Banca Populară Chineză avertizează că există riscul intrării în incapacitate de plată a unor companii chineze

A.P.
Internaţional / 2 aprilie 2021

Banca Populară Chineză avertizează că există riscul intrării în incapacitate de plată a unor companii chineze

Banca Populară Chineză a avertizat joi că în ţară există riscuri financiare acumulate în ultimii ani care pot duce la intrarea în incapacitate de plată a unor companii chineze, mai ales imobiliare, precum şi ale unor şocuri provocate de incertitiudinile externe, transmite CNBC, citat de news.ro.

Riscurile includ "oscilarea" acţiunilor şi a pieţelor cu venituri fixe şi posibile defaulturi ale unor companii din sectorul imobiliar, a spus Zou Lan, directorul pentru pieţe financiare al băncii centrale.

Aceste comentarii detaliate marchează cel mai recent avertisment dat în ultimele săptămâni de un oficial de rang înalt din China referitor la riscurile de pe piaţa internă.

Indicele compozit Shanghai aproape a stagnat în acest an, în timp ce indicele american S&P 500 a urcat cu peste 5%.

Pandemia de coronavirus şi volatilitatea mare a fluxurilor internaţionale de capital au şocat la rândul lor piaţa financiară internă, a spus Zou.

"Pieţele de acţiuni, obligaţiuni şi de mărfuri se confruntă cu riscuri de oscilaţii. Un număr mic de grupuri de companii se află încă în perioada în care sunt expuse riscurile, companii mijlocii şi de calitate scăzut au încă dificultăţi, iar riscul de default este destul de mare", a afirmat Zou.

Aceasta a adăugat că presiunea exercitată de creşterea preţurilor locuinţelor în unele oraşe "supraîncălzite" este relativ mare, iar posibilitatea intrării în incapacitate de plată a datoriilor şi alte riscuri în rândul companiilor imobiliare mici şi mijlocii puternic îndatorate merită urmărită.

Guvernul chinez a anunţat luna trecută că în acest an are ca obiectiv o creştere a PIB de peste 6%. Mulţi analişti au spus că această ţintă conservatoare permite autorităţilor să răspundă unor probleme pe termen lung, cum ar fi acumularea de datorii.

Raportul între datorii şi PIB al Chiunei a urcat la 285% la sfârşitul trimestrului trei din 2020, de la o medie de 251% ân perioada 2016-2019, potrivit unui raport realizat de Allianz.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. PAI CE , V-ATI OBISNUIT NUMAI CU LAPTE SI MIERE ??? ASA INTELEGETI VOI CAPITALISMUL , CINSTITI COMUNISTI ??? MAI TRECETI , SI LA PAINE CU CEAPA !!! CA VOI , SI NIMENI ALTII , A-TI NASCOCIT POCINOGUL CU VIRUSI , PE SUPRAFATA PAMANTULUI !!! ACUMA , INCEPETI SA VA VAITATI ??? V-ATI INDOPAT , PANA V-AU IESIT OCHII DIN CAP !!! A-TI FACUT OCHII , CA DE BROASCA !!! ACUMA , VINE NOTA DE PLATA !!! NU PREA VA CONVINE , NU-I ASA ??? STIU , E GREU DE SCOS BANI DIN BUZUNAR !!! CUM SANTETI VOI , CALICI !!! LA MUNCA , NU LA SMIORCAIALA !!!

    short term pain (pana in 2023-2023)

    long term gain (din 2026-2028 va deveni centrul financiar al Lumii). 

    p.s. nu uitati ce am zis ! Suntem la final de val 3 ascendent pe bursele externe (fie cele chineze fie cele americane, nu conteaza). Urmeaza valul ciclic 4 corectiv...sa nu ziceti ca nu v-am zis-o.  

    1. edit"

      short term pain (pana in 2022-2023) ....

      fat finger error :)  

      Conform predicțiilor unor experți în piața de capital, de ex.al unui creator al certificatelor turbo pe bvb, suntem, raportat la ciclul de creștere, pe care nu-l putem nominaliza, la nivelul anului 2006. Dacă acesta ar fi ultimul ciclu de creștere, al treilea, ar trebui să dureze până la anul. Pe de altă parte, acțiunile cn sunt extrem de subevaluate raportat la cele americane, la mai toți indicatorii (mai ales la p/v, dar și la p/bv), însă corecția (din valul 4 de creștere sau 1 de corecție) nu alege.

      ok, am inteles pe deplin ce zici.

      o sa iti atrag atentia legat de ceva.  

      se numeste: conflict de interese :)  

      Deci: eu niciodata nu plec urechea la expertii p... sufletului de pe plan local. Cei mai vizibili (dar si cei mai tonti) sunt cei de la CFA. Sunt subiect al amuzamentului meu cand sunt trist.  

      De ce am zis conflict de interese (in cazul unui creator de certificate turbo pe bvb)?  

      Simplu: atata timp cat ei sunt direct implicati si interesati in piata locala, orice ar zice ei poate fi/ va fi afectat de propriile interese. De aceea e fix-pix ce zic ei pt mine. E egal cu un gunoias de la coltul strazii.  

      Eu ma uit si urmaresc (daca e sa urmaresc analisti) doar de pe extern (oricum BVB e supercorelata cu externul) si strict pentru comparatie la rece, rationala cu propria mea viziune dezvoltata doar in fata graficelor goale, fara notatii, canale, praguri suport/rezistenta etc de la alt analist. 

      Mai sus am zis valul ciclic 4 corectiv.  

      Ca sa ma fac inteles ce am vrut sa zic: valul ciclic 3 ascendent impulsiv a tooooooot tinut din 2009 si inca mai tine (cu toate subdiviziunile absolut plicticoase pe care le-a facut de-a lungul anilor). Acest val mai are si o finalitate totusi.  

       

      Unde e finalitatea? Eu am avansat un punct de atentie: sp500 la / pana la 4800-4900 aprox. (ca arie). Dar repet: poate sa moara subit oriunde pana acolo ....si oricand . Asa fac valurile terminale minore , la final de trend... mor complet neasteptat, capturand maximum de jucatori. Aria 4800-4900 cuprinde maximum de subdivizari interne (conf. teoriei elliott waves) inclusiv pana la nivel de minuette wave , nu doar valuri minore.  

      Cand (si de unde) se va declansa valul 4 ciclic descendent corectiv, pe sp500 va duce pana la 1580-1650 (aprox, ca aria) in interval de 12-18 luni.  

      Da-ti seama! O cadere in trei valuri mari (a-b-c) de la 4800-4900 spre 1500-1650 puncte. O sa fie relevant!  

      p.s. e putin relevant ca la noi actiune sunt subevaluate.  

      pot deveni si mai ...subevaluate.

      ca tot am devenit asa de vizibili in indecsii emergenti ! ... le prabusim la pamant (actiunile locale) si dupa aia vin stapanii straini sa le culeaga de pe jos... :) ...sau venim noi mai degraba! :D  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8373
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3185
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9967
Gram de aur (XAU)Gram de aur412.9649

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb