Banca Transilvania începe astăzi conversia creditelor în CHF pentru clienţii Volksbank

Elena Deacu
Bănci-Asigurări / 4 mai 2015

Banca Transilvania începe astăzi conversia creditelor în CHF pentru clienţii Volksbank

Actualizare 13:47 Oferta pentru împrumutaţii în CHF este valabilă până pe 31 iulie

Oferta pentru clienţii Volksbank România cu împrumuturi în franci elveţieni, care constă în returnări de comisioane şi reduceri pentru aproximativ 18.300 de persoane, este valabilă în perioada 4 mai - 31 iulie în peste 100 dintre sediile VBRO din ţară, iar lista cu acestea poate fi consultată pe siteul Volksbank România, arată un comunicat al Băncii Transilvania remis azi redacţiei.

Programul unităţilor, în vederea conversiei, este următorul: luni, miercuri, vineri, de la ora 9:00 la 17:00, iar marţi şi joi acesta este prelungit, de la 9:00 la 19:00.

Costurile notariale legate de operaţiunea de conversie sunt suportate de Volksbank România. În cazul în care situaţia juridică a imobilului a suferit modificări faţă de momentul constituirii sau sunt necesare procuri speciale de reprezentare şi/sau operaţiuni de succesiune şi/sau partaj, costurile sunt în sarcina clienţilor.

A fost stopată încasarea comisionului de risc pentru clienţii Volksbank România cu credite în CHF, euro şi lei. Decizia BT are efect pozitiv asupra a aproximativ 33.000 de persoane, potrivit sursei citate.

Începând de astăzi, clienţii Volksbank România vor fi contactaţi telefonic şi invitaţi la o întâlnire, la unul dintre sediile VBRO ales de aceştia. Vor avea prioritate clienţii care, "în ciuda greutăţilor generate de creşterea cursului CHF din ultimii ani, au rămas buni platnici", mai arată BT.

La întâlnirea de la Volksbank România cu echipa mixtă BT - VBRO sunt prezentate detaliile ofertei, şi anume: totalul reducerilor; noul sold al creditului ca urmare a aplicării reducerilor; noua sumă lunară de plată; etapele care trebuie urmate pentru ca un client al Volksbank România să devină client al Băncii Transilvania.

Clienţii au la dispoziţie o perioadă de minim 15 zile pentru a lua decizia de acceptare a conversiei iar programarea pentru semnarea efectivă a documentelor se face după acceptarea ofertei.

Valoarea efectivă a reducerii totale diferă în funcţie de situaţia fiecărui client în parte, ţinându-se cont de soldul creditului, de sumele de plată scadente la care se face conversia, de eventuale restanţe şi penalităţi sau de situaţiile particulare în care comisionul de risc/administrare a fost deja recuperat de la Volksbank România de către clienţi. Conversia se va realiza la cursul BNR din data semnării documentaţiei, în faţa notarului public.

Începând cu 8 aprilie, pentru clienţii Volkbank România nu se mai calculează şi nici nu se percepe comision de risc/administrare. În plus, după finalizarea perioadei de valabilitate a ofertei de conversie a creditelor în CHF, dar până la sfârşitul anului 2015, va fi returnat comisionul de risc achitat şi nerecuperat de clienţii cu credite denominate în alte monede decât CHF din portofoliul existent al Volksbank, prin diminuarea corespunzătoare a soldului creditelor. Decizia Băncii Transilvania are efect pozitiv asupra a aproximativ 15.000 de clienţi.

(Alexandru Costea)

-------------

Aproximativ 18.300 de clienţi ai Volksbank România vor putea beneficia, de astăzi, de programul de conversie a creditelor acordate în franci elveţieni (CHF) anunţat de Banca Transilvania, după încheierea tranzacţiei de achiziţionare a băncii austriece.

Banca Transilvania a anunţat, acum o lună, că debitorii care s-au împrumutat în CHF de la Volksbank vor beneficia de conversie în lei sau euro, la cursul zilei, cu o reducere de 22,5% la sold, la care "se adaugă comisionul de risc plătit efectiv de clienţi pe tot parcursul derulării creditului".

Acest comision va fi eliminat din contractele de credit încheiate între bancă şi consumatori.

Mai mult decât atât, BT va stopa calculul comisionului de risc/administrare inclusiv pentru clienţii aflaţi în prezent în portofoliul Volksbank România şi care au semnat contracte de credit cu această bancă atât în lei, cât şi în euro şi dolari.

"Returnarea va fi efectuată prin diminuarea creditului în sold, care se va aplica la o dată ulterioară, după finalizarea programului de conversie pentru clienţii VBRO cu împrumuturi în franci elveţieni", după cum arăta comunicatul Băncii Transilvania.

Cei aproximativ 18.300 de clienţi ai Volksbank România vor putea beneficia de soluţiile BT începând de astăzi, banca precizând că valoarea efectivă a reducerii totale diferă în funcţie de situaţia fiecărui client în parte, ţinându-se cont de soldul creditului, de eventuale restanţe şi penalităţi sau de situaţiile particulare în care comisionul de risc/administrare a fost deja recuperat de la Volksbank România.

BT a mai anunţat că decizia privind îngheţarea cursului CHF la valoarea de la 31 decembrie 2014 va fi prelungită cu o lună, până la data de 17 mai, acest an.

BT a anunţat că va acorda prioritate cazurilor sociale şi clienţilor care, în ciuda greutăţilor generate de creşterea cursului CHF din ultimii ani, au rămas buni platnici.

Reprezentanţii băncii subliniază că şi-au propus construirea unei relaţii pozitive şi pe termen lung cu toţi clienţii Volksbank România, oferta destinată celor cu credite în franci elveţieni fiind un prim pas în acest sens.

Volksbank România a făcut, anul trecut, o majorare de capital, ca să poată realiza acest program de conversie a creditelor în CHF.

Volksbank este una din băncile care au acordat cele mai multe credite în franci elveţieni, în perioada 2007-2008, în prima jumătate a lui 2014 banca vânzând pachetul de credite neperformante, în valoare de peste jumătate de miliard de euro.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Oare Bancpost cand va face la fel

    1. Seful lor a anuntat NU. Singura solutie e 1.Nu mai platesti 2. Tribunalul . Azi bp a sunat 2 colegi k cica daca au salariu la ei le ofera credit. Eu fiind client bp in chf stiau situatia mea si au zis NU BANCPOST.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb