere la pet, ca tu nici tuica nu meriti:))))))))

      Cărămida e ca vinul. În ochii bancarzilor. :))))))))

      Sunt imobile de beton la care 50 de ani este garantia. Dupa care mai urmeaza zeci de ani de utilizate si mentenanta a imobilului.

       

      In SUA, cladirile demolate sunt din categoria 76-100 ani vechime. Si doar un sfert din cele demolate erau din beton (restul cu lemn sau fier). Iar ca motive de demolare, cele tehnice, lipsa mentenanței, erau aplicabile doar pentru un sfert dintre clădiri. 

      Deci, 80-100 de ani cel puțin, este durata de funcționare a unei clădiri bine întreținute de beton. 

      amice, esti [...]... evident ca termopanul se schimba, schimbi si liftul, coloana de apa, ... nu darami cladirea, prostanacule.

      Vezi ca ti-a cazut o caramida in cap.

      Absolut corect. Sa nu uitam ca blocurile de tip A pe care le gasesti in Crangasi, Giulesti, Militari, Drumul Taberei sau chiar si in Berceni, unde sta Robu Fonfu, sunt facute din beton de statie in anii de boom economic cand Nixon si Carter erau in Romania ca la ei acasa. Blocurile alea nici dupa 50 de ani de exploatare nu au nici macar un perete crapat si au adaposturi anti-atomice la subsol din beton armat. Astea mai tin inca 50-60 de ani lejer.

      Cărămida e perfectă!

      Depinde pe ce o pui, daca structura de rezistenta e slaba, poate sa fie cea mai buna caramida, tot degeaba!

      Nu imi vine sa cred ce debitezi.

      Garante la un aspirator, scaun , tv ... este de cca 2 ani, garantia la sticuri de memorie A data sunt 99 de ani. 

      Cumpara un imobil constructie veche ( inainte de 89) sau noua dupa 89 si o sa vezi ca nu primesti garantie. 

      Daca tu ai primit vreau sa o citesc si eu. 

      Constructiile mai noi daca vrei sa pui mobila de bucatarie cand dai gaura poti sa dai peste fire de curent, de internet. 

      Bloc fara legatura e canalizare, drum, gaz, construit langa ferma de pasari. 

      Hyundai, Toyota cred ca ofera garantia cea mai extinsa in ani dar un dezvoltator imobiliar nu am vazut sa ofere garantie de 50 de ani pentru un apartament. 

      .

      In Sua daca nu gresesc se ofera garantie pentru imobile. 

      Au primit cateva cladiri de la ceva autoritate romana in problema cutremurelor.

    Sunt curios daca te-ai adresat Anpc si ce raspuns ai primit?

    Daca te-ai adresat Sal si ce raspuns ai primit?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb