BĂLĂCĂREALĂ ÎNTRE FOŞTI ŞI ACTUALI PRM-IŞTI: PSU a scos la lumină caseta în care Vadim îi atacă pe evrei şi americani

Lilian Cojocaru
Ziarul BURSA #Politică / 29 ianuarie 2004

Declaraţia lui Corneliu Vadim Tudor din 1997: "Eu reprezint lupta împotriva sionismului din ţara mea"

Acelaşi Vadim în 2003: "Dumnezeu m-a schimbat şi iubesc evreii"

Fostul vicepreşedinte al PRM, Sever Meşca, l-a acuzat ieri, în mod public, pe Corneliu Vadim Tudor că este un mincinos. Fiind în prezent preşedintele nou-înfiinţatului Partid Socialist Unit (PSU), Sever Meşca a prezentat, într-o conferinţă de presă, o casetă video pe care au fost înregistrate discursurile ţinute de Vadim Tudor în Libia şi Franţa, acum şase ani, casete în care acesta acuza Occidentul şi evreii de colonialism mondial. Prezent la Congresul al zecelea al Frontului Naţional Francez, în care îl ridica în slăvi pe extremistul francez Jean Marie Le Pen, Vadim a acuzat Europa că profită de extinderea europeană pentru a coloniza Estul Europei. Mai grave au fost acuzaţiile formulate de liderul PRM la întîlnirea sa cu liderul libian, Moamar El Kadhafi. "Pericolul terorismului nu vine din Libia, ci Israelul este ţara care promovează terorismul de stat", a declarat în 1997, la Syrta, în Libia, Corneliu Vadim Tudor, potrivit casetei prezentate. Mai mult, acesta a arătat că sprijină Libia în lupta sa împotriva sionismului şi colonialismului mondial. "Eu lupt în ţara mea împotriva sionismului, iar nouă nu ne e ruşine de Kadhafi, pentru că el luptă pentru cauza ţării sale", a spus în discursul său, liderul PRM.

Vadim Tudor a ţinut să disculpe Libia de orice implicare în atentatul aerian de la Lockerbee şi a acuzat SUA că atacă şcoli şi spitale din ţări nevinovate. Problema de imagine pe care o are acum liderul PRM, constă în aceea că Libia a recunoscut implicarea sa în acel atentat şi a acceptat să plătească despăgubiri de miliarde urmaşilor victimelor din acel atentat. "Morala filmului pe care vi l-am prezentat este una simplă: Vadim este un mincinos şi toată mascarada de acum nu o face decît pentru a cîştiga mai multe voturi în alegeri", a precizat Sever Meşca.

La conferinţa de presă a PSU şi-au făcut apariţia şi cîţiva membri marcanţi ai PRM, în frunte cu Daniela Buruiană, deputat. "Nu vă e ruşine, după ce l-aţi pupat în dos timp de 12 ani, acum îl atacaţi ca nişte laşi, pentru că aţi simţit că vi se clatină scaunele din partid", au fost invectivele aruncate de Daniela Buruiană. Drept răspuns, preşedintele executiv al PSU, Ilie Neacşu, fost peremist, a afirmat: "Sînteţi nişte zero. Ne era ruşine cu voi şi cu Vadim, de aceea am plecat". Foştii şi actualii membri PRM s-au acuzat reciproc, oferind un spectacol pe cinste. Buruiană a refuzat să părăsească sala pînă nu şi-a spus punctul de vedere despre Meşca şi Neacşu. "Aţi fost plătiţi de PSD ca să daţi în noi! Aţi fost cumpăraţi! Să vă fie ruşine", striga doamna deputat Buruiană. Mai mult, cei din PSU au ajuns la ameninţări cu Poliţia pentru a-i face pe cei din PRM să părăsească sala.

Liderii PSU au ţinut să dezmintă orice legătură cu PSD, arătînd că PSU a fost creat pentru a nu fuziona cu nimeni. "Noi considerăm că pe culoarul de stînga, pe care ne situăm noi, nu există nici o forţă veritabilă, iar PSD s-a opus creării partidului nostru", a declarat Ilie Neacşu.

Partidul Socialist Unit a fost creat în 2003, avînd o doctrină de stînga conservatoare şi promovînd capitalul autohton. Partidul îşi propune să intre în Parlament şi anunţă că nu va avea un candidat propriu la preşedinţia statului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb