Băncile chineze, îndemnate să reducă împrumuturile pentru sectorul imobiliar

A.V.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 12 septembrie 2019

Băncile chineze, îndemnate să reducă împrumuturile pentru sectorul imobiliar

Autorităţile de reglementare din China îndeamnă băncille din ţară să limiteze împrumuturile pentru dezvoltatorii de proprietăţi imobiliare şi cumpărătorii de locuinţe chiar în condiţiile în care factorii de decizie iau măsuri pentru stimularea creşterii economice, anunţă Caixin.

Începând cu luna iulie, autorităţile de reglementare de la Beijing au făcut presiuni asupra băncilor să controleze amploarea şi creşterea creditelor acordate dezvoltatorilor şi debitorilor ipotecari, conform Caixin, care menţionează că băncile ale căror împrumuturi destinate dezvoltatorilor imobiliari depăşesc un anumit nivel, au fost îndemnate să nu mai acorde credite noi acestora.

Mai mulţi preşedinţi de filiale ai Industrial and Commercial Bank of China (bancă de stat) au declarat că sucursalelor lor li s-a spus să nu crească sau chiar să reducă creditele imobiliare.

La rândul său, un executiv al Shanghai Pudong Development Bank a afirmat că a fost informat că poate creşte moderat împrumuturile imobiliare dacă extinde creditele pentru producători şi întreprinderi mici şi micro.

Din martie, guvernul central al Chinei a spus în repetate rânduri că "locuinţele sunt pentru locuit, nu pentru speculaţii".

Autoritatea de reglementare bancară a elaborat din luna iulie planuri de inspecţie a 75 de bănci din 30 de oraşe ca să contracareze încălcarea normelor privind acordarea de împrumuturi către dezvoltatorii imobiliari şi cumpărătorii de locuinţe, potrivit sursei.

Inspecţia băncilor urmează unor măsuri care privesc finanţarea sectorului imobiliar, inclusiv presiuni pentru restricţionarea împrumuturilor.

Creşterea creditării sectorului imobiliar din China a încetinit deja în prima jumătate a anului, potrivit sursei citate. La sfârşitul celui de-al doilea trimestru, împrumuturile către sectorul imobiliar s-au situat la 11,04 trilioa-ne de yuani (1,55 trilioane de dolari), în creştere cu 14,6% faţă de acelaşi interval din 2018, dar cu 4,3 puncte procentuale sub creşterea din primul trimestru, potrivit datelor băncii centrale. Împrumuturile acordate consumatorilor pentru achiziţia de locuinţe au scăzut cu 0,3 puncte procentuale faţă de trimestrul întâi.

În schimb, banca centrală de la Beijing încurajează băncile să acorde împrumuturi către alte sectoare decât cel imobiliar.

Vinerea trecută, banca centrală a Chinei a redus rata pentru cerinţele de rezerve (RRR) ale băncilor cu 50 de puncte de bază sau o jumătate de punct procentual, eliberând lichidităţi de 126 de miliarde de dolari în sistemul bancar pentru sprijinirea economiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb