Băncile americane vor fi supuse unor noi teste de stres

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Jurnal de criză / 24 noiembrie 2011

Începând din primăvara lui 2009, Fed derulează periodic teste de stres în rândul marilor bănci americane.

Începând din primăvara lui 2009, Fed derulează periodic teste de stres în rândul marilor bănci americane.

Banca centrală a Statelor Unite (Federal Reserve - Fed) va lansa noi teste de stres, urmărind să determine dacă marile bănci americane pot face faţă unei recesiuni.

Fed vrea să testeze portofoliile de credite ale unui număr de 31 de instituţii financiare majore din SUA în eventualitatea unei recesiuni profunde, ca să se asigure că acestea au suficient capital în cazul unor pierderi. Băncile care derulează operaţiuni de tranzacţionare masive vor fi, de asemenea, testate în privinţa rezis-tenţei lor la şocurile de pe pieţele europene.

Printre băncile care vor fi testate se numără "Bank of America", "Citigroup", "Goldman Sachs", "JPMorgan Chase", "Morgan Stanley" şi "Wells Fargo", iar rezultatele vor fi anunţate anul viitor.

Cel mai sever scenariu prevăzut de Fed include o rată a şomajului de până la 13%, o scădere a Produsului Intern Brut de 8% şi un declin al burselor de 52%, în perioada cuprinsă între trimestrul al treilea din 2011 şi ultimele trei luni din 2012.

"Acesta este un test descurajator. Credibilitatea Fed - de instituţie dură - nu poate fi provocată pe baza testelor", a declarat, citat de Bloomberg, Karen Shaw Petrou, managing part-ner în cadrul Federal Financial Analy-tics din Washington.

Fed a anunţat că testele nu reprezintă perspectiva sa referitoare la economia americană. În plus, Fed arată că testele au ca obiectiv să determine dacă indicele de adecvare a capitalului este suficient pentru a ajuta băncile să facă faţă unei crizei profunde şi unor şocuri pe pieţele financiare globale.

Testele de stres vor aprecia performanţele creditelor, ale valorilor mobiliare, câştigurilor şi capitalului băncilor. Printre acestea se află şi instituţii de creditare care vor să majoreze dividendele, reduse în timpul crizei creditelor.

Noua rundă de teste de stres vine pe fondul temerilor privind expunerea băncilor americane la criza datoriilor din Europa. Testele vor fi efectuate în următoarele săptămâni.

Primele 19 bănci majore din SUA au plătit dividende de peste 43 de miliarde dolari în 2007 şi încă 39 de miliarde de dolari în 2008, conform afirmaţiilor lui Patrick Parkinson, director al diviziei de supraveghere şi reglementare bancară din cadrul Fed.

Economia SUA a crescut cu 2% în trimestrul al treilea din 2011, în ritm anual.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb