BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ ANUNŢĂ O SERIE DE PROGRAME CARE SĂ VINĂ ÎN SPRIJINUL CLIENŢILOR Costurile BCR pentru reducerea ratelor - 200 milioane de euro

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 7 septembrie 2015

Costurile BCR pentru reducerea ratelor - 200 milioane de euro

Banca desfăşoară o ofertă de scădere a dobânzii creditelor garantate aflate în stoc, care vizează 50.000 de debitori

În patru zile, de când a început programul, BCR a convenit cu 3.000 de clienţi să le scadă rata la credit

Banca Comercială Română (BCR) a convenit, în doar patru zile, cu 3.000 de clienţi să le reducă rata la credit, prin scăderea dobânzii, a anunţat, vineri, în cadrul conferinţelor derulate la Mamaia, Dana Demetrian, vicepreşedinte al băncii pe Retail&Private Banking.

Potrivit domniei sale, BCR desfăşoară, de la 1 septembrie, o ofertă prin care le propune clienţilor săi reducerea dobânzii la împrumuturile imobiliare sau cu garanţie ipotecară deja contractate, obţinându-se o scădere a ratei lunare cu o medie de 20% (scăderea ajunge între 15% şi 40%).

Programul prevede o dobândă fixă de 4,95% timp de cinci ani sau 5,95% timp de zece ani, ulterior clienţii urmând să plătească o dobândă variabilă alcătuită dintr-o marjă fixă de 3% plus Euribor la şase luni (dacă împrumuturile sunt în lei se va aplica indicele ROBOR la 6 luni). Pentru creditele de consum cu ipotecă dobânda va fi mai mare cu 1%.

Doamna Demetrian a subliniat că, dacă debitorii sunt de acord cu propunerea băncii, întregul proces durează circa 25 de minute şi se efectuează la sucursalele BCR. Oferta se adresează şi clienţilor altor bănci, care-şi pot refinanţa creditele garantate.

Condiţiile de mai sus se aplică inclusiv împrumuturilor noi, dar îi vizează şi pe clienţii altor bănci, care îşi pot refinanţa, în acest mod, creditele. Aceştia nu vor plăti niciun fel de comisioane în momentul refinanţării, singurele plăţi urmând să fie efectuate pentru documentele necesare evaluării imobilelor puse garanţie, a mai spus reprezentantul băncii.

Dana Demetrian a ţinut să precizeze că această ofertă, parte a unui amplu program prin care banca urmăreşte să-şi fidelizeze clienţii, reprezintă "o recalibrare a costurilor".

Oferta băncii include şi o asigurare de viaţă gratuită pe perioada de derulare a creditului.

În portofoliul Băncii Comerciale Române sunt 50.000 de clienţi care se încadrează în segmentul vizat de această ofertă. Până în prezent, au fost şi clienţi dintre cei contactaţi de BCR care au refuzat oferta din diverse motive sau care au spus că ar dori să se consulte cu un avocat.

Dana Demetrian a declarat că banca va suporta costuri de circa 200 milioane euro în urma implementării acestui program, banii urmând să fie recuperaţi prin "eficienţă de costuri şi profituri".

Pentru recalibrarea dobânzii, va fi încheiat un contract de renegociere între debitori şi bancă, într-un al doilea pas clienţii putând solicita conversia creditelor în lei.

Oferta BCR a fost prezentată, în premieră, de Ziarul BURSA, în cadrul unui interviu de la începutul lunii iunie pe care ni l-a acordat Tomas Spurny, actual CEO al BCR.

La vremea respectivă, şeful băncii ne-a declarat: "Facem trei lucruri: conversia creditului (n.r. din valută în lei), reducem dobânda la un nivel adaptat condiţiilor actuale, iar, în al treilea rând, în funcţie de comportamentul de plată al clientului pe viitor, acordăm anumitor persoane o reducere la principalul creditului, pentru a-i încuraja să ramburseze creditul prin diminuarea ratei lunare.

Am testat programul pe aproximativ 200 de clienţi, avem rezultate foarte bune şi pentru noi este critic, în momentul de faţă, ca, în a doua jumătate a anului, să vedem cum putem să aplicăm acest program unui număr cât mai mare de oameni. Vreau să subliniez că dacă debitorul are un credit la care nu a mai plătit nimic de doi ani, atunci nu se va încadra pentru acest program.

În cazul în care o altă persoană are un credit similar şi a încercat să ne achite nişte bani în decursul aceleiaşi perioade, vom aborda altfel lucrurile. Sunt diferite situaţii şi unii oameni, din nefericire, încearcă să profite de această situaţie. Vrem să fim siguri că programul se adresează oamenilor care merită".

O altă etapă a programului de fidelizare a clienţilor demarat de BCR este eliminarea comisioanelor pentru tranzacţiile efectuate la bancomate de către persoanele fizice, începând din luna octombrie. În acest caz, costul băncii se ridică la câteva milioane de euro pe an.

"Este un pas premergător pentru ceea ce se va întâmpla în decembrie, când clienţii vor avea o mare surpriză", a anunţat doamna Demetrian, subliniind că, în 2016, urmează să fie demarate alte programe similare.

Dana Demetrian a precizat, sâmbătă, că, pe zona de creditare, în acest an faţă de 2014, volumul creditelor de consum a crescut cu 36%, iar totalul împrumuturilor garantate au avut un plus de 79%.

"Pe zona de garantate, BCR a ales să acorde doar credite în lei, începând din 2012. A fost o decizie strategică extrem de importantă. Creşterea a fost deosebită. În 2015 am ajuns la aceeaşi producţie a împrumuturilor în moneda naţională ca aceea pe care o aveam pe creditele în euro. Suntem o bancă eficientă pentru că, statistic vorbind, faţă de celelalte bănci reuşim o eficienţă de plus 50% în segmentul de creditare, pe salariat sau pe branch", a declarat doamna Demetrian.

Potrivit reprezentantului băncii, numărul salariaţilor şi cel al branch-urilor s-au optimizat. Domnia sa estimează că efectul investiţiilor actuale în zona umană se va vedea, probabil, peste un an.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Maneo, Maneo, fiara rea.

    Curioasa miscare; inchizi unitati, dai afara salariati, iar acum vi si te dai mare....

    Ce parere ai domnule Bestea? va fi de acord rechinul Treichl sa scada veniturile... 

    1. Domnul Treichl. Azi il vedem SI nu e. O Relicva a unui mare bancher al carui apogeu a fost atins in dimineata zilei de 12,decembrie 2011 si a clacat PE 20 decembrie 2014. O stea PE firmamentul bancar European eclipsata de un actual pensionar. Greselile au inceput cu fara Lui 2007 cand au fost reziliate politele de reasigurare pentru credite de consum, continuand cu imprumuturile la Fed in toamna 2008, amortizarile de 669 milioane pr goodwill in 2011 in parallel cu noua reconfingurare in bilantul 2011 a derivatelor si nu in ultimul rand cu declaratia domnului Sputny potrivit careia divizia recuperate credite Devine centru de profit...,

    A dreacu' latura umana a BCR-ului...culmea e ca aceasta apare chiar inainte de niste dosare grele pe care BCR le are la ICCJ pentru procese incepute de acum 5-6 anisori... Sa intelegem latura umana a BCR-ului apare asa deoadata ? Pana acum unde s-a ascuns ? Cate flori au trimis cei de la BCR la inmormantarile celor care s-au sinucis pentru ca nu si-au mai permis sa-si plateasca creditele 'neumane' ? BCR nu cumpara si ceva indulgente de la Papa ca pe langa latura umana sa isi dezvaluie si latura crestina ? Ce se intampla cu cei care au fost executati silit si stau pe drumuri care nu au beneficiat de "latura umana" dezvaluita de abia acum cu 2 saptamani inate de infatisarea la ICCJ ? Oare ar avea BCR bani sa le asigure timp de 5 ani o cazare gratuita pana se pun pe picioare ? Marlani si hoti! Camatari de 2 parale!

    5 la suta pt credite in ce moneda? Articol scris cu picioarele.

    Pai dupa ce a furat de a stins 8 ani de zile renunta la cascavalul clientului, din care ii mai lasa si lui o bucatica. Directorii BCR trebuie judecati pentru inselaciune. Si neaparat trebuie sa dea toti banii furati clientilor inapoi. Evitati cat puteti hotii de la BCR, iar daca nu mai puteti dati-i in judecata in loc sa le acceptati oferta de cacao.

    1. Afara din tara cu jegurile astea de camatari legali care sunt aparati de la cel mai inalt nivel al structurilor...

      Am contractul de credit plin de clauze abuzive...si platesc de 6 ani jepcarii astia. Sunt aparati de baba securista care protejeaza un sistem corupt. Vin cu oferte mizere dupa 6 ani de contract...normal, contracte tipizate pe care trebuie sa le semnezi. Mizerie de judecatori corupti la CAB...gunoaie de politicien 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb