AVR si ANSVSA vor întări colaborarea pentru verificarea importurilor de produse

T.B.
Miscellanea / 9 ianuarie

AVR si ANSVSA vor întări colaborarea pentru verificarea importurilor de produse

Autoritatea Vamală Română (AVR) va oferi un flux sporit de informaţii pentru inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) privind importurile de produse alimentare, îndeosebi în privinţa produselor pentru care România solicită licenţiere pentru importuri, se arată într-un comunicat al AVR, remis redacţiei.

Un grup de lucru al AVR, condus de preşedintele Ion Cupă, a avut marţi o întâlnire cu preşedintele ANSVSA, Alexandru Bociu şi vicepreşedintele Dănuţ Păle, pentru a discuta cele mai eficiente modalităţi de a respecta prevederile OUG 126/2023, care a introdus pe lista de licenţiere la import făina de grâu sau de meslin şi zahărul din trestie sau din sfeclă de origine ucraineană, potrivit sursei citate.

Oficialii ANSVSA doresc să se asigure că, în lipsa unor solicitări de licenţiere, nu vor intra pe piaţă produse care să aibă o calitate slabă sau infestări care ar putea dăuna sănătăţii consumatorului, transmite sursa indicată.

În aceste condiţii, ARV a fost de acord să pună în timp util la dispoziţia ANSVSA date privind tranzitul acestor mărfuri prin România, precum şi despre intrări care ar putea proveni din Ucraina, informează sursa.

Potrivit comunicatului, "Dorim ca această colaborare să se extindă la nivel instituţional sub forma unui memorandum cu prevederi clare, care să asigure un flux permanent de schimb de informaţii în ambele sensuri. Vrem ca prin această colaborare să protejăm piaţa românească de produse de slabă calitate", a declarant preşedintele AVR, Ion Cupă.

La rândul său, preşedintele ANSVSA, Alexandru Bociu, a arătat importanţa informaţilor furnizate în timp util, întrucât produsele alimentare au o perioadă scurtă de punere în circulaţie.

Conform sursei menţionate, "Colaborarea dintre autorităţile vamale şi cele privind siguranţa alimentelor este o bună practică pe care o regăsim în mai toate statele europene. Sperăm că acest parteneriat va aduce un plus de calitate pe piaţa românească", a adăugat Bociu.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb