Băncile-mamă: "Ne menţinem expunerea şi vom asigura un nivel adecvat al capitalului"

Andreea Arăboaei
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 20 noiembrie 2009

Cele nouă bănci-mamă reprezentate la reuniune au fost Erste Group Bank, Raiffeisen International, Eurobank EFG, National Bank of Greece, UniCredit Group, Société Générale, Alpha Bank, Volksbank şi Piraeus Bank.

Cele nouă bănci-mamă reprezentate la reuniune au fost Erste Group Bank, Raiffeisen International, Eurobank EFG, National Bank of Greece, UniCredit Group, Société Générale, Alpha Bank, Volksbank şi Piraeus Bank.

Băncile-mamă a nouă dintre cele mai mari instituţii financiare care operea-ză în ţara noastră au reafirmat angajamentul lor de a menţine expunerea pe România şi de a asigura un nivel adecvat al capitalului de peste 10% pentru filialele lor, în cadrul reuniunii informale care a avut loc marţi, la Bruxelles.

Acest lucru este, de asemenea, în conformitate cu rezultatele testelor de stres efectuate de către Banca Naţională a României, se precizează în comunicatul Comisiei Europene.

Cele nouă bănci-mamă reprezentate la reuniune au fost Erste Group Bank, Raiffeisen International, Eurobank EFG, National Bank of Greece, UniCredit Group, Société Générale, Alpha Bank, Volksbank şi Piraeus Bank, precum şi reprezentanţi ai Băncii Naţionale a României, Comisia Europeană, Fondul Monetar Internaţional (FMI), Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiţii (BEI), Grupul Băncii Mondiale, Banca Centrală Europeană şi autorităţile din ţările de origine.

Întâlnirea a reprezentat un follow-up la cele care au avut loc în 26 martie şi 19 mai, când băncile s-au angajat să menţină poziţiile lor în ţara noastră. Începând cu sfârşitul lunii octombrie 2009, expunerea băncilor-mamă în România a fost menţinută în linii mari în comparaţie cu data de referinţă (martie 2009), se menţionează în comunicat. Cu toate acestea, au existat câteva cazuri în care expunerea a scăzut, temporar, sub nivelul convenit. Aceste bănci şi-au reafirmat însă, intenţia lor de a acţiona pentru a face faţă angajamentelor lor, subliniind necesitatea de a dispune de instrumente de inves-tiţii corespunzătoare, informează Comisia. Nu se precizeaza, însă, care au fost băncile care au avut o expunere mai mică de 10%.

În cadrul aceleiaşi întâlniri, toate băncile-mamă au declarat că respectă angajamentele lor de a oferi capital suplimentar, asigurând o rată de adecvare a capitalului pentru filiale lor de peste 10% pe toată durata programului.

Participanţii la reuniune au fost, de asemenea, informaţi cu privire la statutul discuţiilor dintre FMI şi Comisia Europeană cu autorităţile româ-ne privind programul de revizuire a balanţei de plăţi, informează Comisia Europeană. Programul rămâne în vigoare, iar discuţiile vor continua în următoarele săptămâni şi o altă misiune va reveni la Bucureşti, imediat ce situaţia politică se va clarifica, pentru a finaliza cu succes evaluarea implementării programului FMI, se precizează în comunicat.

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb