Băncile şi-au îndreptat atenţia, în ultima vreme, pe oferte promoţionale la creditele de refinanţare, şi mai puţin pe oferte pentru dobânzile la depozite. Acest lucru se explică prin faptul că veniturile populaţiei s-au redus şi odată cu acestea şi puterea de economisire. Totuşi, cei care sunt interesaţi să pună bani deoparte, prin constituirea unui depozit în lei, la trei luni, găsesc cea mai bună ofertă la ATE Bank, unde dobânda este de 7,75%.
Pentru acelaşi tip de depozit, Banca Comercială Carpatica oferă o dobândă anuală de 7,675%, Piraeus Bank România de 7,6% şi Garanti Bank de 7,25%.
Cele mai mici dobânzi pentru depozitele în lei, la trei luni, sunt practicate de OTP Bank cu 3,85% pe an, Unicredit Ţiriac Bank cu 4,15% pe an şi Bancpost, cu 4% pe an.
Cei care doresc să îşi economiseas-că banii într-un depozit la şase luni găsesc cea mai bună dobândă tot la ATE Bank, de 7,75% pe an.
Piraeus Bank România acordă o dobândă de 7,5% pe an, iar Garanti Bank, Banca Românească şi CR Firenze România de 7,25% pe an. În schimb, cele mai mici dobânzi se găsesc în ofertele OTP Bank (3,85% pe an) şi Bancpost (4% pe an).
Clienţii băncilor care ar opta pentru un depozit în lei, cu scadenţă la un an, găsesc la Banca Transilvania, ATE Bank şi Banca Românească o dobândă de 7,25% pe an.
Cei care economisesc în euro, la un depozit constituit la trei luni, primesc o dobândă de 3,5% pe an, dacă optează pentru Millennium Bank sau de 3,75% pe an, dacă îşi depun banii la ATE Bank. Cele mai mici dobânzi la un astfel de depozit sunt la Bancpost de 1%, la Unicredit Ţiriac Bank de 1,35% şi la OTP Bank de 1,6%.
La depozitele în euro, constituite la şase luni, Banca Românească practică o dobândă de 4% pe an, ATE Bank şi Millennium Bank oferă o dobândă de 3,75% pe an, iar Garanti Bank de 3,35%.
Pentru depozitele în euro la 12 luni, cea mai mare dobândă se găseşte în oferta Băncii Româneşti de 4,1% pe an, în timp ce ATE Bank, Intesa Sanpaolo Bank şi Marfin Bank acordă o dobândă de 3,75% pe an.