Banca Transilvania a redus dobânzile plătite la economiile atrase cu până la 1,25 puncte procentuale, noile dobânzi practicate de bancă fiind între 8% şi 12% pe an pentru depozitele în lei şi de cel mult 5,5% pe an la economiile în valută, a anunţat vineri banca.
Astfel, în cazul depozitelor la termen în monedă naţională, Banca Transilvania plăteşte dobânzi anuale între 11% şi 11,5%, în funcţie de perioada de constituire.
Dobânda practicată la depozitele pe produse specifice variază între 8% pe an, pentru contul de economii destinat companiilor cu sume de până la 5 milioane lei, şi 12% pe an, pentru Depozitul pe 210 zile.
La depozitele la termen în monedă europeană, dobânzile sunt cuprinse în intervalul 4 -4,25%, în funcţie de maturitate, în timp ce dobânda practicată la depozitele pe produse specifice variază între 3% şi 5,5%, cu excepţia Contului Marit pentru populaţie, la sume de până la 1.000 euro, pentru care Banca Transilvania plăteşte dobânzi de 0,10% pe an.
În acelaşi timp, banca a scăzut şi dobânzile la depozitele la termen în dolari, în prezent situându-se între 2,25% şi 3,25% pe an, în funcţie de perioada economisirii.
Banca Transilvania percepe un comision pentru deschiderea de cont de 3 lei pentru populaţie, 5 lei pentru organizaţiile non-profit şi de 10 lei pentru persoane juridice.
Pentru constituirea unui depozit în lei sau în valută, banca nu percepe niciun comision suplimentar, precum nici pentru depunerile de numerar.
În acelaşi timp, banca percepe un comision de 0,4%, dar nu mai puţin de 2,5 lei, pentru populaţie şi de 0,55% pentru companii pentru ridicările de numerar în lei, în timp ce ridicările de numerar în valută se comisionează cu 0,4%, dar nu mai puţin de 1 euro, pentru populaţie şi cu 0,5%, dar cel puţin 3 euro, pentru companii.
În cazul lichidării depozitului înainte de termen, banca acordă dobândă la vedere pe perioada menţinerii banilor, mai arată comunicatul