Ayatollahul Khamenei dă asigurări că Iranul şi aliaţii săi nu vor da înapoi în faţa Israelului

S.B.
Internaţional / 4 octombrie

Ayatollahul Khamenei dă asigurări că Iranul şi aliaţii săi nu vor da înapoi în faţa Israelului

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat vineri că Teheranul şi aliaţii săi regionali nu vor da înapoi în faţa Israelului, la câteva ore după un atac israelian asupra Beirutului care l-ar fi vizat pe probabilul succesor al lui Hassan Nasrallah, secretarul general al mişcării proiraniene Hezbollah, ucis la rândul său în urmă cu o săptămână într-un raid aerian israelian în capitala libaneză, informează news.ro.

Ayatollahul Khamenei, care după uciderea lui Nasrallah ar fi fost dus într-o locaţie secretă, a avut o rară apariţie pentru a conduce personal rugăciunile de vineri de la Teheran.

"Acţiunea strălucită a forţelor noastre armate de acum câteva nopţi a fost complet legală şi legitimă", a declarat Khamenei, referindu-se la atacurile cu rachete ale Iranului asupra Israelului care au avut loc marţi.

Israelul a promis că vor exista represalii la acest atac. Preşedintele american Joe Biden a declarat joi că răspunsul Israelului ar putea include o lovitură asupra instalaţiilor petroliere ale Iranului.

Suburbia Dahiye din sudul Beirutului, un bastion al Hezbollah, a fost supusă unor noi lovituri joi, aproape de miezul nopţii, după ce Israelul a ordonat oamenilor să îşi părăsească locuinţele în unele zone. Raidurile aeriene l-ar fi vizat pe oficialul Hezbollah Hashem Safieddine, presupusul succesor al liderului asasinat Hassan Nasrallah, care se afla într-un buncăr subteran, susţine reporterul Axios Barak Ravid pe X, citând trei oficiali israelieni. Nu este clară soarta lui Safieddine, a mai spus el.

Armata israeliană a refuzat să comenteze, iar Hezbollah nu a făcut niciun comentariu cu privire la soarta lui Safieddine. Fratele său, Sayyed Abdallah Safieddine, care este reprezentantul Hezbollah în Iran, a participat la discursul lui Khamenei de la Teheran.

Explozii uriaşe au zguduit cerul în apropiere de principalul aeroport din Beirut în primele ore ale zilei de vineri, iar civilii libanezi au declarat că trăiesc într-o frică permanentă.

Preşedintele american Joe Biden a spus că nu crede că va avea loc un "război total" în Orientul Mijlociu, în timp ce Israelul îşi cântăreşte opţiunile de represalii, dar a insistat că trebuie să se facă mai mult pentru a-l preveni.

În timp ce Statele Unite, Uniunea Europeană şi alţi aliaţi au solicitat o încetare imediată a focului de 21 de zile în conflictul dintre Israel şi Liban, Biden a declarat că SUA discută cu Israelul opţiunile sale de răspuns la atacul Teheranului, care include lovirea de către Israel a instalaţiilor petroliere ale Iranului.

Comentariile sale au contribuit la creşterea preţurilor globale ale petrolului, iar tensiunile tot mai mari din Orientul Mijlociu i-au făcut pe comercianţi să se îngrijoreze cu privire la posibilele întreruperi ale aprovizionării. Cu toate acestea, Biden a adăugat: "Nu se va întâmpla nimic astăzi". Întrebat ulterior dacă îndeamnă Israelul să nu atace instalaţiile petroliere ale Iranului, Biden a spus că nu negociază în public.

Opinia Cititorului ( 3 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Domnul Khamenei nu are pager? Dar stație de emisie recepție? Nu? Poate are telefon,sau televizor, frigider. Poate pune mâna pe clanța de la ușă. Sau trage apa la toaletă. Ii recomand să poarte doar pantofii vechi ,cu cei noi...nu se știe ce surpriză poate avea.Chiar și când respira i se poate întâmpla ceva. Să nu o facă prea des.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    Asta ar trebui eliminat.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    In Iran litrul de benzina costa 1.60 lei adica de doua ori mai putin ca apa minerala la romani.

    Voi, daca ati fi cetateni iranieni ati lasa ca tara voastra sa incapa pe mana americanilor si evreilor ?

    Think about it ! 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2945
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9447
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.6265

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb