Banca Românească a scăzut, de ieri, dobânzile la produsele de economisire în lei, euro şi dolari, în concordanţă cu evoluţiile şi perspectivele pieţei, potrivit unui comunicat al instituţiei.
Astfel, noile dobânzile anuale aferente Contului Flexibil în lei, euro şi dolari sunt următoarele: 9,50%-lei, 3,50%-euro şi 2,00%-dolari.
Depozitele la termen cu plata la scadenţă, vor fi remunerate cu o dobândă anuală fixă de până la 10,75%, la lei, respectiv maximum 4,25%, la euro, în funcţie de scadenţă şi condiţiile speciale oferite. Sumele economisite în dolari primesc o dobândă anuală de până la 3%, în funcţie de maturitate, în timp ce pentru cele în lire sterline şi franci elveţieni, dobânda este de până la 3%, respectiv 1,50%.
Au fost ajustate şi valorile de dobândă valabile pentru depozitele la termen în lei şi euro cu plata lunară. În acest caz, cea mai mare rată de dobândă este de 9,25%, la lei şi 3,25%, la euro, ambele valori fiind valabile pentru depozitele cu o maturitate de 90 de zile.
Noile valori aferente depozitului cu plata la scadenţă sunt valabile atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru cele juridice, în timp ce depozitul la termen cu plata lunară se oferă doar persoanelor fizice, suma minimă necesară pentru constituirea depozitului fiind de 1.500 de lei sau 500 euro.
Cu un capital social de aproximativ 200 milioane euro şi o reţea naţională formată din 150 de sucursale, Banca Romanească are 16 ani de activitate pe piaţa bancară din România.
National Bank of Greece (NBG) deţine pachetul majoritar la Banca Românească, 89,07% din capitalul social, un alt acţionar important fiind Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) care deţine 10,21% din acţiunie băncii.