Banca Mondială acordă Irakului primul împrumut din ultimii 30 de ani

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 1 decembrie 2005

Banca Mondială (BM) a acordat Irakului un împrumut în valoare de 100 de milioane de dolari, acesta fiind primul credit alocat după mai mult de 30 de ani. Împrumutul are ca destinaţie un program de îmbunătăţire a sistemului educaţional din această ţară. "Al Treilea Proiect de Urgenţă pentru Educaţie" va ajuta Guvernul din Irak să rezolve problema şcolară şi va pune bazele unei reforme în domeniu, spun oficialii instituţiei.

Sistemul educaţional din Irak, considerat unul dintre cele bune din Orientul Mijlociu, s-a deteriorat în ultimii 20 de ani. BM precizează că, din 2003, noile autorităţi irakiene au menţinut un anumit sistem şcolar, dar se confruntă cu grave probleme din cauza întîrzierilor înregistrate în procesul de construcţie a şcolilor şi în dezvoltarea resurselor umane. "Aglomeraţia din şcoli este unul din principalii factori ce au determinat scăderea numărului de înscrieri în unităţile de învăţămînt", a menţionat Peter Buckland, responsabil cu pro-iectul amintit.

Numărul de profesori este aproape dublu faţă de cel al sălilor de curs şi în circa 20% din şcolile de învăţămînt primar şi secundar se învaţă în două şi chiar trei schimburi.

În cadrul proiectului va fi asigurată finanţarea necesară construcţiei şi furnizării de mobilier pentru 82 de şcoli primare, în care vor învăţa circa 57.000 de elevi. În plus, prin intermediul acestui pro-iect vor fi aplicate noi norme în şcoli, vor fi ajutate autorităţile să formuleze şi să aplice un nou program naţional pentru construcţia şi întreţinerea colegiilor şi va fi finanţat un program integral pentru sprijinirea reformei sistemului educaţional.

Împrumutul va fi acordat de Asociaţia pentru Dezvoltare Internaţională, pe o perioadă de 35 de ani, cu un termen de graţie de zece ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb