Banca Românească mizează pe un profit brut de 56,9 milioane lei în 2008

N.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 23 iunie 2008

Acţionarii Băncii Româneşti, membră a grupului financiar elen National Bank of Greece, au aprobat în 22 mai bugetul de venituri şi cheltuieli pentru acest an, care prevede obţinerea unui profit brut de 56,9 milioane lei (15,5 milioane euro), potrivit hotărârii AGA publicată în Monitorul Oficial.

Astfel, Banca Românească şi-a propus să realizeze venituri de 750,63 milioane lei şi cheltuieli de 693,73 milioane lei în acest an, potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli.

Anul trecut, Banca Românească a obţinut un profit brut de 8,35 milioane lei, corespunzătoare unor venituri de 1,194 miliarde lei şi a unor cheltuieli de 1,185 miliarde lei, potrivit unei hotărâri a acţionarilor tot din 22 mai.

Acţionarii băncii au mai aprobat programul de investiţii pentru acest an, căruia îi sunt alocate 67,7 milioane lei (18,45 milioane euro), şi programul de activitate al băncii pentru acest an.

"Se împuterniceşte consiliul de administraţie să aprobe eventualele deviaţii în ceea ce priveşte bugetul de venituri şi cheltuieli, programul de investiţii pentru acest an necesare pentru implementarea programului de activitate propus - şi a planului de afaceri propus de către consiliul de administraţie pentru anul în curs", se mai arată în hotărârea publicată în Monitorul Oficial.

Acţionarii băncii au mai decis alegerea ca membri în consiliul de administraţie a bulgăroaicei Anelia Ivanova Kasterlieva şi a lui Traian Sorin Halalai, director financiar coordonator al băncii.

De asemenea, acţionarii au mai decis prelungirea mandatelor de administratori ai băncii pentru Ioannis Pechlivannidis (preşedinte), Agis Leopoulos (vicepreşedinte), Petru Rareş (membru), Ion Stancu (membru) şi Anastasios Lizos (membru).

Banca Românească şi-a extins reţeaua cu 46 de unităţi între martie 2007 şi martie 2008, ajungând la 125 de sucursale şi agenţii, pe fondul creşterii personalului angajat cu 395, la 1.576 salariaţi.

Banca Românească este deţinută în proporţie de 88,7% de către National Bank of Greece (NBG), cel mai mare grup bancar elen, iar Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) are o participaţie de 10,17%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb