Băncile cipriote şi-au distrus bazele de date

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 5 aprilie 2013

Băncile cipriote şi-au distrus bazele de date

Situaţia priveşte inclusiv "Bank of Cyprus" România

O investigaţie privind activitatea băncilor cipriote în ultimii ani arată că lipsesc date electronice importante privind scandalul actual din domeniu, anunţă postul de televiziune CyBC, care informează că raportul a fost pus la dispoziţia băncii centrale de la Nicosia în data de 26 martie.

Conform unor surse citate de CyBC, compania americană "Alvarez & Marshall", care a realizat inves-tigaţia, nu a găsit nicio informaţie privind anumite tranzacţii bancare.

Postul de televiziune susţine că raportul, format din trei volume, tratea-ză patru aspecte: cumpărarea de obligaţiuni de stat greceşti de către "Bank of Cyprus"; expansiunea băncii cipriote în Rusia prin preluarea "Uniastrum"; extinderea "Bank of Cyprus" în Româ-nia şi transformarea "Marfin Egnatia Bank" Grecia din subsidiară în sucursală "Cyprus Popular Bank" ("Laiki Bank", instituţia cipriotă care va fi desfiinţată în baza acordului de salvare încheiat recent de Cipru cu creditorii internaţionali).

Informaţiile au fost deja furnizate procurorului general Petros Clerides, care a asigurat că cei vinovaţi nu vor putea să evite responsabilitatea pentru încălcările ce au condus la problemele din sectorul bancar al ţării, respectiv la colapsul "Laiki".

Amintim că acordul de salvare a Ciprului presupune desfiinţarea "Laiki Bank", a doua mare bancă din ţară, şi transferul activelor sănătoase ale acesteia, respectiv a depozitelor garantate, mai mici de 100.000 euro, la "Bank of Cyprus", cea mai mare bancă cipriotă. Conform acordului, deponenţii care au conturi mai mari de 100.000 de euro la "Laiki" şi "Bank of Cyprus" au fost obligaţi să contribuie la finanţarea programului de salvare, putând pierde până la 60% din sumele din conturi.

Săptămâna aceasta, autorităţile cipriote au format o comisie juridică ce investighează activităţile guvernului şi ale băncilor din ţară, urmărind să identifice acţiunile care au condus la declanşarea crizei din ţară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb