AVOCATUL CUCULIŞ: "Piraeus Bank pierde definitiv pe tema îngheţării cursului valutar CHF - leu dintr-un contract de credit"

Bănci-Asigurări / 19 mai 2015

"Piraeus Bank pierde definitiv pe tema îngheţării cursului valutar CHF - leu dintr-un contract de credit"

Actualizare 15:34 Piraeus: "Soluţia instanţei este singulară şi va face obiectul unor potenţiale căi de atac"

Reprezentanţii băncii Piraeus România ne-au declarat că soluţia definitivă a Tribunalului Gorj este "singulară" şi va face obiectul unor "potenţiale căi de atac", în contextul în care instanţa de fond a dat câştig de cauză băncii în privinţa cursului de schimb.

Simona Vasiliu, Head of Legal Division Piraeus Bank România, ne-a transmis: "După creşterea bruscă a cursului de schimb CHF/RON, Piraeus Bank s-a implicat în găsirea de soluţii personalizate pentru fiecare client. Am discutat mereu toate variantele disponibile pentru situaţii specifice. În cazul altor litigii, spre exemplu, soluţia instanţelor a fost în favoarea băncii iar clienţii au suportat costurile procesuale".

(Alexandru Costea)

-----------

Piraeus Bank a pierdut definitiv un proces pe tema îngheţării cursului valutar franc elveţian (CHF)/leu dintr-un contract de credit şi va trebui să restituie reclamanţilor sumele de bani plătite în plus, anunţă avocatul Adrian Cuculiş.

În soluţia dată de Tribunalul GORJ se arată că se respinge ca nefondat apelul declarat de apelanta-pârâtă (Piraeus Bank - Sucursala Târgu Jiu) şi se admite apelul declarat de apelanţii-reclamanţi. schimbă sentinţa în sensul că constată nulitatea absolută a clauzei prevăzute la art. 6.3 din contractul de credit.

Astfel, instanţa a dispus îngheţarea cursului de schimb valutar CHF - leu şi efectuarea plăţilor în temeiul contractului de credit la valoarea de la data încheierii contractului, respectiv calcularea şi plata ratelor de rambursare a creditului la valoarea în lei a francului elveţian de la data încheierii contractului pe întreaga perioadă de valabilitate a contractului.

Instanţa a mai decis ca pârâtele să restituie reclamanţilor sumele plătite în plus de către aceştia.

"Premieră în cazul Piraeus Bank care pierde definitiv pe tema îngheţării cursului valutar cu consecinţa restiuirii sumelor de bani.O veste foarte bună vine din partea Tribunalului Gorj. Chiar de spus «Bravo» pentru toată lumea şi mai ales că s-a înţeles mecanismul francului elveţian de către instanţă, care nu a lăsat nepedepsită «lăcomia băncii». Felicităm reclamanţii pentru reuşită. Nu de puţine ori soarta unui dosar s-a modificat în favoarea împrumutatului care pierduse la fond", scrie Cuculiş, pe pagina personală.

Consultaţi aici minuta instanţei.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Simona vasiliu si toata haita de la piraeus(WCraciun&Parvu), sper ca toata viata voasta sa aveti parte de oameni ca voi. SA va ofere solutii personalizate.

    Care or fi solutiile personlizate........

    Ce soluție personalizată că m-au sunat prin februarie să-mi spună dacă nu vreau să schimb în euro...

    NU exista solutii personalizate la Piraeus. Asa vor ei sa le numeasca, in concret solutiile lor te afunda si mai tare in datorii. Ferice de clientul castigator din Gorj. In Bucuresti e mai greu cu asemenea cazuri.

    Am incercat sa discut cu banca, am trimis e-mail-uri

    PUR SI SIMPLU NU II INTRESEAZA

    dar sincer nu ma mira doa imi intareste opinia pe care o am despre bancile din tara noastra! 

    1. La Pireus solutiile personalizare se fac cu "mail merge", acelasi text se completeaza automat cu datele fiecarui client...

    Si eu care am citit articolul, mai ca m-a convins piraeus ca au venit cu solutii personalizate...si chiar vroiam sa ma "iau" de banca romaneasca, trimitandu-le un email ca ei nu au facut nimic pt imprumutatii chf...dar uite ca piraeus spune ceva, iar adevarul e altul, se vede din comentariile clientilor de la piraeus...deci ca de obicei, banca are propriul ei adevar, in contradictie cu realitatea

    1. Cămătari împuțiți cei de la Piraeus.Cum poate să mintă cu nerușinare, că au făcut oferte clientilor!Care sunt acele oferte și cărui client ia făcut oferta?Cancerul să vă mănânce ordinari mincinoși ce sunteți.

      corect

    se putea Gorjul, un judet vai de mama lui sa nu se dea destept ?

    CA ce il doare pe judecatorul ala, ce treaba are el, el e cel mai tare, e putere in stat. 

    Cum naibii, din toata tara asta, tocmai ala din Gorj vede lumea sasta capitalista altfel : cursuri fixe, ca asa a invatat el din mosi strmosi.

    Neprofesionalism, sau mai mult de atat / 

    1. pe langa faptul ca postezi emanatii jignitoare, oare mai ai cumva si alta calitate? Ma refer la calitatea de a citi. Evident, a citi sentinte similare care inca nu sunt definitive. Daca ai calitatea de a citi despre subiectele pe care le dezbati, poate mai ai si o alta calitate... poate INTERES, poate pierzi si tu o PAINE... Iar daca nu ai calitatea de a citi despre subiectele despre care scrii, asta e, comentariul tau nu cred ca merita sa-l iau in seama.

    JUSTITIA ROMANA m-a facut sa fiu mandru. CINSTE instantei din Tg Jiu! CINSTE si altor instante care au judecat similar dar care au emis sentinte care nu sunt inca definitive! CINSTE JUSTITIEI! CINSTE TG JIU!

    va rog, dati SHARE

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb