"Avon" elimină 2.500 de posturi şi îşi mută sediul în Marea Britanie

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 martie 2016

"Avon" elimină 2.500 de posturi şi îşi mută sediul în Marea Britanie

Producătorul american de cosmetice "Avon Products" Inc. va desfiinţa 2.500 de locuri de muncă la nivel mondial şi îşi va transfera sediul în Marea Britanie, conform planului de relansare pe trei ani, destinat reducerii costurilor.

"Avon", care are 28.300 de angajaţi la nivel mondial, a estimat că restructurarea îi va genera cheltuieli de 60 de milioane de dolari în primul trimestru al acestui an, dar îi va aduce economii de cel mult 70 de milioane de dolari până în 2017.

"Măsurile pe care le luăm acum vor aduce împreună afacerile noastre corporate şi comerciale, ceea ce va genera eficienţă, va îmbunătăţi eficacitatea noastră operaţională şi va duce la economii semnificative", a declarat directorul executiv al companiei, Sheri McCoy.

Noile modificări, anunţate luni seara, vin după ce, la începutul acestei luni, "Avon" şi-a vândut cea mai mare parte a afacerilor din America de Nord către fondul de investiţii "Cerberus Capital Management" LP, cel mai mare acţionar al său. Înstrăinarea a fost realizată după patru ani de scădere a vânzărilor.

Compania "Avon", înfiinţată în urmă cu 130 de ani, la New York, îşi va menţine actualele facilităţi de cercetare -dezvoltare din SUA, iar acţiunile sale vor continua să fie tranzacţionate la New York Stock Exchange.

În decembrie anul trecut, "Cerberus Capital" a cumpărat 80% din operaţiunile derulate de "Avon" în America de Nord şi încă 17% din compania-mamă, pe 605 milioane de dolari. Atunci, producătorul de cosmetice a anunţat că suspendă dividendul, alegând, în schimb, să reinvestească în afacerile sale.

Tranzacţia susţine concentrarea societăţii pe pieţele internaţionale şi va redresa operaţiunile acesteia în America de Nord. În urma afacerii, "Cerberus" a obţinut trei locuri în board-ul de directori al "Avon".

Un grup de investitori activişti, condus de "Barington Capital Group", a salutat noile măsuri luate de "Avon", apreciind însă că "încă mai sunt multe de făcut". Grupul, care deţine peste 3% din "Avon", a lansat critici publice la adresa companiei, în decemberie anul trecut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb