Bacalaureatul Olimpicilor a început cu Limba maternă

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 16 mai 2023

Bacalaureatul Olimpicilor a început cu Limba maternă

Marile emoţii ale absolvenţilor de liceu "au debutat" oficial, ieri. Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat pentru absolvenţii de liceu participanţi la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale a început ieri cu proba la Limba şi literatura maternă care va fi susţinută de elevii aparţinând minorităţilor naţionale, potrivit calendarului aprobat de ministrul Educaţiei. Proba obligatorie a profilului este programată azii, iar cea la alegere a profilului şi specializării va avea loc mâine. Următoarea probă - Limba şi literatura română - va fi susţinută joi.

Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română va avea loc vineri, iar între 22 - 23 mai vor fi evaluate competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Pe 24 mai se vor evalua competenţele digitale, iar elevilor din partea minorităţilor naţionale le vor fi evaluate pe 25 mai competenţele lingvistice de comunicare orală în limba maternă. Pe 26 mai se vor afişa rezultatele şi tot în aceeaşi zi se vor putea depune contestaţiile.

Rezultatele finale după rezolvarea contestaţiilor vor fi afişate pe data de 29 mai. Campionul Mondial la înot, David Popovici, va susţine examenul în această sesiune.

Menţiune la filosofie

Lotul olimpic de filosofie a obţinut o menţiune (Honorable Mention) la cea de a XXXI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Filosofie (IPO), desfăşurată la Olympia, în Grecia, în perioada 11 - 14 mai, a anunţat Ministerul Educaţiei. Potrivit instituţiei, performanţa a fost reuşită de Mircea Balaş, elev la Colegiul Naţional "Unirea" din Focşani, judeţul Vrancea. Din echipa României, coordonată şi însoţită de prof. Eugen Stoica, a făcut parte şi Iani Iraşcu, elev la Colegiul Naţional "Gheorghe Vrânceanu" din Bacău. Tema generală a ediţiei curente, ce a reunit 100 de concurenţi din 49 de ţări, a fost "A Life in Fair Competition".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb