"Banca Transilvania" (simbol bursier TLV) a anunţat astăzi că în ultimile săptămâni s-au făcut "progrese semnificative" în procesul de achiziţie a subsidiarelor "Eurobank" din ţara noastră, iar negocierile sunt aproape de finalizare, părţile parcurgând ultimele etape în vederea semnării unui acord.
Potrivit unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB), "Eurobank" şi "Banca Transilvania" au derulat negocieri exclusive cu privire la potenţiala achiziţie de către TLV a "Bancpost" SA, "ERB Retail Services" IFN SA şi "ERB Leasing" IFN SA din ţara noastră.
"Banca Transilvania" precizează: "În ultimele săptămâni s-au făcut progrese semnificative înspre un rezultat pozitiv, iar negocierile sunt aproape de finalizare, părţile parcurgând ultimele etape în vederea semnării unui acord. Echipele de conducere ale celor două părţi doresc să reafirme implicarea în finalizarea unei tranzacţii echitabile şi benefice pentru toate părţile interesate, menţionând că data semnării acordului este estimată cel mai târziu pentru finele lunii noiembrie 2017 şi va fi anunţată public de îndată ce formalităţile necesare vor fi parcurse în mod corespunzător".
Detalii suplimentare vor fi comunicate publicului şi investitorilor după finalizarea paşilor necesari şi obţinerea tuturor aprobărilor corespunzătoare, menţionează TLV.
Marţi, "Banca Transilvania" a anunţat că intenţionează să achiziţioneze un pachet iniţial de peste 39% din "Victoriabank", a treia bancă în topul din Republica Moldova, urmând ca, împreună cu BERD, să ajungă la o deţinere majoritară, potrivit unui comunicat de presă al băncii.
TLV a înregistrat, în primul semestru al acestui an, un profit net de 496,06 milioane lei (circa 109 milioane euro), în creştere cu 8,2% faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent, în ciuda scăderii veniturilor operaţionale, potrivit news.ro. Activele băncii au ajuns la jumătatea acestui an la 53,24 miliarde lei (11,7 miliarde euro), în creştere cu 2,8% faţă de nivelul înregistrat în decembrie 2016.
Anul trecut, Banca Transilvania a depăşit în premieră BRD şi a urcat pe poziţia a doua în clasamentul băncilor româneşti după valoarea activelor, în urma BCR, care a rămas liderul pieţei.
Veniturile din dobânzi ale "Băncii Transilvania" au scăzut în primul semestru cu 1,2% faţă de aceeaşi perioadă din 2016, la 989,3 milioane lei, în timp ce veniturile din comisioane au urcat în acelaşi interval cu 12,7%, la 273,9 milioane lei.
Banca avea, la finalul lunii iunie, un portofoliu de credite acordate clienţilor de 28,74 miliarde lei, în creştere cu 5,6% faţă de decembrie 2016.
Creditele neperformante erau la nivelul de 8,1% la sfârşitul lunii iunie.
În 2016, banca a înregistrat un profit net de 1,23 milioane lei (273,3 milioane euro), în scădere cu 49% faţă de anul precedent, în condiţiile în care în 2015 înregistrase un câştig de 1,65 miliarde lei din achiziţia "Volksbank".
Titlurile TLV se apreciau astăzi, în jurul orei 15:45, cu 0,71%, fiind tranzacţionate la BVB la preţul unitar de 2,13 lei.
1. Gata gogosica
(mesaj trimis de Xena în data de 10.11.2017, 17:14)
Se umfla ...
In timp ce scleroza in plagile functionale inainteaza