CONFERINŢA BURSA: "ROLUL BĂNCILOR ÎN RESTRUCTURAREA COMPANIILOR"/GHEORGHE PIPEREA: "Preluarea controlată, o metodă de privatizare mai eficientă decât cele din prezent"

ALEXANDRU SÂRBU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 14 noiembrie 2012

"Preluarea controlată, o metodă de privatizare mai eficientă decât cele din prezent"

Preluarea controlată a unei afaceri, prin metoda Leveraged Buy Out (LBO), reprezintă o metodă de privatizare mai eficientă decât cea pe care o practică, în prezent, statul român, consideră Gheorghe Piperea, managing partner, Piperea& Asociaţii. "LBO presupune trecerea unei afaceri din mâinile unor acţionari care nu au dovedit capacitatea să o administreze în mod corespunzător, în cele ale unor persoane care sunt mai bine poziţionate să facă faţă competiţiei", a explicat domnia sa.

Unul dintre avantajele utilizării insolvenţei este faptul că respectivele companii se află sub protecţia tribunalului, ceea ce permite sus-pendarea urmăririi recuperării anumitor datorii, a arătat Gheorghe Piperea. Acest lucru le oferă şi o serie de avantaje concurenţiale, a precizat domnia sa.

Contractele pe care o companie intrată în insolvenţă le avea în derulare, la momentul declanşării procedurii, se presupune că vor continua, în ciuda existenţei unor creanţe ale unor firme faţă de aceasta, a adăugat Gheorghe Piperea. Trecerea controlului unei societăţi către creditori şi administratori judiciari sporeşte gradul de transparenţă a activităţii acesteia, potrivit avocatului.

Un alt avantaj al procedurii de insolvenţă constă în faptul că, în cazul în care o parte a datoriilor fiscale este ştearsă, acest lucru nu este considerată ajutor de stat, a explicat Gheor-ghe Piperea.

Domnia sa a afirmat că procedura insolvenţei reprezintă o necesitate pentru multe dintre companiile aflate în dificultate. "Mediul economic trebuie asanat, iar dacă există o şansă de salvare a unei companii, practicienii în insolvenţă, împreună cu băncile, reprezintă prin-cipala metodă de salvare a acestora", a declarat domnia sa.

Aproximativ 40% dintre practicienii în insolvenţă din ţara noastră sunt, de profesie, avocaţi, economiştii având o pondere similară, iar restul fiind ingineri, Uniunea Naţională a Practicienilor în Insolvenţă din România (UNPIR) fiind singura asociaţie de profil din Europa care cuprinde această din urmă categorie profesională, a arătat Gheorghe Piperea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb